Pagina's

dinsdag 5 november 2019

Creatief - opbergbox maken

Voor een kinderfeestje vraag ik altijd aan (de ouder/verzorger van) de jarige wat hij/zij op het wensenlijstje heeft staan. Een moeder van een vriendinnetje vroeg me of ik een opbergbox wilde maken. Op Christilènes nieuwe kamer enkele jaren geleden heb ik ook 2 schoenendozen beplakt en die zijn al een jaar of 3 volop in gebruik, ideaal :)!


Even snel een foto appen; 'Dit papier heb ik op voorraad of liever een andere kleur, dan koop ik die even?'

Ik vond bij het opruimen met Christilène een mooie grote schoenendoos. Verder gebruikte ik bruin papier (om te voorkomen dat het blauwe door het witte papier heen zou schijnen...), inpakpapier, dubbelzijdig dun tape en lichtrose kant.

Geen tussenfoto's maar ziedaar; klaar... 

Alleen de box vond ik wat kaal, dus stiften en een knutselboek met letters erbij. In hetzelfde papier, hetzelfde kant - zo werd het mooi 1 geheel. 


De korte kanten heb ik een papier aan de binnenkant gezet voor een mooie afwerking:

En de hoeken verstevigde ik met breed doorzichtig tape:

Het deksel ging - zoals verwacht - wel wat stroef vanwege de dubbele laag papier, maar ik begreep dat dat niet zo'n ramp was. Hopelijk heeft ze veel plezier van de opbergbox! 

En voor iedereen die nu denkt 'daar kom je mooi goedkoop vanaf...' Ehm, dat heb je mis. Ik zou een avond naaien, maar zei 'sorry, ik ga ondertussen eerst dit doen hoor...' en ben ruim 2u (!) bezig geweest... Als je het netjes wilt doen is het echt een hele klus en kun je beter voor een paar euro een cadeautje kopen, want tijd is ook geld... Maar; ik vind dit juist heel persoonlijk, heb plezier in het maken en vooral omdat ik weet dat het gewaardeerd wordt is het leuk om het te doen. En het mooiste van alles: Christilène vindt dit nog helemaal geweldig om te geven en kan echt heel leuk reageren als ik zoiets heb gemaakt waardoor ik meteen de tijd die het me kostte vergeten ben ;).

Morgen even een blog met tips rondom kinderfeestjes (het binnen de perken houden van de kosten)...

Maak jij weleens zelf een cadeautje voor een (kinder-)verjaardag?

7 opmerkingen:

 1. Erg leuk gedaan! Ik doe het zelf nooit. Het wordt hier ook nooit gedaan, maar zoiets of iets naaien zou ik erg leuk vinden. Idd de aandacht die eraan gegeven is is al een cadeau op zich. Maar met 3 kids die ruim in de feestjes zitten gun ik mezelf hier echt geen tijd voor. Heel knap dat jij dat zo kunt hoor! Leuk trouwens dat je weer af en toe blogt. Al begrijp ik het heel goed dat je ook hierin keuzes moet maken. Groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vroeger, toen dochters nog klein waren, maakte ik vaak een knikkerzak met naam van het kind erop, fotopuzzel, verkleedkleren, gymtas met naam erop, of ik beschilderde of borduurde ‘n t-shirt De dochters vonden het ook leuk om te geven en het werd altijd erg gewaardeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maak af en toe cadeautje voor kinderverjaardag. Kost inderdaad veel tijd, maar is dan wel persoonlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vaak maak ik cadeautjes voor kinderverjaardagen of kraamcadeautjes hier is ook steevast de vraag of mama wat haakt, maakt o.i.d. leuk inpakt voor het bakken van het e.o.a. Ideeen genoeg als je creatief denkt en weinig budget hebt. Er is altijd wel iets te verzinnen zeker als je de persoon beter kent. En met textielstiften en permanentmarkers en sjablonen met alfabet maak je vaak ook iets met persoonlijke naam. Bijvoorbeeld een gehaakte rand aan een badhanddoek en eigen naam van de ontvanger.
  Hart. groet en ga zo door adrianne
  arianne uit a

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! Ja, ik maak ook af en toe een kadootje, want we hebben het niet breed. Knutselspullen hebben we daarentegen voldoende; ik maak weleens een mooi kettinkje of armbandje, een tasje of verkleedkleren. Maar heb ook een keer een kerststalletje van papier gemaakt, een gezinsportret, een serviesje gedecoreerd... mogelijkheden te over. Die truc met dozen en inpakpapier heeft hier een paar gezellige bakken voor de voorraadkast opgeleverd, hardstikke leuk en makkelijk! Mooi die kado-inspiratie en leuk om van je te lezen :) groetjes, Rineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Juul is super blij met haar mooie doos! Wat is hij mooi geworden en wat kan er veel in!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laatst nog een scrunchie gemaakt, in de winkel zag ik ze voor 3,50, schrikbarend duur ;) ook al kostte het me een klein uur om er zelf één te maken (met de hand want mijn naaimachine hield ermee op) maar wel met veel voldoening en dat telt ook toch ;)

  BeantwoordenVerwijderen