tag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post5877771239737250971..comments2024-03-26T18:54:27.338+01:00Comments on Aad Actief: Broden bakken - extra tips!Adrianne - Aad Actiefhttp://www.blogger.com/profile/01864810946065352817noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-9062693324163432002018-01-04T19:38:59.819+01:002018-01-04T19:38:59.819+01:00Ik vries het in - gesneden in m’n stoffen zakken. ...Ik vries het in - gesneden in m’n stoffen zakken. Bij ontdooien haal ik eruit wat ik nodig heb en doe ik het in een vershoudbak bijv Tupperware. Adrianne - Aad Actiefhttps://www.blogger.com/profile/01864810946065352817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-11321270872476698902018-01-04T19:37:28.452+01:002018-01-04T19:37:28.452+01:00100% katoen. Kan ook biokatoen zijn of oud laken/d...100% katoen. Kan ook biokatoen zijn of oud laken/dekbedovertrek/overhemd/oid. Let op; ontdooien of vers houden van brood in een vershoudtrommel, invriezen in deze stoffen zakken gaat prima maar anders droogt het uit.Adrianne - Aad Actiefhttps://www.blogger.com/profile/01864810946065352817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-25261813249407852282018-01-04T18:54:32.577+01:002018-01-04T18:54:32.577+01:00van welke stof maak jij de broodzakken. helen.van welke stof maak jij de broodzakken. helen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-73354747937168070242017-12-28T23:24:35.565+01:002017-12-28T23:24:35.565+01:00Door een artikel in de Gezinsgids of Terdege ben i...Door een artikel in de Gezinsgids of Terdege ben ik op je blog terecht gekomen. Wat leuk om te lezen. Deze broodbaktips ga ik eens proberen. Ik heb dezelfde bbm en dus kleine broden...ik wist niet dat je meer erin kon kneden. En 2 of 3 broden tegelijk zou natuurlijk ideaal zijn. Hoe houd jij je broden vers? Ik vind nl dat mijn eigen brood zo snel droog wordt.Alien Khttps://www.blogger.com/profile/14483803826917022404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-58090831935518100392017-12-26T10:09:17.366+01:002017-12-26T10:09:17.366+01:00Bedankt voor de tip! Heel slim. Ik ga het ook eens...Bedankt voor de tip! Heel slim. Ik ga het ook eens proberen.<br />Groetjes GerdaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-11379640910915549812017-12-24T07:38:11.184+01:002017-12-24T07:38:11.184+01:00Adrianne,
Ik bak ook vaak "gemarmerde" e...Adrianne,<br />Ik bak ook vaak "gemarmerde" en "spiraal" broden : ziet er leuk uit en voor je begint te snijden, weet je nooit welk motief je te zien krijgt. Ik gebruik daarvoor 2 verschillende soorten deeg : deeg voor wit brood en heel donker deeg.<br />Voor ene gemarmerd brood verwerk ik gewoon de twee klompen deeg tot een klomp zonder echt nog te kneden. Voor een spiraalbrood rol ik beide deegklompen uit tot een lap. Ik leg als buitenste de witte lap deeg, daarna de donkere erbovenop. Ik druk beide lappen goed op elkaar en rol ze daarna samen op, deegklomp nog goed in model brengen en laten rijzen.<br />Die spiraalbroden zijn ook heel decoratief (als dat van een brood kan zeggen tenminste) en onze kleinkinderen vinden het leuk om gestreepte of gevlekte broden te eten.<br />Als je vier bakvormen naast elkaar in je oven probeert te zetten, moet er bij een heteluchtoven wel nog voldoende ruimte tussen de bakvormen zijn zodat de hete lucht voldoende kan circuleren.<br />Eigenlijk kan ik in mijn oven 8 broden ineens bakken maar sinds de kinderen het huis uit zijn, doe ik dat niet meer omdat de hoeveelheid brood dan te groot is.Met 6 broden kom ik mooi de week door en kan de in het weekend een nieuwe lading bakken op nachttarief. Toen ik per bakbeurt 8 broden bakte, gebruikte ik per baklaag 3 van die bakvormen zoals op je foto en 1 bakvorm die iets smaller maar wat langer was want 4 dezelfde vormen pasten niet naast elkaar.liesbet (anoniem van hierboven)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-40374255399224046312017-12-23T23:06:49.702+01:002017-12-23T23:06:49.702+01:00Ik dek inderdaad de broden af met een theedoek, ze...Ik dek inderdaad de broden af met een theedoek, zet de oven op 220 graden. Bij het erin zetten, doe ik de temperatuur terug naar 200 graden. Ik doe geen water erin (heeft me laatst een ovenschaal gekost :(...). Wellicht eens vragen op de FB-groepen over brood bakken?Adrianne - Aad Actiefhttps://www.blogger.com/profile/01864810946065352817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-61545783206096326762017-12-23T23:05:25.569+01:002017-12-23T23:05:25.569+01:006 broden kan ik niet kwijt, daar is mijn oven niet...6 broden kan ik niet kwijt, daar is mijn oven niet hoog genoeg voor. Ik ga binnenkort 4 stuks proberen n.a.v. tips hierboven :)...Adrianne - Aad Actiefhttps://www.blogger.com/profile/01864810946065352817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-66751391260442662122017-12-23T19:48:38.877+01:002017-12-23T19:48:38.877+01:00Een bakje met water in de oven zetten, om de lucht...Een bakje met water in de oven zetten, om de luchtvochtigheid te verhogen werkt ook.<br /><br />De korst na het bakken meteen met een kwastje met water bevochtigen. <br />OpnieuwBeginnen https://www.blogger.com/profile/01892065825195196910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-1211638447375734992017-12-23T18:52:04.692+01:002017-12-23T18:52:04.692+01:00Ik bak al ongeveer 35 jaar zelf ons brood dus nog ...Ik bak al ongeveer 35 jaar zelf ons brood dus nog van lang voor de rage van het zelf broodbakken. Ik laat mijn kenwood het deeg kneden en bak daarna in een heteluchtoven. Ik kan per bakbeurt 6 broden bakken : 3 bakvormen naast elkaar op 2 verschillende baklagen.<br />Aangezien ik 6 broden per keer bak, kan ik de kostprijs vna de verbruikte elektriciteit verdelen over 6 broden. Ik bak bovendien altijd op nachttarief dus dat komt nog goedkoper uit.<br />Eens de broden zijn afgekoeld, snijd ik ze en verpak ze per dagportie om te diepvriezen.<br />Ik denk niet dat zelf broodbakken veel goedkoper uitkomt of brood kopen maar wij vinden mijn zelfgebakken brood veel lekkerder en het is wellicht ook voedzamer.<br />Als ik brood bak in het stookseizoen moet de chauffageketel minder vlug aanslaan aangezien de ovenwarmte de temperatuur in de keuken toch ook opwarmt dus dat is ook een mooie besparing.<br />Ik werk nooit met broodbakmixen omdat ik die eerst en vooral veel te zout en veel te duur vind. Ik heb meerdere bloemsoorten in huis die ik dan zelf meng.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-21645663457747590412017-12-23T18:36:06.679+01:002017-12-23T18:36:06.679+01:00Het zou kunnen zijn dat de oven niet heet genoeg i...Het zou kunnen zijn dat de oven niet heet genoeg is? (bij het erin schuiven van de broden of onderweg) dan heb je een langere vaktijdschrift waardoor de korst uitdroogt... Peternoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-73602847555332342482017-12-23T17:25:38.519+01:002017-12-23T17:25:38.519+01:00Ik wel. Dek je broden aan de bovenkant tot tien ...Ik wel. Dek je broden aan de bovenkant tot tien minuten voor einde baktijd af. De laatste tien minuten, een kwartier mag ook, haal je de afdekking er af.<br />afdekken met een bakplaat of aluminiumfolie er boven.OpnieuwBeginnen https://www.blogger.com/profile/01892065825195196910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-831603541004063652017-12-23T16:24:49.056+01:002017-12-23T16:24:49.056+01:00Ik ben de laatste tijd ook weer aan het bakken. Mi...Ik ben de laatste tijd ook weer aan het bakken. Mijn korst wordt alleen bij altijd zo hard en dik (?). De smaak in verder wel goed en binnenin ook. Heb jij enig idee hoe dit komt?Helenahttps://www.blogger.com/profile/08898900671650733906noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-51166042274953535892017-12-23T16:19:37.696+01:002017-12-23T16:19:37.696+01:00Ik ga ook maar weer zelf brood bakken, bedankt voo...Ik ga ook maar weer zelf brood bakken, bedankt voor t delen , eenvoudig en duidelijk 😉grandmahttps://www.blogger.com/profile/03401920062711937657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-85109071012218896672017-12-23T16:10:11.612+01:002017-12-23T16:10:11.612+01:00Heb jij nooit dat je deeg wat rijst aan je theedoe...Heb jij nooit dat je deeg wat rijst aan je theedoek plakt ? mij is dat een paar keer overkomen , ik strooi daarom wat bloem bovenop het deeg of doe er plastic folie over .Wat deeg van een theedoek afhalen , ook al laat je het drogen het is een naar klusje. Fijne dagen vanuit RoemenieWonen en leven in Roemeniehttps://www.blogger.com/profile/05753727617746458601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-80185878543308832552017-12-23T14:47:17.483+01:002017-12-23T14:47:17.483+01:00Dank je voor de uitleg! Ik ga het na de vakantie e...Dank je voor de uitleg! Ik ga het na de vakantie eens proberen!<br />Groet Mirjam.Mirjam Witteveennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-26816426929934369032017-12-23T13:33:54.682+01:002017-12-23T13:33:54.682+01:00Wij bakken altijd zelf ons brood. Meestal met de m...Wij bakken altijd zelf ons brood. Meestal met de machine, soms in combinatie met de oven of helemaal uit de hand. Straks begin ik aan de kerststollen. Het amandelspijs staat al een maandje te rijpen in de koelkast. Ook zelf gemaakt. Ik wens je alvast mooie dagen toe, samen met je gezin!<br />groetjes, AnnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-71329352435058279422017-12-23T12:39:27.374+01:002017-12-23T12:39:27.374+01:00Goedkoper is de laatste reden voor mij om zelf bro...Goedkoper is de laatste reden voor mij om zelf brood te bakken. Daar kwam ik pas achter toen ik het ging uitrekenen voor m'n blog wat het kostte ;). Ik ben het zelf gaan doen, omdat het voedzamer, gezonder en lekkerder is. Ook is het makkelijk, omdat je nooit 's avonds hoeft te denken 'o, ik heb geen brood meer'. Ik kijk altijd al van tevoren en kan eventueel terstond nog iets bakken, omdat ik altijd genoeg in huis heb...<br /><br />Qua tijd: Ong. 5-10 minuten per 3 broden nu ik de routine heb. Ik plan het gewoon op een ochtend of avond als ik thuis ben of als ik niet hoef te rijden naar school. Ik zuig ondertussen de kamer, ruim de vaatwasser leeg, verschoon de bedden, enz. Ik ben niet continu ermee bezig. Meel haal ik maar een keer of 4 in het jaar. Dat blijft gelukkig lang goed.<br /><br />Voor mij zijn al deze dingen samen de reden om brood te blijven bakken. De grootste tijdwinst zou voor mij te behalen zijn in het volledig stoppen met bloggen :P... Haha, daar gaat zooooveel tijd in zitten. Maarja, dat vind ik ook zoooo leuk om te doen ;)... <br />Jij ook fijne dagen!Adrianne - Aad Actiefhttps://www.blogger.com/profile/01864810946065352817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-6513569691064873792017-12-23T11:52:01.859+01:002017-12-23T11:52:01.859+01:00Een handmixer is niet krachtig genoeg, om die rede...Een handmixer is niet krachtig genoeg, om die reden heb ik een broodbakmachine...Adrianne - Aad Actiefhttps://www.blogger.com/profile/01864810946065352817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-46857297165847887532017-12-23T10:25:44.419+01:002017-12-23T10:25:44.419+01:00tja, ik kan me voorstellen dat het leuk is, en dat...tja, ik kan me voorstellen dat het leuk is, en dat het lekker brood oplevert, maar als je op zoek bent naar een blikje tijd, denk ik: koop gewoon je brood, dan heb je die tijd voor andere dingen beschikbaar. Het brood wat jij maakt zal vast goedkoper zijn dan in de winkel, maar er gaat zo te lezen wel heel veel tijd in zitten (tel ook de tijd mee die het kost om meel te halen en zo).<br />Ik wens jullie fijne Kerstdagen, en kom volgende week zeker weer langs om je berichtjes te lezen.anjahttps://www.blogger.com/profile/12015564492761397708noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-83455774991857562902017-12-23T09:24:43.247+01:002017-12-23T09:24:43.247+01:00Broden uit de brood bak machine, wilde ik schrijve...Broden uit de brood bak machine, wilde ik schrijven. Lang leve auto correct.....Catootjehttps://www.blogger.com/profile/00757269196940867639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-43490466239656081002017-12-23T09:23:55.843+01:002017-12-23T09:23:55.843+01:00Misschien dat ik het weer eens ga doen. Ik maakte ...Misschien dat ik het weer eens ga doen. Ik maakte vroeger wel broden uit de broodbakkerijen, maar heb deze uiteindelijk weg gedaan. Het nam zoveel ruimte in beslag. Kun je niet gewoon het kneedwerk met een handmixer doen?Catootjehttps://www.blogger.com/profile/00757269196940867639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-65096729432207713132017-12-23T08:48:42.723+01:002017-12-23T08:48:42.723+01:00Pardon, MEER moest tussen haakjes staan :-)Pardon, MEER moest tussen haakjes staan :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-42331970275723979672017-12-23T08:48:14.161+01:002017-12-23T08:48:14.161+01:00Brood bakken doe ik (niet)meer.
Een kerststol vind...Brood bakken doe ik (niet)meer.<br />Een kerststol vinden we heerlijk maar ook die bak ik niet zelf.<br /><br />Goede kerstdagen!Daagse dingenhttp://daagsedingenblog.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8234846532776076964.post-23087231831511703672017-12-23T08:16:16.355+01:002017-12-23T08:16:16.355+01:00Bedankt voor deze tips. Ik ben geen ster in broodb...Bedankt voor deze tips. Ik ben geen ster in broodbakker. Heb het al vaak geprobeerd, maar met matig succes en dan is er niet veel lol aan. <br />Ik denk dat het aan de gist ligt. Ik zal eens kijken of ik blokjes gist kan kopen.<br />Dus nee, ga geen brood bakken voor Kerst. Heb gratis banket en gevuld brood in huis gehaald met gespaarde munten van de bakker. Wel maakte ik zelf een viennetta boomstam. We eten beide kerstdagen bij familie. <br />Hele fijne feestdagen.Anita Willemshttps://www.blogger.com/profile/03617225541227028103noreply@blogger.com