Pagina's

dinsdag 13 augustus 2019

Picknicken

Bij onze kinderen is picknicken favoriet. Op het vakantielijstje stond dus picknicken. We hebben laatst al gepicknickt bij vliegveld Teuge, een keer ergens bij Ridderkerk waar we op visite waren geweest en toen we gistermiddag na een drukke ochtend (kerk schoonmaken, dozen bij de ruilwinkel brengen, pakketten inpakken) langs een park reden zei Christilène 'oja, hier is dat park met die boom waar jij zei dat we nog wel een keer konden gaan picknicken'. We moesten nog lunchen en omdat het vakantie is en het zo weer voorbij is besloot ik er een gezellige middag aan vast te plakken. Lekker naar de bieb (stond ook nog op het vakantie-wensenlijstje), lekker boeken lezen in de tijd dat ik een Boekstart-koffertje aanvroeg voor Bertian.


Verder even langs Hema voor het ontwikkelen van een gekregen wegwerpcamera van Christilène en daarna naar de supermarkt nog even wat boeken verzenden en daar meteen wat chocoladebolletjes gekocht (2,49 voor 9 stuks). Enthousiasme bij de kids uiteraard, want dat krijgen ze niet elke dag ;)... Ik trakteerde mezelf op een pizzabroodje en hup op naar het park. Heer-lijk! 


Lekker op een bankje en toen het ondanks het zonnetje ietsje fris werd met de wind had ik nog een grote plaid in de auto liggen, dus even opgehaald (paar stappen) en lekker met ons 3-en ons in de plaid gewikkeld. Smullen :)!

Nergens op gerekend, dus maar even een billendoekje uit een pakje gebruikt voor handjes poetsen. Normaal neem ik een nat doekje zelf mee, maargoed voor nu lekker van genoten. Nog even met het doekje wat afval van de grond geraapt en in de prullenbak naast het bankje gegooid; toch nog wat afval geruimd :)...

Bij thuiskomst had ik hen een pakje beloofd die we hadden gekregen. Maar toen ik de koelkast opendeed zag ik weer de papjes die we in de ochtend hadden gekregen als ruil voor de spaarkaarten. Feest alweer natuurlijk :). Volgens mij hebben ze dat nog niet eerder gehad en ze hebben gesmuld... Had je niet hoeven doen joh, alleen kaarten ophalen was prima geweest ;)... Zoals het nu lijkt ben ik alle spaarkaarten kwijt. Mocht je nog interesse hebben, mail gerust. Wanneer er dan toch iets overblijft neem ik contact met je op.


We hebben nog een spelletje zitten doen. Best lastig om een spelletje te vinden wat ze allebei kunnen. Jochanan is eigenlijk nog te klein voor veel dingen, maar door uit dit Animal-spel de kaartjes met 2/3 dieren te gebruiken en de 4/5-kaarten achterwege te laten was het heel behapbaar. 


Heerlijk zo onverwachts gezellig picknicken met zulk lekkers :). Met een iets betere voorbereiding had ik het brood van thuis kunnen meenemen inclusief vochtig doekje. Ik weet zeker dat het iets voordeliger was geweest en minimaal zo leuk. Maar om nu eerst 5 km naar huis te rijden voor het smeren van boterhammen en dan weer 5 km terug zag ik niet zo zitten en hebben we er een 'luxe picknick' van gemaakt...

Vermaak jij je in de vakantie nog een beetje 'low-budget'? Of juist 'luxe' :)?

Nog een vraag: Iemand nog tips voor een leuke B&B in Zeeland/Zuid-Holland? Peter en ik willen in de vakantie een nachtje (of misschien 2) samen weg met Bertian (handiger met live voeden) en willen iets boeken via AirBnb. Ervaringen altijd welkom als je nog een leuke B&B weet die zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. Ik ben benieuwd, alvast bedankt!

18 opmerkingen:

  1. Heerlijk jeugdherinneringen ben je aan het maken voor je kinderen.
    De mijne ( inmiddels volwassen) hebben het nog over onze picknick avonturen.
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe gaat het met jouw boodschappen budget? Ik was altijd gewoon om voor ons gezin van 5 personen en 1 hond met ongeveer €10 per dag te doen. Maar de laatste tijd merk ik dat de boodschappen steeds duurder zijn en ik het dus niet altijd meer red. (Zal waarschijnlijk ook samenhangen met de btw-verhoging)Merk jij dit ook?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed! We hebben de 50 euro losgelaten ivm het duurder worden van met name de zuivel (roomboter is voor ons een 'must', maar die is 60% duurder geworden) en het groter worden van ons gezin. Door gewoon te kopen wat we nodig hebben blijft het binnen de perken.
      Ik denk dat voor 5 personen en 1 hond een boodschappenbudget van 70 euro supernetjes is. En als het 80 wordt vanwege alle verhogingen en je het kunt betalen zou ik dat gewoon doen. De btw-verhoging merk ik niet, maar wel dat veel dingen ongemerkt duurder worden. Kocht ik eerder een zak chips voor 68 cent, is diezelfde chips (in een ander jasje) nu 91 cent... Dat is geen btw-verhoging, maar veel meer. Hetzelfde geldt voor zuivel. Roomboter, kaas en melk zijn stevig duurder geworden. Ik hoop maar dat de boer een betere prijs krijgt. Mijn tijd is echter niet meer geworden, dus ik ga nog steeds niet 4 supermarkten af voor de aanbiedingen. Wél probeer ik wekelijks een maaltijd te redden. Bijv. zak andijvie, maaltijdsoep, hutspot, oid.
      Succes :)!

      Verwijderen
  3. Dat klinkt heel gezellig allemaal. Picknicken is altijd leuk, en ook nog eens goedkoop. Ik deed dat ook altijd in de zomervakantie met de kinderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dagje zo. Misschien een idee voor een spelletje voor jonge kinderen en wat oudere nl kleurentorentjes. Dat spelen onze grote kinderen met klein grut als ze op bezoek komen.
    Onze zoon is vanaf dreumes al bang voor alles wat vliegt, buiten eten is dan een minder goed idee. Op vakantie eten we wel buiten in een restaurant maar veel later. In Griekenland is het meestal ook eerder donker, zodat het geen probleem geeft. Dochter heeft er veel minder last van.
    In de vakantie en wanneer ik dan zelf nog werk, heb ik bakbroodjes in de kast liggen. Die kunnen ze bakken en beleg is er wel of halen ze. Ze maken af en toe ook tosti's.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben een superleuk tentje wat we veel gebruiken ivm allergieën :-) een soort half koepel tentje met twee delen van gaas. Werkt echt super! En heel compact. Ook uv werend dus fijn op het strand of een dagje in het bos. En voor thuis een partytent met de zijkanten gaas. Een investering maar wel een aanrader. Vooral nu met alle wespen en muggen. Zo hoeven we ook niet met Gif enzo aan de gang

      Verwijderen
    2. Bedankt voor de tip. Goed idee

      Verwijderen
  5. Je hebt er weer mooie herinneringen van gemaakt, gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Huize Veere is erg leuk! Mooie plek ook om verschillende dingen te doen: strand,stadje Veere, Middelburg.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat leuk! Wij doen dit jaar voor het eerst in lange tijd een 'budget' vakantie. Niet dat we normaal zo gek doen hoor, maar we willen echt duurzamer leven, onze kids die nu 8 en 9 zijn leren dat je geluk niet maakt door veel geld uit te geven, maar door te genieten van juist de dingen die niet veel geld kosten. Het is niet vanzelfsprekend dat ze later welvaart kennen. We voelen dat echt als een vaardigheid die we ze moeten aanleren als basis van hun opvoeding. Daarnaast sparen we voor een verbouwing en voor de duurdere uitgaven die eraan komen als ze pubers worden.

    En hoe het bevalt? Echt fantastisch! We hebben zo een rust. De kids genieten van de tijd die we voor ze hebben doordat we niet continue onderweg zijn. Rennen in de golven op het strand. Samen een appeltaart bakken, idd ook een heerlijke picknick voorbereiden en lekker met elkaar eten. We genieten met volle teugen!

    Qua zeeland zou ik je adviseren na het hoogseizoen te gaan. Het is daar nu extra duur doordat het zo in trek is. Na de vakantie wordt het alweer beter. Kamperland heeft een leuke b en b, de oude smidse. Je zit daar vlakbij het strand van Vrouwenpolder, Kamperland, de banjaard en veere., Maar net uit de stuit waardoor het iets betaalbaarder is.

    Geniet van elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je reactie! Buiten het hoogseizoen is helaas geen optie meer, omdat iedereen nu nog vakantie heeft en ik anders geen oppas voor de kinderen heb. Christilène gaat natuurlijk naar school. Voorheen zijn we weleens een nachtje net buiten het hoogseizoen weggeweest, maar nu is dat lastiger :). Dank voor het meedenken!

      Verwijderen
  8. Leuk!Maar is het niet veel leuker om op een kleed te picknicken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Doen we ook wel, maar die hebben we dit keer gebruikt om om ons heen te slaan omdat het vrij fris was. Als ik het had geweten had ik wel even jassen meegenomen, maargoed dat was de charme van het ad hoc picknicken ;)... De deken heb ik meteen na de foto gepakt uit de auto, dus staat er niet bij.

      Verwijderen
  9. Wel als ke het van tevoren plant. Niet als je -zoals in deze blog staat- het onverwacht voorbij komt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik moet opeens denken aan mijn verjaardagsfeestjes, ruim 40 jaar geleden. Mijn moeder schoof de tafel aan de kant, legde een tafelkleed op de grond en zo zaten we met elkaar te 'picknicken' in de woonkamer. Klasgenootjes vroegen het elk jaar weer "gaan we weer op de grond eten?" Ze vonden het superleuk en hadden niet in de gaten dat het een verlegenheidsoplossing was omdat we niet genoeg stoelen voor rond de tafel hadden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bij Ka in Ovezande en het Kloetinge tuincafe in
    Kloetinge zijn heel mooie Benb 's.Allebei in Zuid
    Beveland.
    Veel plezier,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  12. http://www.bijka.nl Deze b en b is zooo super gaaf!! Super schattig ingericht. Een eigen mega grote tuin en tuinhuis en een enorm uitgebreid ontbijt. We wilden er niet meer weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb nog een leuke tip voor je: https://zichtopveere.nl/.
    Als je de website bekijkt, snap je gelijk waarom, deze b&b is echt super! Gr., Addie

    BeantwoordenVerwijderen