Pagina's

zaterdag 4 november 2017

Hoe(veel) verdien ik met bloggen?

Deze vraag krijg ik vaak. En soms krijg ik de vraag ook niet, maar wordt er verondersteld 'ze krijgt betaald per bezoeker...' Bij deze zal ik vertellen wat ik van januari t/m oktober heb verdiend...

Lees snel mee!

Eerst even: Hoe zou je geld kunnen verdienen met bloggen? Bijvoorbeeld door middel van betaalde artikelen (advertorials, producten testen, enz, enz.), advertenties of door betaald te gaan schrijven voor anderen.

Ik zal eerlijk zijn: Ik heb een advertentie-blokkade op m'n computer. Simpelweg: Ik houd niet van advertenties... Om die reden heb ik tot nu toe alle vragen m.b.t. adverteren via mijn blog met een 'nee' beantwoord.

Ook reclameteksten ben ik niet aan begonnen. In sommige perioden krijg ik dagelijks mail met de vraag of 'we kunnen samenwerken'. Vaak betreft dit mijns inziens echter 'eenzijdige werking'. Zij leveren zo ongeveer de tekst aan, ik zet het op mijn blog en zij ontvangen de klanten. Nee, sorry, daar kan ik niet aan beginnen. Binnen de kortste keren wemelt het van de productreviews (die uiteraard zo positief mogelijk moeten uitpakken), reclameteksten, enz. 'Degene die betaalt, bepaalt...' Ik noem heus hier en daar eens een goed doel, gewoon omdat het een doel is wat ik ken of omdat ik ergens zelf aan mee heb gewerkt maar wil ik voor nu nog geen advertenties op m'n blog. Wat heeft bloggen me gekost?
Tijd... Veel tijd... Heel veel tijd... Gemiddeld besteed ik aan bloggen zo'n 2,5 - 3 uur per dag. Hierin zit zowel de tijd voor het schrijven van blogs als ook het reageren op e-mails n.a.v. m'n blog, het verzenden van de Excel-lijsten, enz. Uitgaande van 2,5 uur per dag x 10 maanden van 30 dagen is een snelle uitkomst van de rekensom dat er zo'n 750 uur in zitten...
M'n blog is gratis, ik betaal geen hosting. Ook heb ik geen betaald programma wat automatisch berichten plaatst, o.i.d. 
Frustratie... Ik kan het niet uitstaan van mezelf dat ik niet in staat ben om iedereen die me mailt persoonlijk van een antwoord te voorzien. Geregeld heb ik ruim 80 mails per dag in m'n inbox met vragen/opmerkingen/levensgeschiedenissen/wensen/enz. Soms neem ik de tijd om even te antwoorden. Maar helaas lukt dat gewoon niet altijd :(. Het is op geen enkele manier persoonlijk bedoeld als ik jouw mail niet heb beantwoord, voel je niet teleurgesteld! Recent heb ik 2 dagen achter elkaar in de avond 3 uur lang achterstallige mails zitten wegwerken. Die tijd heb ik niet dagelijks en andere projecten moeten ervoor wijken. Om die reden moet ik keuzes maken... 

Wat heeft bloggen me opgeleverd?
Energie :)... Ik vind het heel leuk om mensen te inspireren en ik vind het leuk om te merken dat bijv. een recept met een groente-aanbieding uit de winkel meteen dezelfde week nog gemaakt wordt door sommigen, dat anderen eindelijk (bijvoorbeeld met hulp van onze gratis Excellijst) hun financiën op orde krijgen of dat iemand die denkt niet handig te zijn in zelf cadeautjes maken tóch het drempeltje over durft door een blog die ik schrijf met een supermakkelijke beschrijving over een leuk cadeautje. 
Daarnaast kon ik leuke ruilacties doen met andere bloglezers, heb ik leuke mensen leren kennen (zowel in als buiten 'blog-land') en heb ik soms mensen onbewust kunnen helpen met een idee voor een besparing.

Qua geld leverde m'n blog tot nu toe niets op. Huh? Niets? Ja, je leest het goed: Niets... Geen cent per klik bijvoorbeeld (geen idee waar die fabel vandaan komt, maar ik heb nog nooit een cent gezien per pageview ofzo). Overigens, het zou best leuk geweest zijn als ik van iedere pageview 'zomaar' 1 eurocent kreeg... Met bijna een miljoen pageviews had dat een leuk bedrag opgeleverd... Ook geen advertenties (niet over beleggen, daten, deposito's, verleidingen tot kopen of wat allemaal nog meer - ik zal het jullie besparen).

Maar, het moet wel leuk blijven toch? Ja, dat blijft het ook :)... Alleen... Het begint wel erg veel tijd te kosten en om die reden hoef ik er niet rijk van te worden, maar lijkt het me leuk om gewoon ongemerkt iets te gaan sparen met m'n blog... 

Hoe ga ik dat doen?
Ik ben gestart met affiliate links van Bol.com. Als klant betaal je niets extra, maar wanneer je een bestelling doet via deze link (hetzij het product dat ik uitlicht of iets anders) krijg ik een percentage van jouw aankoopsprijs. Ik ben hiermee gestart, omdat het me helpt met sparen. Vanaf nu heb ik ook rechtsbovenin op m'n blog de link staan naar Bol.com. Op geen enkele manier wil ik je verleiden tot kopen! Mocht je echter iets nodig hebben, zou het superleuk zijn als je het via mijn link wilt kopen :). Kost jou niets extra en levert voor mij een klein beetje op :)... En alvast bedankt natuurlijk!

Al meerdere keren ben ik gevraagd voor een lezing, gastblog, workshop bij iemand thuis, hulp bij budgetteren, enz. Vanaf nu doe ik dat niet meer 'zomaar'. Ik hoef er niet rijk van te worden, alleen mijn leven is ook niet gratis. Materiaal, tijd, oppas bij de kinderen, enz. Tot nu toe waren dat kosten voor mijzelf. Ik vraag sinds kort een vergoeding voor deze activiteiten, zodat ik niet zelf voor de kosten opdraai. Voordeel hiervan is meteen dat er een scheiding plaatsvindt tussen mensen die écht geïnteresseerd zijn en mensen die alleen iets wensen wanneer het gratis is. En voor ieder die graag iets gratis wil: Goed nieuws! Er staan maar liefst 200 gratis blogs op mijn blog met veel tips, er is een gratis Excel-document aan te vragen en je kunt gratis verder klikken naar blogs die ik noem of die op een andere manier in mijn blog naar voren komen (met op die blogs samen nog duizenden en duizenden gratis bespaartips). 

Interesse in een lezing in je (kerkelijke/burgerlijke) gemeente/vrijwilligersorganisatie over thema's als budgetteren, duurzaamheid/consuminderen, creatief hergebruik, leven met minder en/of rentmeesterschap? Lijkt het je leuk om een workshop te volgen (budgetworkshop of creatieve workshop)? Wil je graag een gastblog in een bepaald thema voor op je eigen blog ontvangen? 
Stuur gerust even een mail (adjemusic@gmail.com), dan informeer ik je over de mogelijkheden. Let op: In sommige gevallen verdwijnt mijn antwoord dat ik terug mail automatisch naar de spambox. Houd dit zelf even in de gaten ;)...
***
Als je het leuk vindt om m'n blog te volgen; er zijn diverse opties:
1. Met een Google-account kun je rechts in beeld op de blauwe button 'volgen' klikken.
2. Met een e-mailadres kun je rechts bovenin in beeld je mailadres invullen en dan op de grijze button 'submit' klikken. Je ontvangt dan een mail als ik een bericht heb geplaatst (dit kan in je spambox terecht komen, dus houd het even in de gaten. Het komt vaak voor dat je pas 10-12 uur nadat ik een bericht online heb gezet pas een update krijgt in je mailbox).
3. Via Facebook. Als je daar een 'like' geeft, kun je me volgen, welkom!

Voor de bloggers: Verdien jij met bloggen? 
Voor alle lezers: Hoe ervaar jij advertenties op blogs?

18 opmerkingen:

 1. Wat een leuke blog om te lezen als mede blogger. Goed dat je dit vertelt, want veel mensen onderschatten de tijd die er in een blog gaat zitten. Het is voor mij een hobby, maar wel 1 die veel tijd kost. Zelf heb ik advertenties van google op mijn blog staan en van bol.com, die hopelijk genoeg op gaan leveren om de hosting te kunnen betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groot gelijk hoor en goed om er helder over te zijn.

  Je hebt leuke alternatieven gevonden voor advertenties van adsense ��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik verdien een klein beetje met google adsense. Zo kom ik uit mijn domein kosten.

  Ik maak geen gebruik van pop-ups want dat vindt ik zelf irritant.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met Google Adsense verdien ik een beetje en met Euroclix verdien best veel. Van adsense mag ik niet bekend maken hoeveel ik ermee verdien. Met Euroclix heb ik in de afgelopen 10 jaar ongeveer 700 euro per jaar verdiend. Dat is een kleine 60 euro per maand.
  Ook ik besteed veel tijd aan mijn blog, gemiddeld al gauw 1,5 à 2 uren per dag, 7 dagen per week. Die tijd besteed ik aan schrijven, reageren, nieuwe onderwerpen inventariseren, schrappen van teksten omdat ik ze toch niet goed genoeg vind etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Adrianne, wat ik mij afvraag en je hebt er vast een reden voor. Maar kun je je excel bestand niet gewoon op je blog plaatsen? Dat zou je zoveel tijd schelen met mailen. ( ik heb hem al hoor ;-) ) groetjes Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat doen we bewust niet :). We hebben het gratis ontworpen voor ieder die het wil hebben en vragen als kleine drempel om even te mailen. Zodat niet lukraak iedereen het downloadt en er mogelijk misbruik van gemaakt wordt. We zouden het jammer vinden als de lijst verkocht wordt, terwijl we het zelf gratis hebben gemaakt... Dankje voor het meedenken!

   Verwijderen
 6. Heel verstandig om iets te gaan vragen voor dergelijke zaken Adrianne, voor niets gaat de zon op. Succes met alle activiteiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik begrijp het helemaal. Zou het zelfs helemaal niet gek vinden als je voor workshops ook iets extra's vraagt als 'winst' voor jezelf.
  Groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe het je niet na, het is echt veel tijd die je investeert. Ik merk dat mijn blog op een laag pitje staat omdat het teveel afleidt van mijn gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als student heb ik twee jaar geblogd en een paar honderd euro verdiend met Adsense. Nu, met een dochter van 1,5, kom ik niet meer aan het bloggen toe. Laptoptijd als ze wakker is is lastig... en haar slaaptijd heb ik voor andere dingen nodig. Je tweede quote van Loesje is veelzeggend :-) Ik lees nog wel graag blogs, ook die van jou, dus ga vooral zo door! En advertenties vind ik geen probleem.
  Groetjes M

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt me helemaal prima, dat je wat via je blog wil verdienen. Zeker terecht! Je stopt er enorm veel tijd in, zeker met 2 kids lijkt me dat erg pittig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om te lezen hoe jij het doet. Ik kan mij voorstellen dat je iets van de tijd die je erin investeert om wilt zetten in sparen.
  Ik had het hier afgelopen week over met een blog-vriendin (die nu gezellig dicht bij mij in de buurt woont) hoe we iets over zouden kunnen houden aan ons blog. Ik zou dan eerst weer meer tijd aan mijn blog moeten besteden dan ik nu doe.
  Ik lees regelmatig nog oudere blogberichten op je blog en haal er leuke tips uit. Dank je wel voor alles wat je deelt!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie open en eerlijke blogpost. Je besteedt heel veel tijd aan het blogger, petje af. Op dit moment merk ik dat ik wat minder tijd vrij kan maken, maar in andere periodes is het schrikbarend hoeveel tijd er in gaat zitten. Maar het geeft ook wel weer heel veel energie! Hier ontvang ik wat extra met adsense en euroclix.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het altijd best jammer dat er soms zo fel gereageerd wordt op mensen die geld verdienen met hun blog. Hier valt het overigens mee, maar blijkbaar voel je wel de behoefte om er eens op in te gaan en wat te verduidelijken. Ik zou het een stuk mooier vinden als het heersende idee NIET was dat je geen geld mag verdienen met iets dat je leuk vindt. Moeten we dan mensen die hun droombaan hebben ook met de nek aankijken, omdat ze er geld mee verdienen?

  Wél vind ik dat je eerlijk moet blijven en alleen dingen moet delen waar je ook echt achterstaat. Dat doe ik met mijn blogs in ieder geval. Ik promoot alleen dingen waar ik zelf goede ervaringen mee heb of die me aanspreken en ik verdien inderdaad via AdSense. Daarbij heb ik dan weer de voor mij aanstootgevende categorieën (gokken, porno, e.d.) uitgeschakeld. Op die manier hoef ik het niet te verdienen. Maar: het is zeker mijn streven om van bloggen mijn baan te maken. Ik ben tekstschrijver, dus of ik nu voor een klant schrijf en daar geld mee verdien, of voor mijn eigen platform. Ik zie het verschil niet echt, behalve dat het tweede natuurlijk een stuk leuker is!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een cent per pageview zou je bijvoorbeeld krijgen met google adsense. Maar als je niet van advertenties houdt, is dat waarschijnlijk niks voor je.

  N.B. als je wilt kun je nu heel makkelijk je blog veiliger maken door https in te stellen in plaats van http. Op bloggenenloggen.nl schreef ik een post waarin ik uitleg hoe je dat doet.

  Dan krijgen je bezoekers geen waarschuwing dat je blog mogelijk onveilig is.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Helder en duidelijk uitgelegd. Ik vind overigens dat je heel leuk schrijft. Een lekker vlotte schrijfstijl. Jammer dat je er niet meer mee verdien. Je verdient het wel. ;-) Geld verdienen met bloggen zou beter geregeld moeten worden. Nu is er een kleine groep die goed verdienen. Maar of ze beter zijn dat laat ik in het midden.

  Ik heb een tijdje op een platform geblogd waar ik 1 point per view kreeg. Maar van die opbrengst kon ik zelfs geen oud brood kopen. Om meer te 'verdienen' moest ik berichten van anderen delen en daar ook reageren. Dat kost weer tijd. Het platform is nog steeds in opbouw, maar ik ben afgehaakt. Daarom ben ik mijn eigen website begonnen. Met google ads en ook bol.com. Bedrijfsnamen die ik noem en merknamen daar word ik niet voor betaald.

  See you on Facebook! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen