Pagina's

vrijdag 22 december 2017

Klein gebaar, grote waardering

Hier en daar een kleinigheidje vind ik leuk om weg te geven. Toen we dan ook een kerstkaart van de postbode kregen, freubelde ik een pakketje voor een kruidkoek met rozijnen in elkaar...


Kijk dan hoe attent :). Sinds ik zelf bijna geen kerstkaarten meer stuur, ontvangen we er ook weinig. Ik vind het goed zo. Ik heb een keer 150 kaarten verstuurd. Uren en uren aan het schrijven naar iedereen, om over de hoge verzendkosten nog maar te zwijgen... Ik ben daarmee gestopt. Soms stuur ik er nog wat naar mensen die alleen zijn bijvoorbeeld of een moeilijke tijd achter de rug hebben of gewoon zomaar. En de kaartjes die ik krijg waardeer ik erg. Hier worden ze op de deur gehangen en van Christilène moet ik ze voorlezen...

Onze postbode is echt zo'n dorpspostbode. Belt aan als het pakket niet door je brievenbus past, zwaait naar iedereen, blijft altijd lachen of de zon nu schijnt of dat het stormt, is betrokken, kan goed oliebollen bakken, geeft workshops kerststukjes maken, zingt graag, heeft eens een boef gevangen (ja, echt!) en brengt zelfs nog de post rond... Op zulke mensen moet je zuinig zijn. Geniet van het lekkere pakketje en goede feestdagen voor jou!

En de envelop die erbij zat kon ik mooi gebruiken voor mijn verzameling van papiertjes van repen Tony's. Die eet ik zelden tot nooit (ik vind ze lekker, maar wel duur), maar ik had er 1 gekregen. Op Facebook had ik een oproep gelezen van een vriendin die haar muur wil behangen met deze wikkels ;)... Haha, geniaal, de 2 repen die we hebben gekregen zal ik dan zorgvuldig openmaken, zo heb ik 2 wikkels en een goede smoes om eindelijk binnenkort eens mezelf uit te nodigen in haar nieuwe stekje voor een bak koffie :P... Whaaaa, nu staat het zwart op wit en MOET ik gewoon ;)...

Stuur jij nog kerstkaarten per post (of digitaal)? Waarom wel of niet ;)? 

21 opmerkingen:

 1. Deed j tot enkele jaren terug de moeite om kerstkaarten te sturen , stapels ....
  We kregen steedsminder k Aartsen zelf, ben er nu ook al een paar jaar mee gestopt , het maakt me ook niet uit , om de hele kamer vol met kerstkaarten te hebben hangen , nee hoor, nergens goed voor, net als met alle kerstglitter en rommel ,ben er helemaal klaar mee, daar gaat het met kerst ook niet om , want door al het kunstlicht , vergeten we het echte licht ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier kwamen kinderen van de woonvereniging langs, die hadden smiddags kerstkoekjes gebakken,in de vorm van sterretjes. Paar koekjes in een servet gedaan,strik erom, kaartje eraan en bij iedereen langs gebracht Zooo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt als een fijne postbode die je inderdaad in ere moet houden. :D Leuk dat je wat voor hem gemaakt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk de attentie voor de postbode
  Zal hij vast wel waarderen,een gezellige man.
  Ik stuur nog steeds kerstkaarten,dit jaar kreeg
  ik heel wat minder kaarten dan andere jaren.
  Wel jammer dat dit ook weer gaat verdwijnen.
  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah dus Pietje Puk woont bij jullie hihi ;(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lief idee, om de postbode zo te bedenken! Ik schreef gisteren toch nog zo'n 20 kaarten - vooral aan mensen die ik zelden zie, die ik even een teken van leven wil geven, of die even een hart onder de riem nodig hebben. Stuurde ze wel tweedehands (mooie dubbele kaarten, beschreven zijde eraf snijden, kunnen ze nog een ronde mee). Ik ga denk ik vandaag een leuke verrassing klaarmaken voor mijn krantenbezorger, voor morgenvroeg. Ook vind ik nieuwjaar altijd wel een mooi moment om dierbaren te bedanken dat ze bestaan, voor wat ze voor me betekenen. "Dank voor de vriendschap".

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben wel een voorstander van kerstkaartjes versturen. Het is toch een warm gebaar vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij deden dit jaar een digitale muzikale kerstgroet. We zongen een kerstliedje en Rutger voorzag het met gebaartjes... so sweet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een supergoed idee!! Had ik hier ook wel kunnen doen, we hebben zoooo'n mooi filmpje van 'Lees je Bijbel, bid elke dag'. Jochanan in beeld, hij doet de gebaren en wij zingen met z'n 3-en. Schattig zeg!

   Verwijderen
 9. Wat een leuk pakje voor de postbode! Zelf stuur ik nog ongeveer 40kaarten. Vind het persoonlijk erg jammer dat ook die 'traditie' verdwijnt. Het toont betrokkenheid in een tijd waar we al zoveel langs elkaar heen rennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ieder jaar ben ik het wel van plan. Als dan de adventtijd aanbreekt en het druk en rommelig is denk ik, laat maar. Ik wil dan nl ook wel een persoonlijk kaartje. Maar die ruimte mis ik dan in mijn hoofd. Totdat de kaartjes binnendruppelen en het toch wel wat kaal is als je niks doet. Juist inderdaad voor sommige ouderen of mensen die het moeilijker hebben. En nu dus net gauw toch maar weer wat in elkaar gezet. maar dat is dus niet een hele stapel. Voor familie en vrienden digitaal gedaan. Veel van hen zie ik ook nog wel tijdens kerst en vind dan een kerstgroet niet zo heel veel toevoegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik blijf kaartjes versturen maar houd wel een lijst bij, oude familieleden krijgen sowieso een kaartje maar die groep wordt kleiner Er zijn 2 groepen die een mailgroet krijgen. Hier in mijn woonomgeving brengt iedereen kaartjes rond en dat vind ik erg leuk. Ja ik houd ervan , ook van kerstglitter en heus daarom hoef je het werkelijke kerstfeest niet te vergeten, integendeel. De kaartjes met echte kerstafbeeldingen komen bij mijn ministalletjes te staan. Ik hou echter niet van kerstmannetjes.
  De engelen zeiden; Ik verkondig u grote blijdschap, de Messias, Christus de Heere is geboren in de stad van David, Bethlehem! Halleluja!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind echte Kerstkaarten krijgen leuk.
  Verstuur ze zelf ook.
  Maar niet meer in de hoeveelheden van zo’n 10 jaar terug.
  Persoonlijk vind ik een kerstgroet per mail een beetje te gemakkelijk en vluchtig. Het doet me niet veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi pakketje voor jullie postbode.

  Ik stuur de kaarten digitaal. Op een andere manier lukt het vaak niet: ik ben zo slecht met het versturen van kaarten :-(.

  Het zijn wel mooie digitale kaarten met een leuk / stemmig filmpje en muziek erbij van Jacqie Lawson. Die vind ik zelf erg mooi. In de buurt brengen we kaarten rond en ik knutsel nog wat voor diegenen die we zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Van allebei, een héél mooi gebaar!
  Echt zo'n lichtstraaltje in het donker......MOOI!
  Precies zoal Jezus het bedoeld heeft!
  Wens u beiden alle Goeds toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik blijf mijn broers/zussen en ouders steevast kaarten sturen, al krijg ik er inmiddels al jaren geen meer terug. Ik vind het zelf gewoon erg leuk om te doen. Dit jaar doe ik mee met de kerstkaartenactie van 'Meer geld minder stress', superleuk om mooie kaarten en teksten te verzorgen voor onbekende mensen en spannend om te zien of je een kaart terug krijgt. Ik heb al één hele mooie gekregen, geeft toch een bijzonder gevoel, dat iemand die je niet kent moeite voor je doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. In de tijd komen kranten bezorgers langs de deur.ze hebben een jaar lang trouw elke dag of 1keer in de week de krant of folders bezorgd.ze vinden het fijn om een kleine beloning te krijgen.deze week waren het er vier. Hoe doe jij dat? Gr.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ontvang alleen nog post en een enkel iets waar ik lid van ben. Het aantal is echter drastisch afgenomen sinds ik een nee-nee-sticker heb. In deze blog leg ik dat uit: http://aad-actief.blogspot.nl/2017/04/bezuinigen-7-stappenplan-en-stap-1-nee.html

   Verwijderen
 17. Ik word helemaal nostalgies van jouw postbode. Helena.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik stuur het ene jaar wel kaarten en dan weer niet. Ik had afgelopen voorjaar hele mooie kerstkaarten 'gescoord' op de Fancy fair bij het verzorgingshuis waar mijn moeder woont. Kaarten die normaal vrij duur zijn en nu een schoenendoos vol voor 1 euro.Daarnaast had ik het jaar ervoor na de kerst nog kaarten gekocht van Amnesty International. Dit jaar heb ik iedereen kaarten gestuurd. Ver weg met de post en binnen een straal van een km. if 5 op de fiets samen met mijn man. Toch vind ik het eigenlijk leuker om mensen door het jaar heen een kaartje te sturen. Veel meer onverwachts.

  BeantwoordenVerwijderen