Pagina's

donderdag 27 juni 2024

Tip - witte schoenen als nieuw

Qua sandalen was ik al voorzien voor Ethianne, ik had 2 paar, waarvan er 1 nog net paste en 1 net te groot was. Regenlaarsjes had ik nog in de bak zitten en ik dacht 'een paar dichte schoenen zou nog wel handig zijn'. Bij zoiets wacht ik altijd eerst even. Ik geloof echt dat de Heere wil voorzien in dat soort dingen zonder vroom te doen en we hebben al zo vaak dan kleding, schoenen, pantoffels, etc. gekregen precies op het moment dat ik het wilde gaan kopen :).

Ik kreeg een paar leuke Puma schoenen samen met een zak kleding. Heel leuk lichtrose label op de achterkant en madam was verkocht, want haar neefje heeft vergelijkbare schoenen. Ze zaten als gegoten, de zolen waren als nieuw (tsja gewoon op gelopen, maar niet versleten zegmaar) en het enige bij witte schoentjes is: Het is nogal besmettelijk en gauw viezig.


In de wasmachine kan wel, maar ik had niet een was waar het bij kon en het was een regenachtige week waardoor anders de schoenen misschien wel dagenlang moesten drogen, dus ik besloot het met de hand te doen. 
Je hebt nodig: 
- Een oude tandenborstel (of klein borsteltje) 
- wat schuurmiddel (drupje is genoeg)
- Schoteltje water


En dan gewoon even de tandenborstel dopen in het schuurmiddel, rustig aan schuren en vooral geduldig zijn, tussendoor je tandenborstel uitspoelen in het water en weer een stukje doen. 

Binnen 10 minuten heb je een setje schoenen klaar. Even laten drogen een avondje en ze zijn als nieuw. 

Raden welke schoen ik al heb schoongemaakt en welke ik nog moet ;)...

Als het klittenband viezig is kun je met een pincet de viezigheid eruit vissen.

Ook andere kleuren schoenen maken we schoon met een tandenborstel, alleen gebruik ik geen schuurmiddel op stof of bepaalde kleuren. 

En natuurlijk waren ze prima bruikbaar zonder poetsbeurt hoor, ze waren echt nog weinig gedragen, dat zie je gauw genoeg. Voordeel van deze schoenen is dat ze ze zelf aan en uit kan doen (laarzen ook, maar sandalen krijgt ze niet zelf dicht).

Maak jij weleens schoenen schoon? (of ze nu tweedehands gekregen zijn of gewoon als 'tussentijdse poetsbeurt')

3 opmerkingen:

  1. Ja dat doe ik zeker, maar ik gebruik van die sponsjes die op een grote vlakgom lijken van de Ac.tion. Heel licht vochtig maken. Die werken ook op bijvoorbeeld vloeren (zwarte strepen) of vlekken op muren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En dan Nivea crème erop om vlekken te voorkomen

    BeantwoordenVerwijderen