BESPAAR met m'n 7-Stappenplan

Als je rondkijkt op mijn blog, ben je er vast al achter dat we in heel 2017 leven van een budget van 50 euro voor alle boodschappen, verzorgingsartikelen en wasmiddel, babyspullen, kinderkleding, cadeautjes, haren knippen en autowassen.

Wat gaven we in 2016 uit aan al deze dingen (dus niet alleen boodschappen, maar alles bij elkaar):
Tussen de 150-200 euro per week. 

Besparing voor ons is dus zo'n 100-150 euro per week. Voor een jaar is dat tussen de 5200 en 7800 euro per jaar!!

En vaak natuurlijk de vraag: Hoe doe je dat? 

Globaal heb ik het onderstaande stappenplan gevolgd, wellicht kun jij er ook iets mee, lees snel mee!


En denk altijd: Het kan (vrijwel) altijd goedkoper! Een besparing van 10 euro per week lijkt niet veel, maar is toch ruim 500 euro per jaar. Ook ik zou nog goedkoper kunnen leven, maar wij houden van een stukje comfort/luxe, bijv. Douwe Egberts koffie, zilvervliesrijst, in het weekend sap/frisdrank/chips of zelfs nootjes, enz. Toch ben ik wel koopzegels gaan sparen binnen budget. Toch 10% minder te besteden dus...

Wil je meer weten over hoe je kunt leven met een lager budget (hoeft dus geen 50 euro te zijn, maar aangepast aan jouw situatie kan het ook meer of minder zijn)?
Meerdere keren ben ik gevraagd workshops te geven, maar steeds heb ik het afgewezen. Nu wil ik bij voldoende animo hier een keer tijd voor maken. 

Wanneer? November (een keer op een avond)
Waar? Bij mij thuis (Veluwe)
Prijs: 10 euro p.p. incl. koffie/thee/lekkers 

Stuur mij even een e-mail (adjemusic@gmail.com) als je interesse hebt voor een workshop, dan peil ik even de reacties. Daarna zal ik een datumvoorstel doen aan de geïnteresseerden en kun je reageren of je kunt. 

Ook voor andere workshops (bijv. creatief, duurzamer leven, enz.) ben ik gevraagd. Voor nu kijk ik eerst even hoe bovenstaand idee verloopt, daarna zie ik even verder :)...

Dank voor alle aanmeldingen voor 'Leven met een nieuw budget'! Als het goed is hebben alle mensen die zich hebben aangemeld een mail gekregen met de vragenlijst. Wil je ook meedoen (mag ook anoniem)? Stuur me even een mail (adjemusic@gmail.com) en ik stuur je de vragenlijst toe. 

Fijne (werk)week iedereen!

8 opmerkingen:

 1. Dat lijkt mij echt superleuk zo'n workshop, maar wij krijgen 6 november de sleutel van ons nieuwe huis dus november gaat het niet worden voor mij.
  Weet je bij deze dat ik wel interesse heb dus als je het vaker besluit te doen lukt het misschien wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohh leuk, dat wordt klussen en geld uitgeven :P... Veel succes, helemaal goed, dan lees je vast nog eens over een nieuwe workshop als er meer animo blijkt te zijn. Zet 'em op ;)!

   Verwijderen
 2. Leuk die piraminder! Ik pas het zelf ook toe om zo tijd in plaats van materiële zaken te kunnen kopen.

  En dat zal wel gezellig druk bij je thuis worden in november, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wie weet ;). Eerste aanmeldingen zijn binnen, dus als ieder ook op dezelfde datum kan, wordt het vast gezellig :)... Thnx!

   Verwijderen
 3. Hoi, leuke blog. Even een opmerking over je koffiemerk DE.....jaren ook gebruikt, onlangs overgestapt (op aanraden van mijn moeder, die het ook gedaan had zonder dat wij het proefden!) op Kanis en Gunnik....proef echt geen verschil en de prijs is stukken minder. Koop altijd 500 gram.....Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar, hier hetzelfde!
   Bij DE betaal je ook voor de zegels;)

   Verwijderen
 4. Wat jammer dat je te ver uit de buurt woont!

  BeantwoordenVerwijderen