Pagina's

donderdag 11 juli 2024

Goedkope uitjes - deel 1

!! Update: Helaas heb ik vernomen dat door de flinke regenval het terrein ontoegankelijk is geraakt waardoor de Poederooijse Dagen vandaag en morgen zijn afgeblazen. Zeer spijtig voor de organisatoren, standhouders, bezoekers, etc. 

Al eerder heb ik een heleboel goedkope uitjes genoemd. Van museumtips tot ideeën voor binnen en van recepten tot tips in de omgeving.

Vorig jaar zijn we voor het eerst naar de Poederooijse Dagen geweest. Een geweldig leuk initiatief wat toen nog gratis was en in de kinderschoenen stond, maar dit jaar een vervolg krijgt. Het idee: Voor gezinnen moet het betaalbaar zijn om een dag weg te gaan. Nou, dat was het echt. De kinderen hebben genoten. Er was een groot kinderplein met zoveel stormbanen en springkussens dat het onmogelijk was om niet ergens op te kunnen. Een skelterbaan, een ballenbak voor de kleintjes, ruime sanitaire voorzieningen, een muntensysteem waarmee je eten/drinken/ijs kon halen, etc. Parkeren was gratis (en in enkele seconden stond je middenop het terrein, het was maar een paar meter lopen vanaf het parkeerterrein), toegang was gratis, veel kraampjes, lekker eten en genoeg te doen. Nog voor we in de auto zaten vroegen ze 'mam, gaan we hier volgend jaar weer heen?' Ik was samen met familie geweest en omdat we het zo'n mooi initiatief vonden hebben we een kleinigheidje meegenomen voor de organisatoren. Gewoon omdat ik uit ervaring weet hoeveel energie en tijd het kost om zoiets te organiseren en dat men dat gewoon doet om (onder andere) gezinnen iets betaalbaars te bieden vind ik prijzenswaardig.

Nu wil het geval dat het dit jaar buiten onze vakantie valt. Het is namelijk vandaag begonnen en ze zijn bezig aan hun laatste schooldagen. Ook valt het samen met (de nasleep van) een griepgolf hier thuis en om ons heen waardoor ik het eigenlijk niet zo zie zitten om heen en weer te gaan. Tel daarbij op dat we de achterliggende weken best een hoop voor onze kiezen hebben gehad en we een aantal (jonge) mensen verloren zijn waardoor ik merk dat in huis gewoon even de boel stil heeft gestaan en ik nodig even met z'n allen de schouders eronder moet zetten. Dat gaan we dus mooi dit weekend doen, zodat we lekker daarna de vakantie in kunnen. 


Mochten jullie het leuk vinden: Echt een aanrader of je nou wel of geen kinderen hebt, wel of niet tot de christelijke gezindte behoort en of je wel of niet in de buurt woont; ook wij hebben er een paar uur rijden voor over gehad en het was het echt waard.

Dit jaar is de entree 1 euro per persoon. Dat noem ik een symbolisch bedrag, want bijv. toegang tot het kinderplein enzo is allemaal gratis. Ik vind het bijzonder dat ondernemers zo hun terrein beschikbaar stellen, zoveel moeite ervoor doen. Ik houd van de eenvoud en dat je niet al 30 tot 50 euro kwijt bent voor entree en parkeren. Met een gezin loopt dat gewoon best op. Vorig jaar hebben we lekker daar wat gekocht om te eten en natuurlijk ben je dan iets duurder uit dan als je bolletjes haalt, maar voor friet met snacks ben je bij de snackbar net zoveel kwijt. Voor in de vakantie mag dat een keer ;). Oja en je mag gewoon je eigen eten en drinken meenemen en overal gebruiken, dus als je toch liever bijv. je drinken zelf meeneemt; dat mag allemaal gewoon. 

Ik zal nog wat meer dingen verzamelen voor komende weken en voor iedereen die al vakantie heeft of het bijna krijgt: Een hele fijne vakantie!

Gaan jullie nog wat leuks doen? Nog leuke goedkope tips voor uitjes :)?

3 opmerkingen:

  1. Wij hebben voor volgende week gereserveerd bij de koninklijke stallen en het paleis. Hoefde alleen de volwassene te betalen en de kinderen gratis. Ze hebben er hier zin in. Verder nog geen plannen. Jammer ha dar de poederoijse dagen zo vroeg zijn, hier ook niet haalbaar in de laatste schoolweek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is heerlijk dat er zoveel budgetvriendelijke uitjes zijn. Wij maakten er ook vaak een sport van om verschillende speeltuintjes in andere wijken te bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De poederooijense dagen zijn afgelast vanwege het weer!

    BeantwoordenVerwijderen