Pagina's

donderdag 1 juni 2017

Ge-no-ten!! Luxe lunch voor 3 euro p.p.

Vandaag ging ik de hele dag naar een vriendin. Net voordat ik wegging viel mijn oog op de Jumbo cadeaukaart die ik had gekregen laatst toen ik een stukje plastic in mijn zuurkool had gevonden. Ineens dacht ik 'die neem ik mee en daar gaan we van genieten samen'! Ik stak de kaart in m'n tas, bracht Christilène bij een vriendinnetje, ging de auto even wegbrengen voor een onderhoudsbeurt en reed heerlijk door de polder.
Na 2 bakken koffie (van vers gemalen koffiebonen, opgeschuimde volle melk en wat cacaopoeder bovenop; ajj foto vergeten te maken, maar had zo bij een luxe restaurant op de menukaart kunnen staan, mmmm lekker!), hoop gekwebbel, rondje met de hond, enz. stapten we met de kinderwagen naar Jumbo. We kochten 4 harde broodjes, een pak zalm en gekruide roomkaas. We hadden het plan om ook rucola te kopen, maar eenmaal thuis kwamen we erachter dat we het door het geklets vergeten waren. Ineens zei m'n vriendin 'wacht! Die heb ik nog in de tuin...' en zo kreeg ik een schaar en bakje mee en mocht uit de tuin knippen :)! Beter dan uit een zakje, yoehoee!!

Ze had nog sinaasappels, perste 2 glazen vol, waste verse aardbeitjes en ik smeerde de bolletjes.

Kijk dan:
Jonge rucola, mmmm lekker

4 bolletjes van Jumbo voor 1 euro, wat verse rucola en de zalm voor 4,69 dacht ik. Oja en dan voor 65 of 69 cent die roomkaas, die staat er niet bij.

In het zonnetje aten we heerlijk buiten ons eten op...

Kijk wat een heerlijk lekkers, mmmmmm

Hollandse aardbeien, ben ik echt dol op vertelde ik al bij m'n high tea blog...

Lekkere sinaasappelsap...

Kortom: Genoten met een hoofdletter G!! Pas halverwege de middag bracht ik nog even een bestelling voor de webwinkel weg (scheelt weer verzendkosten, dus dat kan dan weer rechtstreeks naar het goede doel :)), wisselde de auto weer om, haalde Christilène op en schoof thuis een lasagneschotel uit de vriezer in de oven, omdat ik echt geen zin meer had in koken. Het was zoooo warm... Ik had erg last van m'n hooikoorts vandaag, maar ondanks dat heb ik echt een heerlijke dag gehad. 

Totale kosten: Ruim 6 euro (afgezien van het fruit - je kunt er ook een glas vers water met ijsklonten bij drinken, of water met citroen, kop thee/koffie, o.i.d.). Totaal dus amper 1,50 per royaal belegd broodje... Tip: Als je nooit een cadeautje weet voor jezelf en altijd maar 'geld' vraagt of iets voor je huishouden, kun je overwegen om een cadeaukaart van Jumbo, Hema, o.i.d. te vragen om een keer zo'n luxe lunch voor jezelf te regelen. Dat kan natuurlijk ook in een lunchroom, ook heerlijk alleen dan moet je iets langer sparen ;). Maken jullie weleens zo'n 'luxe lunch' voor jezelf? Of ga je alleen 'uit eten'? 

Enige puntje van aandacht: Vriendinlief was ondankbaar en lustte niet eens de 'strong' variant van Fisherman's :) *zo, zie je wel dat ik dat best op m'n blog durf te zetten?!* Hahahaha, meid, het was fijn, dank voor alles vandaag en tot snel hopen we :)...

Maarrr, wel een hele lieve tip van haar voor jullie allemaal: Vul een kan met water, snijd een citroen in stukken, voeg er verse blaadjes munt aan toe en laat het een paar uur in de koelkast staan. Je kunt het steeds aanvullen met water tot je het te bitter vindt worden.
Heerlijk verfrissend drankje en nog gezond ook, kijk maar:

Drink smakelijk!! Ik vond het heerlijk smaken! Eens zien of ik nog munt in potten krijg voordat de echte hittegolf eraan komt... 

10 opmerkingen:

  1. Heerlijk he! Dat fruit water. Doe ik ook altijd met van alles. Komkommer citroen, bessen appel. Braam , munt.
    Bij een gewone citroen wel eerst schillen I. V.m. De gifstoffen in en op de schil.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt ook goed met die andere soorten fruit! Ik ga het denk ik eens proberen met diepvriesfruit, misschien lukt dat ook wel :). Heb je ervaring daarmee toevallig?

      Verwijderen
  2. Wat gezellig!
    Ik maak ook wel eens seringen water of water met rozenbladeren of vlierbloesem. Je vraagt je Soms af waarom we nog drinken kopen In de supermarkt 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat is ook lekker! Haha, goed om over na te denken inderdaad ;)...

      Verwijderen
  3. Ja dit maak ik ook dagelijks als verfrisaend drankje. Ik gad vandaag ook al een hele fijne dag❤

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een gezellig uitje had je. Leuk om zo je bon te besteden.
    Ik heb vanavond nog een muntplant gekocht bij de Aldi voor 79 cent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is niet duur! De ervaringen hiermee zijn wisselend. Zelf had ik er 1 van Jumbo in de grond gezet, ging prima verder, maar er zijn ook veel mensen minder positief over en zeggen dat het na 1-malig knippen over en uit is met de munt. Ach, voor die 79 cent kun je je geen buil vallen :). Drink smakelijk!

      Verwijderen
  5. Reacties
    1. Hahaha, ik schoof niet voor niks een ovenschotel in de oven, blehhh ik was het best zat aan het eind van de dag, gewoon erg moe, maar het was het waard :)...

      Verwijderen