Pagina's

woensdag 11 april 2018

Makkelijke Moestuin - WINACTIE!! Doe gratis mee!

Gisteren liet ik jullie al zien hoe we een Makkelijke Moestuin zijn gestart. Ennn, ik beloofde een mooie winactie. Met absolute dank aan de Makkelijke Moestuin! Na een telefoontje met de vraag of ze een leuke actie hadden voor de lezers kreeg ik het aanbod deze boeken te verloten, hoe leuk is dat...


Maar liefst 4 exemplaren om te verloten:

In het boek de Makkelijke Moestuin (je vindt hier een inkijkexemplaar) vind je ontzettend veel informatie over deze moestuin. De methode, hoe je aan de slag gaat (incl. stappenplan), hoe je het kunt toepassen, hoe je de makkelijke moestuin als gevorderde kunt gebruiken, een uitgebreide groentewijzer met alle informatie en allerlei informatie over kiemen, zaden oogsten, hoe je belagers kunt voorkomen, enz. Oja en een superhandige zaaikalender waarin je op A3-formaat in 1 oogopslag alles kunt zien. 

Ik had dit echt eerder moeten weten... Voor nu heb ik het boek dagelijks even in m'n handen en zoek iets op. Een ideaal naslagwerk voor als je moestuiniert volgens bovenstaande methode. Ook als je niet exact deze methode gebruikt, is het een bruikbaar boek. Het leest vlot weg en geeft leuke ideeën. Ook de foto's en plaatjes zijn erg duidelijk. Een mooi kleurrijk boek (ook leuk om weg te geven!).

Hoe doe je mee met deze winactie?
Heel simpel: Door hieronder een reactie achter te laten. Als je anoniem reageert, laat dan in je reactie minimaal je voornaam achter. De verzendkosten neem ik zelf voor m'n rekening binnen Nederland. Vanuit het buitenland meeloten is alleen mogelijk als je óf een adres hebt waar ik het naar kan opsturen in Nederland óf wanneer je zelf het resterende bedrag van de verzendkosten voor je rekening neemt (oeii, ik weet anders niet goed waar deze actie eindigt ;))...

De actie loopt tot en met 30 april 2018 en alleen de reacties onder deze blog neem ik mee in de loting.

Doe je mee :)?

Actie is inmiddels gesloten. Lees hier wie de winnaars zijn.

Als je het leuk vindt om m'n blog te volgen; er zijn diverse opties:
1. Met een Google-account kun je rechts in beeld op de blauwe button 'volgen' klikken.
2. Met een e-mailadres kun je rechts bovenin in beeld je mailadres invullen en dan op de grijze button 'submit' klikken. Je ontvangt dan een mail als ik een bericht heb geplaatst (dit kan in je spambox terecht komen, dus houd het even in de gaten. Het komt vaak voor dat je pas 10-12 uur nadat ik een bericht online heb gezet pas een update krijgt in je mailbox).
3. Via Facebook. Als je daar een 'like' geeft, kun je me volgen, welkom!
4. In mijn Facebook-groep. Van harte welkom om lid te worden en mee te kwebbelen...
5. Ook op Pinterest ben ik te vinden. Welkom om me te volgen!

192 opmerkingen:

 1. O, dat zou ik heel leuk vinden wil ook heel graag moestuintje aanleggen en dit geeft net een laatste zetje zo'n mooi boek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ‘n leuk idee! Ik loot graag mee voor m’n zus, die dit goed kan gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie bakken hebben jullie gemaakt! Ik hoor veel goede verhalen over de makkelijke moestuin, hopelijk lever het jullie ook veel lekkers op! En leuke winactie, ik doe niet mee hoor, maar wilde nog even reageren op je bericht van gisteren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe graag mee. Ik wil al heel lang een moestuin maar ik heb werkelijk geen idee hoe ik dat moet aanpakken. Ruimte genoeg in onze tuin maar geen groene vingers...
  Het inkijk exemplaar ziet er aantrekkelijk uit.
  Leuk dat je de moeite neemt om zo'n actie op poten te zetten.
  Hartelijke groet, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O wat een leuke winactie. Bij mij lukt het moestuin tuinieren om 1 of andere reden niet. En hopelijk met zo'n handig boek wel. Dus ik doe heel graag mee, met deze actie. Fijne dag. Mvg rianne reijm

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Al een paar keer een poging gedaan...met een kruidenrek ...met voorzichtig wat sla erbij. Maar niet echt een moestuin....ben erg nieuwgierig naar het boek. Doe graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben heel benieuwd naar je moestuinavontuur. Lees graag mee.
  Nog nooit heb ik het zo groot als jou aan durven pakken en doe ik het nu op stukjes lege tuin en in potjes.
  Mijn zwager hebben we wel een bak cadeau gedaan en hij houdt mij op de hoogte van zijn moestuintje. Ik zou dit boek heel graag voor hem willen winnen....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt heel goed, voor mijn pas bevallen en verhuisde dochter en schoonzoon, met een grote tuin en mogelijkheden te over om te tuinieren en zelfvoorzienend te zijn.
  Groetjes Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super actie, ik loot graag mee
  Marij

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen, hartstikke leuke actie ik doe dan ook graag mee! Groetjes Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou, ik doe mee! Voor mijn schoonzusje die graag een balkontuin wil! Ga vooral door met zulke inspirerende blogs! Groet, Janneke V

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging! Het is heerlijk om zo uit de tuin_dicht bij huis_ gezond te koken.Daarbij zeer leerzaam voor je kinderen.Jarenlang heeft onze school met groep 7 moestuin project gedaan.Ieder kind was verantwoordelijk voor zijn eigen stukje.En ik zie ze nog trots thuis komen.Een zak gevuld met paar kromme wortels.sla en super grote radijs! Zelf hebben we geen ruimte er voor maar wel een bak met tuinkruiden.gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Toevallig had ik het van de week met een vriendin over dit boek. Klinkt als een ideale manier voor mij :)
  Ik loot graag mee!
  Odette

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat lijkt me ontzettend leuk. Mijn man heeft een moestuin en bij mij blijven de planten juist niet leven. ;-) Toch vind ik het prachtig om dingen te zien groeien. Wellicht helpt dit boek me?

  Fijne dag allemaal. Gelukkig bestaat er ook regen (genoet er dus van!), want als het van Adrianne en mij af had moeten hangen, dan groeide er niks. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was vergeten een naam te noteren: Joëlle

   Verwijderen
 15. Ik doe heel graag mee lijkt mee een heel vet boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk! Zou hem graag willen winnen als beginnend tuinier. Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh leuk! Jaren geleden had ik een mini moestuin op mijn balkon die floreerde maar sindsdien mislukt het helaas steeds. Inmiddels hou ik mijn planten in huis wel al een hele poos in leven, misschien dat het ook lukt met mijn mini moestuin met hulp van dit boek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuke actie, elk jaar proberen we weer een moestuintje aan te leggen. Maar elk jaar gaat het weer noet goed. Oeps.. Zal leuk zijn om een boek met handvaten te winnen. Maar voor iedereen zal het mooi zijn. Groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb het boek en doe niet mee met de verloting. Ik vind het een geweldig leuk en inspireren, praktisch boek. Ik heb sinds vorige zomer twee moestuinbakken en werk met de MM methode. Wij hebben de bakken gemaakt van trottoir tegels (rechtopstaand in de grond). Goedkoop en duurzaam, toegegeven wel iet minder mooi. Het is zo'n leuke manier van tuinieren en met een grote opbrengst. Al is het genieten van het opkomen van het zaaigoed ook al een beloning :-)
  Ik heb ook het boek Square foot Gardening. Dat was de inspiratiebron van Jelle. Maar voordeel van het MM boek is dat het voor de Nederlandse situatie is geschreven. Dat het (logisch) in het Nederlands is, dat maakt voor mij dan weer niet zoveel uit.
  Leuke verlotingsaktie!
  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuke acties!! Ik wil het ook wel weer eens proberen. Vorig jaar ploegde ik een stukje tuin om voor de groente, zaadjes erin en groeien maar. Maar dat werkte dus niet. Nu ik huismoeder ben en jou enthousiaste lees, wil ik het wel weer eens proberen en er meer tijd in steken.
  Groet Tetsje Hoks

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik doe graag mee.

  H.gr. Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuke winactie. Ik probeer al een paar jaar een moestuin te maken in onze tuin, maar met weinig resultaten tot nu toe. Een zon boek kan ik zeker goed gebruiken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Drukte iets te snel op Enter!
  Zou graag meedoen, om ook eens te proberen of het wat voor ons gezin is!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het lijkt me een erg leuk boek! We hebben zelf een moestuin dus het zou goed van pas komen!
  Groeten van Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik doe graag mee! We zijn een half jaar geleden verhuisd en hebben een iets grotere tuin gekregen en dus ook mogelijkheid voor een moestuintje! Van harte welkom dus zo'n handig boek!

  Groeten van Bianca P.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. ja ik marja doe heel graag mee

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ohh geweldig. Ik doe graag mee. Ik loop niet meer zo makkeljk en wil dit systeem op verhoogde bedden toe gaan passen. Dus dit boek zou helemaal super zijn.
  Groetjes,
  Jenna

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat zou super zijn zo'n boek. Wij hebben een aantal weken geleden bakken gemaakt en zijn nu aan het bedenken: Hoe gaan we die inrichten. Zo'n naslagwerk met alle info voor het tuinieren in bakken met rasters zou wel heel erg makkelijk zijn. Graag wil ik dus meeloten. Groetjes Kirsten van gilst

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik doe graag mee met deze actie. Ik weck en mag ook graag inmaken, een moestuin(tje) zou heel fijn zijn. Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dat vind ik leuk! Ik heb geen groene vingers gehad en elk jaar mislukken de moestuintjes grandioos en kruiden en kamerplanten al helemaal niet. Toch kriebelt er altijd al iets dat ik de uitdaging toch een keer aan zou willen gaan. Met resultaat! Dus ik doe graag mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. JA!! Ik kan nog wel wat tips gebruiken uit zo'n fijn boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik loot ook graag mee!
  Carolien B

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Dit boek zou ik graag winnen voor onze school, we hebben per klas een makkelijke moestuin op een hoekje van het plein! Mvg, Marielle

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik doe graag mee! Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ha wat een leuke aktie. Tuinier al in bakken, maar er gaat nogal eens iets mis, zo'n boek als leidraad zou erg handig zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik doe ook graag mee! Onze moestuin leverde niet veel meer op, met name door een te uitbundige wilg in de tuin en derhalve gebrek aan zonlicht. De wilg is flink gesnoeid en ik wil de moed weer vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ha wat een leuke aktie. Tuinier al in bakken, maar er gaat nogal eens iets mis, zo'n boek als leidraad zou erg handig zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Marlies Mekelenkamp11 april 2018 om 10:45

  Ik doe graag mee. Want onze moestuin mislukt steeds helaas. We hadden de moed al opgegeven. Maar met dit boek wil ik nog wel een poging wagen, want het lijkt me super om groente uit je eigen tuin te oogsten.
  gr.
  Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat een leuke actie!! Ik loot graag mee, zou graag een kleine moestuin beginnen in mijn achtertuin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Graag doe ik mee. Veelal haal ik boeken uit de "bieb" maar het in huis hebben van zo'n mooi boek is toch nét even wat handiger.
  Gr. Vera.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat ontzettend leuk, ik doe graag mee!
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Graag! Voor mijn vader Gerrit. Hartelijke groet, Tamara W. uit B.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat een leuke actie, wij moestuinieren in de zandbak, waar de kinderen te groot voor zijn en
  kunnen wel wat tips gebruiken.
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Oh onze kids vinden het geweldig.... we hebben ook juist bakken gemaakt in de achtertuin... Nu nog de groene vingers die ik niet heb....educatief is het in iedergeval en ik hoop dat het wat opbrengt... want ruim zitten we niet bij kas....We dingen graag mee voor het boek...Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Oohhhh dat zou heel leuk zijn! Al regelmatig een poging gedaan om een moestuin te beginnen maar eindigt op niets. Dit jaar vol goede moed begonnen met moestuintjes van de supermarkt en zou het heel fijn vinden als het nu wel een keer lukt. Met dit boek zal dat vast goedkomen!
  Eten uit eigen tuin lijkt me geweldig! Ook om het mn kinderen te leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Antonia van den Berg11 april 2018 om 11:55

  Ha wat een leuke verloting we zijn net de tuin onder handen aan het nemen en vind het ook wel leuk om het op de mm manier te doen .. boek zou dan meer dan welkom zijn ook leuk om dit samen met de kids te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Och ja.. ik doe mee! Ik ben gék op moestuinieren, ook al is het voor nu alleen nog maar op een paar vierkante meter beton. Binnen nu en een jaar hoop ik een heuse tuin ter beschikking te hebben om daarin - samen met de kinderen - helemaal los te gaan! Ze vinden het mini-tuinieren nu al geweldig, dus ja.. ik doe graag een worp naar deze prachtige prijs! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Wat een leuke actie.
  Wij zijn dit jaar gestart met het project "familie moestuinieren" wel zo gezellig, maar wij kunnen nog wel wat extra hulp gebruiken van Jelle.
  Groet, Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Ik loot graag mee voor zo'n fijn boek. We hebben vorig jaar al zitten 'rommelen' met groenten in de tuin, maar dat was niet echt een succes, terwijl het wel erg leuk was om te doen/zien. Hopelijk met zo'n mooi boek gaat het beter. Iris Smit

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Ook ik doe graag mee! Kruiden kweken gaat bij mij prima maar een moestuin lijkt me geweldig! Groeten van Rommy

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Wat een leuke actie :)
  Wij zijn dit jaar begonnen met het project "familie tuinieren" onze pubers helpen mee, wel zo gezellig.
  Maar we kunnen nog wel wat hulp gebruiken van Jelle.
  Groet, Carla de Boer

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Leuk! Voor m’n man :) groetjes, Nelda

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Oh wat leuk. We proberen hier wel wat dingetjes in de moestuin maar we zijn nog erg zoekende.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Ik loot heel graag mee! We hebben in onze tuin een appel en perenboom, bramenstruik en aardbeien. We zouden graag iets meer willen maar vinden het lastig om daar mee te beginnen. Zo’n boek zou heel goed van pas komen! Liefs Lisanne de L.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Wat een leuke actie en ik doe graag mee! Na een paar niet zo'n leuke maanden (bijna-fatale-bevalling en daarna baarmoederverwijdering en 2 sterfgevallen) ligt onze focus op wat echt belangrijk is in het leven. Onderdeel daarvan is gezond en lekker eten en veel buiten zijn. De makkelijke moestuin is daar ideaal voor. Mijn zoontje van 3 gaat het ook vast geweldig vinden. Hij is nu al dol op de moestuin potjes van de Appie. :-) Groetjes Lineke

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Na je bericht van gister, kreeg ik wel veel zin om ook zoiets op te zetten. Daarom zou ik graag meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Wauw wat een superactie Aad ��

  Ik doe graag mee voor Mara en haar 3 Kids. Hoop dat ze het leuk vind

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Dat lijkt me leuk!
  Groetjes Joanne v Schie��

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Liesbeth Groothuis11 april 2018 om 13:03

  Het lijkt me een superleuk boek om.erbij te hebben voor mijn zoontje,die is.nu helemaal enthousiast met.zijn moestuin potjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Ik had altijd een moestuin. Maar toen ik alleen kwam te staan werd zo’n lap veel te groot, dus is hij opgedoekt. Tot mijn grote verdriet mag ik wel zeggen, want ik vond het geweldig om te doen. Wat ik begrijp is de Makkelijke Moestuin bij uitstek geschikt voor alleenstaanden. Dus ik ding graag mee. Ik ben bekend op fb als Veronica Kouwenhoven.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Je gaat heel veel reacties krijgen maar ook ik doe mee....wie niet waagt wie niet wint

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Leuk, lijkt me wel wat voor de kinderen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Ook ik zou het heel leuk vinden om een boek te mogen ontvangen. Gr. Kirsty

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Ik doe graag mee.

  Groetjes Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Graag doe ik mee met deze actie, ben ook zelf niet behept met enorme groene vingers. Tips zijn dan altijd welkom. Petra Baltesen

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Graag! Wil ook steeds beginnen, maar twijfel of ik het kan/kan volhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Leuk! Ik doe graag mee... het boek gaat dan wel naar manlief ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Leuk, we doen mee, groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Na je bericht van gister, kreeg ik wel veel zin om ook zoiets op te zetten. Daarom zou ik graag meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Leuk deze actie Adrianne!
  Lijkt mij een handig boek.
  Groetjes Jannie den Butter

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Leuk deze actie en na wat ik gister heb gezien op je blog doe ik graag mee aan de loting,groetjes Lena

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Ik doe graag mee. Groetjes Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Het lijkt me erg handig en ik doe graag mee. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Oh ja dit boek zou ik graag willen winnen! Ik ben net vorig jaar begonnen met moestuinieren... en ik heb nog niet veel kennis, met dit boek gaat het vast lukken!
  Gr. Arendje

  BeantwoordenVerwijderen
 75. wat leuk dat je deze winactie hebt geregeld! Ik zou het ook leuk vinden om een boek te winnen. We zijn ook net een paar weken geleden gestart met een zelfgemaakte bak met MM-mix!

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Ik zou hem heel graag willen voor mijn zoon van bijna 10! Hij experimenteert al 2 jaar, maar kan zo'n boek wel gebruiken. En het inspireert mij vast om hem hierbij te helpen!

  Groet,Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Ik doe ook graag mee. Groetjes Hendrikje

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Wat een leuke actie, met dit boek zouden we nog meer kunnen leren over onze makkelijke moestuin! Wij loten graag mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Ik doe ook graag mee!
  Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Ik loot heel graag mee! Mijn (moes)tuin gaat nu zijn (haar?) vierde zomer in, en ik rommel nog steeds maar wat aan. Misschien gaat het met dit boek dan toch eindelijk wat worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Ook ik doe graag mee. Pas een moestuin bak aangeschaft, dus ben benieuwd ;-)
  Pia

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Dat boek zou ik graag hebben; wat een leuke winactie. Ik doe mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Graag loot ik mee voor een exemplaar. Dit jaar wil ik met de kinderen een moestuin(tje) beginnen. Ik kan wel wat informatie en adviezen gebruiken! Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Wat leuk! Ik ben net begonnen met m n moestuintje en zo’n mooi boek zou een leuke inspiratie zijn. Groetjes Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 85. wij loten heel graag. aardbeien en kruiden lukken prima nu de rest nog.
  groeten helen van ingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Wauw�� Na het blog van gisteren begon het al behoorlijk te kriebelen.. we hebben wel een stukje grond voor een moestuin maar tot nu was het nog geen succes..kan wel een steuntje in de rug gebruiken�� Nicky

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Leuke actie! Ik doe ook graag mee! Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Ik loot graag mee voor het boek. Op mijn werk kunnen we deze goed gebruiken om met de kinderen een moestuin aan te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Dit boek zou op het juiste moment komen mocht ik het winnen, graag :-) Onze zoon start 7-mei op de basisschool en op woensdagen is hij vrij, ik had bedacht op die woensdagen dan een moestuin in onze tuin te gaan maken samen met hem. Lekker en gezond eten, maar ook leert hij zo veel over de natuur en waar zijn eten op zijn bord vandaan komt. Omdat hij dol is op (moes)tuinieren en helpen in de tuin, maar deze mama totaal geen groene vingers heeft,zou dit boek hier helemaal tot zijn recht komen. Lijken me heerlijke momenten samen met onze zoon! :-) groetjes Gabrielle Tilmans

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Graag zou ik het boek winnen. We tuinieren al jaren, maar het lijkt mij leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Groetjes Eeke Veen.

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Als ik dit boek win, kan ik eindelijk meedoen aan de moestuinactiviteiten van de familie. Nu kan ik nooit meedoen omdat ik steeds altijd alles fout doe, maar met de makkelijke moestuin moet het zeker lukken!! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 92. Ik doe graag mee. Wie weet wordt onze moestuin dan een succes��
  Bedankt voor al je inspirerende blogs!
  Groetjes Cornélie

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Ha leuk, ik doe ook graag mee. Alvast een Vaderdag kadootje voor man.!!

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Wat een leuke actie!
  Ik rommel elk jaar maar wat aan, dus graag een lootje om kans te maken op het boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 95. Ik loot graag mee voor zo'n mooi boek. Groetjes, Rianne N.

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Wat een leuke actie! doe graag mee. heerlijk groenten uit eigen tuin.
  groetjes Hansje

  BeantwoordenVerwijderen
 97. Ik doe graag mee voor mijn moeder. Die is vorige maand met pensioen gegaan en mijn vader heeft een kasje voor haar gebouwd. Ze wil gaan poten en planten met o.a. groenten. Om haar op weg te helpen zou dit boek een super uitkomst zijn! Dus ik duim!

  Groet,
  Lieke van Buuren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe graag mee met de winactie.
   groeten Marlies Vrakking

   Verwijderen
 98. Daar doen we graag aan mee. Net bezig om een moestuintje te starten en met dit boek erbij moet het lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 99. Hier doe ik graag aan mee. Zo'n boek zou me kunnen helpen om n moestuintje te beginnen. In mijn kleine plaatsje van 20 vierkante meter.
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Wat een leuke winactie, ik doe ook graag mee! Dan deel ik hem met mijn schoonvader die een 'echte' moestuin heeft. Dubbel plezier! Groeten, Patty

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Weinig kans zo te zien maar toch doe ik ook graag mee aan deze leuke win-actie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 102. Ik doe graag mee. Ben net gestart met een moestuin en alle tips zijn welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Woh, wat een reacties! Het lijkt me ook een geweldig leuk boek. Ik wil ook graag meedoen om dit boek te winnen.
  Groetjes, Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 104. Wat leuk dat jullie een moestuin zijn gestart, we hebben een volkstuintje gehad, superleuk maar kostte ons te veel tijd. Dus helaas gestopt. Nu hebben we wat gezaaid voor in de achtertuin. Ik wordt altijd er zo blij van, alles te zien groeien etc! Het boek lijkt me heel leuk en doe graag mee :)
  Gr Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 105. Wat een hoop reactie al in zo'n korte tijd!
  Zelf doe ik ook heel graag mee.
  Heb het boek al een paar keer in de bieb geleend maar hem inkijken op het moment dat je hem nodig heb is toch makkelijker :).
  Groetjes, Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 106. Ik wil ook graag meedoen. We zijn pas in een nieuwbouwhuis komen wonen, en de tuin moet nog helemaal worden aangelegd. Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 107. Sinds kort sta ik er alleen voor. Verder met een kleiner budget en zonder man met groene vingers, een geschikt moment om zelf aan de slag te gaan. Zeker nu ik heb gemerkt dat tuinieren helpt bij een dip. Dit boek is dus heel welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 108. Erg leuk, dat wil ik graag proberen! Groet Karin B.

  BeantwoordenVerwijderen
 109. Ja ik doe ook heel graag mee:) groetjes, Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 110. Super leuke winactie. Met de tips van het boek moet het nog beter gaan lukken. Ik doe dan ook graag mee aan de winactie. groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 111. Geweldig! Ik wil ook graag mee doen met deze win actie.

  BeantwoordenVerwijderen
 112. Ik doe graag mee. Ik wil ook graag starten met een moestuintje dus dit boek komt goed van pas.

  Groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 113. O, dat lijkt me leuk om te winnen zeg! We hebben nu al een paar jaar een moestuin, maar nu 'doen we maar wat'. We kunnen veel leren uit dat boek!
  Jantje

  BeantwoordenVerwijderen
 114. Annemarie Slingerland11 april 2018 om 20:25

  Ik doe ook heel graag mee! Leuke winactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 115. Wat een leuke actie! Vorig jaar samen met de kinderen gestart met een moestuinbak. We kunne nog wel wat tips gebruiken voor een betere oogst. Groet, Marijke W

  BeantwoordenVerwijderen
 116. tjsa.. een leuke actie, doe graag mee. Je hebt altijd van die goede ideeen. Zelf hadden we thuis 70 m2 moestuin. Nu zou ik het ook graag willen, met ons grote gezin. Het geeft ook een hoop gezelligheid met elkaar. Groenten oogsten en dezelfde dag op je bord. Goed voor duurzaamheid en de ontwikkeling van de kids. Veel succes met deze actie.
  Arianne te A

  BeantwoordenVerwijderen
 117. Heb een strookje grond van 2 bij 1,5 meter. Daar wil het alleen maar een beetje lukken met bietjes en prinsessebonen. Het boek lijkt me dus heel bruikbaar om eens te kijken of ik er meer uit kan halen! Ik doe dus graag mee! Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 118. Wat een leuke actie! Ik doe graag mee om het boek te winnen. Ik wilde graag beginnen met een simpele moestuin om het eens te proberen. Dit boek zou dus goed van pas komen! Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 119. Ik doe ook mee.
  Je verhaal van gisteren is heel herkenbaar, ik kan ook een cactus dood laten gaan 😉
  Nu dat we verhuisd zijn hou ik steeds meer tijd en energie over dus misschien lukt het dan eindelijk om groene vingers te gaan kweken.

  BeantwoordenVerwijderen
 120. Lijkt me een superhandig boek!Ik wil graag meeloten. Groetjes van Hannah Jo.

  BeantwoordenVerwijderen
 121. Ik ben gek op boeken en op tuinieren en op blogs lezen en nog veel meer :-), dus ik waag graag een kansje!! Lieve groet, Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 122. Onze zoon van 9 jaar is enthousiast begonnen met de moestuintjes van Albert Heijn in zijn ecosysteem. Helaas heb ik ab-so-luut geen groene vingers en kan hem nauwelijks helpen. Daarom doe ik graag mee met deze win-actie, misschien komt het dan nog goed...��
  Groetjes,
  Rineke

  BeantwoordenVerwijderen
 123. Ook ik loot graag mee. Mijn boek leen ik erg vaak uit, met als gevolg dat ik zelf regelmatig mis grijp. Ik heb een hele goede bestemming voor het te winnen boek! Liefs Monique uit Epe.

  BeantwoordenVerwijderen
 124. Hallo Adrianne, ik doe graag mee met je leuke winactie.
  Gr. Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 125. Oh wat leuk. Vorig jaar hebben we geprobeerd te tuinieren in bakken. Als gastouder met m'n kindertjes. Wat zou het leuk zijn om tips te krijgen. De kinderen meer te leren

  BeantwoordenVerwijderen
 126. Niet geschoten is altijd mis.Doe toch een poging voor mijn zoon ,die net een boerderijtje heeft gekocht.'
  Groetjes, Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 127. ik doe graag mee met de actie!
  groetjes Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 128. Oooo O ik zou graag mee doen. Ik lees je mailtjes altijd met veel plezier en haal er ook vaak tips uit. Mijn zoon en ik zijn nooit verder gekomen dan de ah tuintjes. En hebben helaas nooit wat kunnen oogsten. Groetjes Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 129. Wow 30 april dat duurt nog lang.... Ik kan niet wachten. Dol op boeken en nog geen echte groene vingers. En wel genoeg tuin... Dus dit boek meer dan welkom. Groetjes van Sien en ook beetje van Ot hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 130. Ook op ons heerlijke balkon (50m2 echt geweldig!) is moestuinieren mogelijk, wij genieten van al dat groeit en bloeit. Een inspirerende en helpende hand met dit vrolijke boek is dan ook heel erg welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 131. Dit boek zou voor ons geweldig zijn. Door een drastische verlaging van inkomen gaan we proberen zoveel mogelijk uit eigen tuin te eten en te conserveren voor later. Veel weten we niet van moestuinieren en dit boek zou ons enorm kunnen ondersteunen

  BeantwoordenVerwijderen
 132. Carolien van Dam12 april 2018 om 07:04

  Ik loot graag mee. Vorig jaar is mijn moestuin mislukt dus dan is zo'n boek nooit overbodig....

  BeantwoordenVerwijderen
 133. Ik doe heel graag mee. Lijkt me een fijn boek om altijd bij de hand te hebben. groetjes, Susanne

  BeantwoordenVerwijderen
 134. Ik doe heel graag mee. Lijkt me een fijn boek om altijd bij de hand te hebben. groetjes, Susanne

  BeantwoordenVerwijderen
 135. Wauw wat een leuke aktie! Daar doe ik graag aan mee!! Gr. Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 136. Wat een leuke actie. Sinds vorig jaar in het bezit van een grotere tuin en een deel daarvan hebben we bestemd voor moestuin. De wil is er, de kennis nog niet. Het boek zou goed van pas komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 137. Leuk ik doe mee!, groetjes arianne H

  BeantwoordenVerwijderen
 138. Ik doe héél graag mee aan deze loting!

  BeantwoordenVerwijderen
 139. We hebben een grote moestuin en ik kan altijd tips gebruiken hoe het beter/sneller/makkelijker kan, dus ik doe graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 140. Leuke actie! Ik doe heeeeel graag mee. Mede door m'n allergieën ben ik geneigd om een eigen moestuintje te starten om pesticide vrij (en goedkoper) te kunnen eten. Met dit boek zal dit een stuk makkelijker gaan. Daarnaast kan ik het boek ook goed voor de moestuin van m'n klasje kleuters gebruiken (meer kans dat ze het overleven ;) ). En tot slot; hoe leuk zou het zijn als het super goed lukt en ik mooie foto's van de zelfgekweekte groente/fruit kan maken (ben een hobby fotograaf)?? #duimenmaar

  BeantwoordenVerwijderen
 141. Leuk! Ik waag een kansje !
  Succes met het kiezen van de winnaars ;-)
  Groetjes
  Marieke Hoogendijk

  BeantwoordenVerwijderen
 142. Aleida bij de Vaate12 april 2018 om 15:01

  Het zou leuk wezen om samen met mijn dochter dit te mogen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 143. Zou erg leuk zijn! Fieke H.

  BeantwoordenVerwijderen
 144. Super! Ik loot graag mee

  BeantwoordenVerwijderen
 145. Dat kunnen wij wel gebruiken voor ons nog kalende grond waar in onze dromen sappige appels, lekkere aardappels en mooie aardbeien vandaan gaan komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 146. Ik loot graag mee voor een exemplaar! Gr Nathalie vK

  BeantwoordenVerwijderen
 147. Ik lees je blog dagelijks, reageer eigenlijk maar heel weinig. Maar nu reageer ik dan toch. Ik zou graag meeloten voor zo'n boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 148. Hoi Adrianne, ik doe graag mee om een exemplaar te winnen!
  Groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 149. Ik loot ook graag mee, maar als ik win geef ik het boek aan mijn zus. Ik heb zelf geen tuin maar zij een tuin en een moestuin. Zij zal zo’n cadeau zeker waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 150. Heeeel graag, probeer al jaren een moestuin te creëeren waaruit ik redelijk kan putten....helaas lukt dat niet zo heel goed. Zou dit de oplossing zijn?
  Groet, Belinda

  BeantwoordenVerwijderen
 151. Heeeel graag! Zou het dan eindelijk gaan lukken om uit eigen tuin te oogsten?!

  BeantwoordenVerwijderen
 152. Graag doe ik ook mee met de actie! Ik dacht dat ik al een reactie had achtergelaten, maar daar is waarschijnlijk iets mee mis gegaan, want ik kan hem niet terugvinden... Het is me vooralsnog niet gelukt overtuigend resultaat te krijgen uit de kleine moestuinpogingen. Ik hoop samen met mijn 1,5 jarige deze zomer écht wat gaan oogsten en haar de heerlijkheid van eten uit eigen tuin en een stukje zelfvoorzienend leven bijbrengen. Groetjes Santos

  BeantwoordenVerwijderen
 153. Loot graag mee voor een exemplaar.
  Groeten Maja P

  BeantwoordenVerwijderen
 154. Erg benieuwd naar alle tips in dit boek,als beginnende moestuinierder Groetjes Anna italieganger@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 155. Wat leuk! Als ik win zie ik het maar als signaal dat ik inderdaad een moestuin moet beginnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 156. Mooie actie. Tuinieren vind ik erg leuk. Ik doe graag mee!
  Groet, Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 157. Leuke actie. Ik doe graag mee!

  P.S. heb je al een kniebeschermerset voor je kind? Ik heb er 1 van de kringloop die ik nooit gebruik! Stel dat ik win (klein kansje), kan ik het boek ophalen en geef ik jou die set.

  Succes en tuinierplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 158. Ik wil ook graag mee doen. Ik heb een moestuin op ons dakterras en alles in potten staan. Zou graag meer oogst willen creëren en kijken hoe ik dat voor elkaar zou kunnen krijgen voor ons 6 persoons volwassen gezin. Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 159. Coby vd Nieuwendijk14 april 2018 om 04:15

  Wat leuk .
  Ik loot graag mee.
  Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 160. Bij de plannen om mijn postzegeltuin van 8 vierkante meter dit jaar te verhogen met bakken (Knieën en hopelijk ik ook worden dit jaar 75) zou zo'n boek goed van pas komen.
  Groet MiekeR

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het heel bijzonder vinden wanneer ik het boek zou krijgen. Groet Geertje

   Verwijderen
 161. Graag loot ik mee. Vorig jaar is mijn AH moestuintje jammerlijk mislukt;-) Leny B

  BeantwoordenVerwijderen
 162. Samen met iemand anders ben ik net weer gestart in onze moestuin. Dit boek is meer dan welkom, ik loot graag mee. Groet, Judith H.

  BeantwoordenVerwijderen
 163. Zoals verwacht veel reacties maar wat een leuke actie ! Ik doe natuurlijk ook mee om de moestuin naast mij huis professioneler aan te pakken ipv altijd maar "iets" doen. Groetjes Anne Schipper

  BeantwoordenVerwijderen
 164. Moestuinieren op een groot en zonnig dakterras �� zou goed moeten lukken, alleen missen wij wat handvatten en tips �� om het goed aan te pakken. Dit mooie boek zou de sleutel �� tot succes kunnen zijn voor een blij moestuinterras ��☉ Super leuk dat je deze winactie organiseert Adrianne! Lieve groetjes, Paulien

  BeantwoordenVerwijderen
 165. Zou hier ontzettend blij mee zijn! Groeten Eline

  BeantwoordenVerwijderen
 166. Oh wat zou dat leuk zijn! Ik ben nu begonnen met de moestuintjes van de Appie maar moet nog bezien of het gaat lukken. Nu met een klein rond hobbelend dochtertje ben ik extra gemotiveerd om een mooie moestuin aan te leggen, zo'n mooi boek zou ik daar heel goed bij kunnen gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 167. ja hier wil ik wel aan meedoen.
  Henriëtte P

  BeantwoordenVerwijderen
 168. Oh wat leuk deze actie. Ik doe graag mee.
  Annemarie N

  BeantwoordenVerwijderen
 169. Heel graag wil ik meedoen en natuurlijk winnen. Heb al jaren een moestuintje maar het lukt me maar niet het simpel te houden. Het wordt altijd een miskleun. En de kinderen willen zo graag helpen. Hoop dat het boek me een nieuwe impuls geeft en veel tips en trucs hoe we het samen opnieuw kunnen opzetten. Groetjes Anja Dibbets

  BeantwoordenVerwijderen
 170. Doe heel graag mee met de winactie! Omdat we binnen een halfjaar gaan verhuizen lukt het dit jaar niet om een moestuin te beginnen. Wil volgend jaar weer een poging wagen en dan helpt dit boek me vast!
  Groetjes Alien

  BeantwoordenVerwijderen
 171. Wat een leuke actie. Ik doe graag mee, het lijkt me geweldig om in mijn tuin, die ik nu aanpak sinds ik een jaar geleden in dit huis kwam te wonen, wat eigen groente en fruit te kunnen kweken. Groetjes Dominique Wind

  BeantwoordenVerwijderen
 172. Ik doe graag mee! Online haal ik mijn moestuininspiratie van mooiemoestuin.nl, dat vind ik een hele leuke en informatieve site :) maar een extra naslagwerk is altijd welkom! Heleen

  BeantwoordenVerwijderen
 173. Lijkt me erg leuk, vorig jaar was de oogst 1 mini worteltje (wel lekker). Dus ik denk dat we nog wel iets kunnen leren. De kinderen vinden het in ieder geval geweldig om dingen uit de tuin te kunnen eten. De druiven en appels gaan gelukkig wel goed.

  Gr. Marion L.

  BeantwoordenVerwijderen
 174. Na de jammerlijke mislukking van de AH moestuintjes (iets te vroeg buiten gezet en na een combinatie van vorst aan de grond en harde wind nérgens meer terug te vinden ;-)), zou dit perfect zijn voor een nieuwe poging. Groet Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen
 175. Hier ook een jarenlange moestuinprutser, vind het zo leuk om te zien, maar deel de oogst met slakken enzo. Zelden dat ik er maaltijden van kan brouwen. Dus als het makkelijker kan....Ach als je maar plezier hebt! Maar ding graag mee naar het prachtige boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 176. Ik loot graag mee. Elk jaar begin ik vol goede moed om in te knakken en in mijn tuin mislukt al jaren de sla... Wie weet kom ik met dit boek wel veder.

  BeantwoordenVerwijderen
 177. Ik doe graag mee! Groetjes, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 178. jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ik doe mee...ik hou er zo van en mijn kids ook en mijn man ja natuurlijk ook!!!
  groetjes tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 179. Ja dat lijkt me erg leuk!!!
  groetjes Marjolijn s

  BeantwoordenVerwijderen
 180. Ja ik doe mee voor mijn dochter, ze wil een moestuintje opstarten, dat lukt niet zo goed.
  Met dit boek zal het wel lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 181. Wow wat een leuke winactie.
  Ik zou het boek graag willen winnen ��

  BeantwoordenVerwijderen
 182. Jaaaa, op de valreep nog. Samen met mijn kinderen zou ik me graag weer op het moestuin project willen storten. Duimen maar!
  Groet, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 183. Ik doe graag mee op de valreep. Ben al bezig met mijn zaadjes maar ik kan nog wel wat guidance gebruiken om het dit jaar tot een wat noemenswaardigere oogst te brengen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen