Pagina's

woensdag 26 april 2017

Koningsdag - recept

Hoe vind je dit leuke rood-wit-blauw-oranje toetje? Ziet het er niet feestelijk uit? Hieronder lees je hoe je het maakt:


Het idee zag ik enkele dagen geleden op de website van Williene... Nu is het zo dat ik uiteraard mijn eigen draai hieraan wilde geven in een budget-variant... Ik vind die foto op de site echt schitterend en kan dat met mijn simpele diepvriesvariant misschien niet evenaren, maar; niet getreurd, een beetje voorzichtig doen en je hebt echt iets lekkers :)...

Blauwe bessen kosten nu voor 300 gram 5,69 en zijn deze week in de actie 1+1 gratis. Aardbeien waren nu in de bonus voor 2,99 per 400 gram. Ik besloot in het diepvriesvak te kijken. En wat zag ik daar? 'Doosjevol blauwebes-framboos' voor maar 1,72! 
Totaal 250 gram, maar ik besloot het erop te wagen ;)... 

Dit kocht ik:
Blauwe bessen-frambozen uit de diepvriezer: 1,72
Griekse yoghurt AH: 1,39
Slagroom 250 ml: 0,64

Totaal gebruikte ik hiervan voor 3 glaasjes: 
Alle blauwe bessen en ongeveer 3/4 frambozen: 1,50
6 eetlepels Griekse yoghurt: 40 cent?
125 ml slagroom: 0,32
(De andere helft van m'n slagroom ga ik lekker morgen in m'n preitaart verwerken!)

Totaal dus: 2,22

Laat het fruit even ontdooien (ik heb het gewoon een half uur tot een uur in 2 schaaltjes op het aanrecht gezet; ik denk dat je het niet té lang moet laten ontdooien, want ik ben bang dat het dan te zacht wordt)

Vul je glaasjes met blauwe bessen (en stapel ze een beetje op naar boven, dan lijkt het iets meer ;) Later heb ik dit nog iets gecorrigeerd, dus hieronder is het nog niet heel duidelijk)


Klop de helft van je slagroom stijf (ik gebruikte hiervoor geen honing; niet meer in huis, je kunt wat suiker toevoegen als je dat wilt, hoeft niet, het fruit is ook zoet), spatel het door een stuk of 6 eetlepels van de Griekse yoghurt. Schep het op je blauwe bessen.

Kies zoveel mogelijk hele frambozen om in het zicht te leggen (en bewaar degene die niet heel meer zijn voor eronder, als extra of door de fruithap van je baby, haha zoals wij :))


Snijd eventueel een schijf van een sinaasappel en maak hiermee een oranje waaiertje. Een rood/wit/blauw lintje of een goudkleurig of oranje lintje maakt het helemaal feestelijk, maar hoeft natuurlijk echt niet...

Eet smakelijk!
Zelf gebruikte ik onze 'zondagse' glazen. We drinken op zondag altijd versgeperste sinaasappelsap uit deze glazen. Persoonlijk vonden we het wat veel na ons eten. We eten normaal gesproken nooit zo'n toetje, dus mogelijk heeft het daarmee te maken ;)... Je zou dus gerust de glazen voor 2/3 vol kunnen doen en het verdelen over bijv. 4 glazen. 

Een fijne Koningsdag allemaal!

15 opmerkingen:

  1. Dat ziet er leuk en lekker uit!
    Fijne koningsdag voor jullie ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha, daar ben je weer! Ik miste je blog ineens gisteren:(... Gaat het goed met je? Jullie ook een fijne Koningsdag!

      Verwijderen
    2. Ach ja, ik baal echt maar manlief wilde bij nader inzien niet dat ik verder blog over de schuld en dat ik de blog weg zou doen.
      Ik hoop dat hij zich nog weer bedenkt maar ook dan ben ik kwijt wat al geschreven was en dat is jammer.
      Het gaat goed dankzij jouw voorbeelden en van andere bloggers ook wel. We konden deze maand erg veel extra aflossen!!

      Verwijderen
  2. Ziet er erg lekker uit en slagroom door yoghurt, mmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou dat ziet er zeker feestelijk uit! Prachtig gedaan en heel koninklijk ook : )

    Ik vond het vanochtend op de vrijmarkt ook bijzonder om te zien hoe mensen oranje en andere koninklijke elementen toevoegden aan zichzelf en hun kleding!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. tIs zo simpel hè ;)... Complete outfits voor 1 dag vind ik al snel jammer van m'n geld...

      Verwijderen
  4. Dat zal heerlijk smaken Adrianne!
    En wat ziet het er feestelijk uit!
    Heel leuk gedaan.
    Groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gisteren ook dit toetje op maar dan gepureerd. We aten bij vrienden. Het was heerlijk, alleen is de Griekse yoghurt zo lastig door het rietje te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, dat is vrij dik ja... Volgende keer kun je water of melk toevoegen, dan wordt het iets dunner... Mmm, wel lekker ;)...

      Verwijderen
  6. ziet er heerlijk uit! ik ga die bessen ook eens uitproberen van de Aldi! ik denk regelmatig aan jullie, vind het wel weinig wat jullie besteden. Wij hebben een gezin met 3 kinderen boven de 6 en die eten als beren. ons boodschappenbudget (destijds ook incl luiers en nu incl kinderkleding, we eten uit principe weinig vlees maar wel goede vervangers) is al jaren 100 euro per week.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, bij de Aldi zijn ze nog goedkoper schijnt! Ik heb ze daar nog niet geprobeerd, maar het leek me voor herhaling vatbaar...
      100 euro is ook al supernetjes hoor! Luiers gebruik ik natuurlijk wasbaar, dus dat scheelt enorm. En kinderkleding ruil ik voornamelijk. Ik wil het nog even volhouden, maar uiteraard zal het lastiger worden als de kids bijvoorbeeld 7 en 10 zijn o.i.d. Succes!

      Verwijderen
  7. heb net voor mezelf iets vergelijkbaars gemaakt alleen met aardbeien, voor vanavond als ik thuiskom na mn avonddienst :) ipv koningsdag gebak

    BeantwoordenVerwijderen