Pagina's

maandag 4 februari 2019

Weer bellen; Cangoo Fietsenwinkel (35 euro)

Omdat ik veel gebruik maakte van mijn elektrische bakfiets, dacht ik enige tijd geleden dat het handig zou zijn om een extra accu te hebben, zodat ik verder kon fietsen in kortere tijd.

Ik fietste bijvoorbeeld naar mijn ouders en dan deed ik er 2 uur en een kwartier over, omdat ik erg zachtjes moest fietsen, anders was halverwege m'n accu leeg. Met een 2e accu zou ik halverwege kunnen wisselen en in ongeveer 1,5 uur erheen kunnen fietsen.

Foto: Carel Schutte


Daarbij wilde ik een extra lader, zodat ik beide accu's tegelijk zou kunnen opladen. Dat kost me dan 4 uur i.p.v. 8 uur.

**

Na contact met de klantenservice bleek dit niet het geval :(. Ongelofelijk, dus € 358,95 moest ik betalen. Pfft, dat vond ik nogal wat, dus ook nu vroeg ik om korting.Ik keek op internet en vond al snel de website van Cangoo. En daar zag ik het: De accu € 289,- Met wat doorscrollen kwam ik ook een acculader tegen √† € 69,95. Ik dacht dat de accu wel een lader erbij zou hebben, maar

**

En inderdaad, dat kreeg ik niet in 1 keer ;). Ik zei dat ik al bijna een jaar reclame fietste voor Cangoo, een kleine 1000 km op de teller had, positieve mond-tot-mond-reclame verzorgde en dat ik dus vond dat ik voor mijn 2e accu ('om zo dus nog meer te fietsen, omdat ik het gezond vind en goed voor het milieu') niet het volle pond hoefde te betalen.

Tadaa, het bekende 'ik ga het even overleggen' kwam door de telefoon en na even kwam meneer terug en vertelde me dat ik een kortingscode van 10% kon verwachten als ik even mijn mailadres doorgaf. Ik gaf het mailadres door en jawel, binnen enkele minuten had ik een kortingscode.

In nog geen 10 minuten € 35,- bespaard... Nog steeds ruim 200 euro in 't uur ;).

**

Het is echt leuk om van bellen een sport te maken en bij allerlei grotere uitgaven even te bellen met de vraag voor korting... Het levert niet altijd wat op, maar heel vaak wel...

Excuus, dit is een oude blog, maar met het aanbrengen van een wijziging is het op 1 of andere manier als 'nieuw' gepubliceerd. Het bellen is al zo'n 3 jaar geleden, maar het idee nog steeds actueel. Om die reden zal ik het laten staan, wellicht hebben anderen er ook iets aan :)...

Bel jij weleens voor korting?

4 opmerkingen:

 1. Ik ben ook aan het nadenken over een elektrische bakfiets... maar als ik die prijzen van alleen de accu en lader al zie dan schrik ik... je moet wel veel fietsen om de kosten er uit te krijgen denk ik? Ik zie dat er ook veel merken zijn van die bakfietsen... mag ik vragen waarom je voor dit merk hebt gekozen? En zit er veel onderhoud aan zo'n fiets?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ligt er helemaal aan. Ik heb mijn auto verkocht en ben in de plaats van de auto de fiets gaan gebruiken. Met de verkoop van mijn auto legde ik nog een klein bedrag zelf bij en had ik een fiets. Maar ik had geen wegenbelasting, verzekering, APK en brandstofkosten meer. Dat scheelde me ongeveer 2000 euro per jaar. In het eerste jaar (zelfs als ik weinig km gefietst zou hebben) had ik dus de onkosten al eruit en daarna 'maakte ik winst'. Ik heb zo'n 5 jaar geen auto gehad en gefietst. Toch een forse besparing ten opzichte van gebruik van een auto :).
   Als je een elektrische bakfiets in plaats van een gewone damesfiets koopt is het een forse investering. Als je er alleen ritjes van max. 2 kilometer mee rijdt naar de dorpssupermarkt zou ik persoonlijk niet voor een elektrische bakfiets gaan. Dat is dan waarschijnlijk niet echt nodig en daarmee dus een forse investering.
   Maar met een elektrische bakfiets (met huif) zitten de kinderen droog, kun je je energie voor het fietsen een beetje sparen doordat je ondersteuning heb en is 10 of 20 km (of meer) ineens goed te doen. Weekboodschappen met 2 kinderen in de bak en fietstassen achterop kun je voor een gezin met de bakfiets halen, de markt kun je over met de bakfiets (althans hier mag het gewoon) omdat ik de bakfiets als kinderwagen gebruik en ook voor ritjes van en naar school was het ideaal.

   Ik heb gekozen voor Cangoo na het lezen van veel recensies, ervaringen van mensen en prijsvergelijkingen. Babboe heeft vaak al binnen 5 jaar een kapotte bak (de houtconstructie). Ik wilde er langer mee doen. Verder waren er nog een heel aantal fietsen een stuk duurder in aanschaf en daarmee niet aantoonbaar beter, dus heb ik voor de Cangoo gekozen. Als ik weer opnieuw zou moeten kiezen, koos ik meteen weer voor deze fiets. Wat een heerlijkheid :)!
   Mijn fiets heeft vrijwel niks aan onderhoud. Totaal denk ik 120 of 150 euro aan uitgegeven bij de plaatselijke fietsenmaker. 1x liet een spaak los, dus een nieuwe. Verder een keer de versnelling afgesteld en gewoon het onderhoud.
   Ik ken iemand met een dure Johnny Loco die in een kleinere periode al zeker 10x terug is geweest... Het zegt dus niet altijd wat.

   Ik hoop dat je er iets aan hebt en anders; vraag gerust :)!

   Verwijderen
 2. Super bedankt voor de informatie! Het is niet in plaats van onze auto, maar zal voornamelijk gebruikt worden voor de ritjes naar school... niet zo ver dus maar wel 16x halen en brengen per week... nu moet ik met de auto en al die kleine ritjes bij elkaar tikt ook best aan. Stel dat ik nu €15 aan benzine kwijt ben per week, x 40 schoolweken is al €600 per schooljaar (!)...Als ik dus elke dag ga fietsen, kan ik hem wel terugverdienen denk ik;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, dat tikt best aan. Tel daarbij op bijv. ritje naar de supermarkt, familie oid en het is nog lucratiever :).

   Tip: Ga een fiets uitproberen. Ik vind een driewieler fantastisch, anderen hebben liever een 2-wieler. Ik wilde zelf een grote bakfiets, anderen willen liever voor 2/3 kids. Je kunt het dan gaan ervaren :). Misschien dat je bijv. samen met iemand naar school kunt fietsen/rijden, dat scheelt je heel wat ritjes. Ik hoef van de 8x nu tijdelijk 0x te rijden, daarvoor 4x en straks een keer of 3 denk ik omdat we samen rijden, ideaal :). Oja, wel eten alle kids over, dat scheelt al de helft natuurlijk...

   Verwijderen