Pagina's

dinsdag 1 mei 2018

Gelukkie - 2 van 6

Vorige week schreef ik al dat ik 4 dagen werkte. Om die reden gingen de kinderen naar de gastouder en Christilène kwam maandagmiddag helemaal in haar element terug met een slak in een bakje... 

Steeds stond ze bij het bakje en toen het hoogste tijd voor bed was, keek ze nog een keer verliefd opzij 'ohhh, mam, ik zou wel de hele nacht willen wachten en kijken of hij nog een keer naar buiten komt...' Haha, liefje ;)... Ik beloofde haar dat ze de volgende dat het bakje mee mocht nemen om op school te laten zien aan de andere kinderen en dat was goed.

Peter had dit niet gehoord en toen ik opkeek, was ineens het bakje leeg. 'Oh, die heb ik in de struiken weer de vrijheid gegeven...' Op mijn verzoek toch maar weer opgehaald en even wat luchtgaatjes geprikt in het deksel, wat verse blaadjes erbij en klaar voor school...

Eind van de avond was de slak uit het huisje, dus wat foto's geprobeerd te maken, maar zodra ik het bakje aanraakte, ging hij weer erin... Dit zijn de beste foto's:


Hij hangt dus aan het deksel:

De volgende dag ging heel voorzichtig het bakje op schoot mee naar school. Eenmaal thuis was het bakje leeg. Helemaal blij vertelde ze dat ze het had laten zien, de hele klas had ernaar gekeken en ze hadden met elkaar onder leiding van juf de slak weer in de struiken gezet. 
Fijn, ver genoeg uit de buurt van m'n slaplantjes ;)... Bedankt juf :)!

Houden jouw (klein-/buur-)kinderen ook van allerlei beestjes?

2 opmerkingen:

  1. Lief dat ze de slak de vrijheid hebben gegeven! Hier hebben ze niet zoveel interesse in insekten en zo.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wormen zoeken is de nieuwe favo bezigheid van mijn oudste zoon. Ik gruwel ervan, hij vind het prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen