Pagina's

BESPAAR met m'n 7-Stappenplan

Als je rondkijkt op mijn blog, ben je er vast al achter dat we in heel 2017 leven van een budget van 50 euro voor alle boodschappen, verzorgingsartikelen en wasmiddel, babyspullen, kinderkleding, cadeautjes, haren knippen en autowassen.

Wat gaven we in 2016 uit aan al deze dingen (dus niet alleen boodschappen, maar alles bij elkaar):
Tussen de 150-200 euro per week. 

Besparing voor ons is dus zo'n 100-150 euro per week. Voor een jaar is dat tussen de 5200 en 7800 euro per jaar!!

En vaak natuurlijk de vraag: Hoe doe je dat? 

Globaal heb ik het onderstaande stappenplan gevolgd, wellicht kun jij er ook iets mee, lees snel mee!


En denk altijd: Het kan (vrijwel) altijd goedkoper! Een besparing van 10 euro per week lijkt niet veel, maar is toch ruim 500 euro per jaar. Ook ik zou nog goedkoper kunnen leven, maar wij houden van een stukje comfort/luxe, bijv. Douwe Egberts koffie, zilvervliesrijst, in het weekend sap/frisdrank/chips of zelfs nootjes, enz. Toch ben ik wel koopzegels gaan sparen binnen budget. Toch 10% minder te besteden dus...

Fijne (werk)week iedereen!

14 opmerkingen:

 1. Dat lijkt mij echt superleuk zo'n workshop, maar wij krijgen 6 november de sleutel van ons nieuwe huis dus november gaat het niet worden voor mij.
  Weet je bij deze dat ik wel interesse heb dus als je het vaker besluit te doen lukt het misschien wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohh leuk, dat wordt klussen en geld uitgeven :P... Veel succes, helemaal goed, dan lees je vast nog eens over een nieuwe workshop als er meer animo blijkt te zijn. Zet 'em op ;)!

   Verwijderen
 2. Leuk die piraminder! Ik pas het zelf ook toe om zo tijd in plaats van materiële zaken te kunnen kopen.

  En dat zal wel gezellig druk bij je thuis worden in november, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wie weet ;). Eerste aanmeldingen zijn binnen, dus als ieder ook op dezelfde datum kan, wordt het vast gezellig :)... Thnx!

   Verwijderen
 3. Hoi, leuke blog. Even een opmerking over je koffiemerk DE.....jaren ook gebruikt, onlangs overgestapt (op aanraden van mijn moeder, die het ook gedaan had zonder dat wij het proefden!) op Kanis en Gunnik....proef echt geen verschil en de prijs is stukken minder. Koop altijd 500 gram.....Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar, hier hetzelfde!
   Bij DE betaal je ook voor de zegels;)

   Verwijderen
 4. Wat jammer dat je te ver uit de buurt woont!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! Ik ga hier zeker gebruik van maken! Vind het alleen nog lastig om boodschappen voor een week te halen. Het inschatten hiervan wat nodig is.
  En mijn voorraadkast puilt uit, het inschatten hiervan is ook een lastige.
  Ik probeer de kleding voor m'n kinderen eigenlijk allemaal tweedehands of uitverkoop te doen, maar altijd teveel. Hoe doe jij dit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zou ik in jouw geval nu eerst beginnen met overzicht creëren in je voorraadkast. Gewoon minder op voorraad hebben geeft echt rust en overzicht is mijn ervaring. Voorheen had ik ook zooooveel en nu ben ik nog nooit iets tekort gekomen (zelfs niet met visite), terwijl ik m'n voorraad enorm verminderd heb.
   Even een weekmenu maken met dingen die je in je voorraadkast hebt, gewoon wat je eet in de avond en kijken wat je (om dat menu op tafel te zetten) nog bij moet kopen. De verse groenten eet je net nadat je boodschappen hebt gedaan, de hardere groenten (bijv. winterpeen, bieten), diepvriesgroente of pasta's eet je later in de week. Ik red het niet altijd om 1x per week boodschappen te doen hoor, kom ook weleens tekort en ga dan een 2e keer. Maar zelfs met kinderen is bijv. 3-4-5x per week boodschappen doen echt niet nodig.

   W.b. kleding: Had ik eerst ook. Ik ben sinds de laatste weken een poging aan het doen om dit te verminderen. Ik heb al wel dat bijv. de shirts niet meer mogen zijn dan wat er op 2 kleine stapels in de kast past. Christilène heeft weinig legruimte, denk ik maar voor een shirt of 8. Klinkt veel, maar ik was maar 1 donkere trommel per week, dus dan heb ik geregeld dat ik eind van de week nog precies 1 of 2 over heb en de kast echt 'leeg' is. Ik heb een doos klaarstaan voor de ruilwinkel en alles wat ik tegenkom bijv. wat te klein is of waarvan ik denk 'wordt niet meer gedragen' doe ik daarin. Ook heb ik een tas met oud textiel. Kleding met vlekken, gaten (wat ik niet meer kan/wil repareren of kan vermaken tot bijv. poppenkleding) gaat in die zak. Zo voorkom ik dat te kleine kleding blijft liggen en bijv. Peter een te kleine romper pakt (zelf weet ik precies welke wel en niet passen met wegwerpluiers of wasbare luiers, enz.) Hoppa, meteen weg ;)...

   Van Christilène had ik heel veel bewaard, want toen ik net begon met haar kleding opruimen/uitzoeken wat ik op zolder had gezet, was ik zwanger van Jochanan. Ik dacht 'stel dat het een meisje is, heb ik net alles weggedaan...' Nu Jochanan er is, heb ik heel veel van haar kleding weggedaan. Ik merk nu al dat de babykleding van haar (kleine 5 jaar oud) al wat begint te verouderen en sommige witte dingen begonnen te vergelen, ondanks het nette opbergen. Alles heb ik dus alsnog snel weggedaan op een paar dingen na, bijv. eerste setje kleding, paar hele leuke dingen waar ik (nog) geen afstand van kon doen, verder doe ik nu ook alle kleding die ze niet meer draagt weg. Mocht ik nu meteen zwanger zijn, zit er minimaal ruim 5 jaar tussen (voor de babykleding) en wordt maat 92-104 ofzo pas over 9 jaar gedragen. Nou, zolang wil ik dingen niet meer bewaren en opslaan, dus ik doe het weg naar de ruilwinkel/kringloopwinkel/bekenden/enz.

   Trouwens, ik heb nog een supergaaf donkerblauw winterjasje maat 68. Past jouw uk die nog? Bij Jochanan is hij nu te klein, maar je mag hem zo hebben. Laat maar weten :)!

   Verwijderen
 6. Hoe kan ik mij inschrijven voor je nieuwsbrief?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen nieuwsbrief :)... Je kunt wel rechtsbovenin allerlei opties lezen over hoe je me kunt volgen. 1 daarvan is je mailadres invullen bij 'volg me per e-mail' en dan ontvang je de updates per e-mail :)... Welkom!

   Verwijderen
 7. Goede bespaartips! Zolang ik getrouwd ben heb ik een kasboek en schrijf op wat ik per week kwijt ben.
  Kreeg groenten uit mijn vader's tuin en ging om verse melk, kocht niets kant en klaar, maar maakte alles zelf, ook mijn kleding en van de kinderen. Dat scheelt enorm in de uitgaven.
  Leuke blog ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig! Wij doen dit ook al een poosje. Leuk om je verhalen te lezen en te herkennen. Ga zeker gebruik maken van je tips!

  BeantwoordenVerwijderen