Pagina's

woensdag 14 augustus 2024

Goedkope uitjes - deel 3

Deel 3 liet even op zich wachten, sorry, iets met vakantie en de benedenverdieping schilderen... Even druk met uitjes tussen het geklus door. 

Maar hierbij nog een goedkoop uitje (wellicht meer geschikt voor de mensen met kinderen): 

Een natuurspeeltuin. Als je via Google zoekt op natuurspeeltuin met een stad in je buurt of staatsbosbeheer speeltuin vind je een heleboel leuke speeltuinen. Soms is het echt even zoeken, omdat er alleen een straatnaam bij staat en je enkele honderden meters het bos in moet rijden zonder bordjes en er ergens achter heel wat bomen een klein paadje loopt waarna je ineens middenin de speeltuin staat. 

Deze speeltuin is aan de Watertorenweg in Harderwijk bijvoorbeeld: 


Leuk met een waterpomp, schommels, klimrek, kabelbaan, etc. Wat ik altijd leuk vind om te zien bij zoiets; ze haken aan bij het spel of starten zelf iets en een ander mag meedoen. Ze bouwen dammen, riviertjes, bruggetjes, 1 vond nog een leeg frikandelbakje in de speeltuin die dienst deed als bootje en je hoort ze de hele middag niet... 


De kinderen vinden het echt superleuk hier al is het een stukje voor ons rijden. Ook bij Crescent in Harderwijk zijn we weleens geweest. Eveneens de moeite waard. Iets verder lopen vanaf de auto, maar ook erg leuk voor kinderen. Nadeel vind ik dat het daar best uitgestrekt is en met kleintjes en het water zit ik iets minder op m'n gemak. Maar de groten kunnen dan wel weer vissen daar of gezellig over de bruggetjes enzo. 

Door af en toe eens een andere speeltuin op te zoeken is het niet steeds hetzelfde en overal valt weer iets te ontdekken. Een rondje eromheen door het bos lopen kan ook leuk zijn en hier houden ze heel erg van 'ontdekken' dus steeds om de beurt zeggen of we links of rechts gaan, stukje vooruitrennen om te kijken waar we uit komen, etc. 

Nog een fijne vakantie voor degenen die nog vakantie hebben en werkse voor degenen die weer gaan beginnen komende week! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten