Pagina's

woensdag 10 januari 2018

Tip - mini-cadeau

Vandaag en morgen zal ik nog even 2 mini-cadeautips met foto's delen. Officieel maakte ik het voor de Kerst, maar met een andere tekst eraan kan het het hele jaar door...

Ik maakte een waxinelichtje (deels van 'afval'):

Je hebt nodig:
- Karton (ik gebruikte een karton die in T-shirts zat)
- Bruin papier (ik gebruikte van dat papier dat gebruikt wordt in pakketten als opvulling)
- Sliertjes (kan van alles zijn, ik gebruikte de papieren sliertjes uit het kerstpakket)
- Cellofaan (ook van het kerstpakket)
- Label (te bestempelen of met handlettering iets moois erop maken)
- Waxinelichtje
- Touw (ik gebruikte jute touw, lintje of restje kant kan ook)

Knip het kartonnetje op maat (ik gebruikte iets groter dan 1 waxinelichtje): 

'Pak' het kartonnetje 'in' en plak het gewoon met plakband dicht aan de onderkant:

Wat snippers of sliertjes erop en een waxinelichtje in het midden: 

Cellofaan eromheen, touwtje eromheen, label eraan en klaar om weg te geven:

Ideaal als kleinigheidje. Zelf deelde ik het uit aan de buren i.p.v. een kerstkaartje. Maar het kan natuurlijk ook in iets grotere vorm, bijv. groter stuk karton, met 4x4=16 waxinelichtjes erop. 

Nog meer ideeën:
- 2 theezakjes erin, op het label een uitnodiging voor een high tea (ook leuk voor jonge meiden voor hun verjaardagsfeestje)
- 2 coffeepads, een zakje koffiebonen of wat snelfiltermaling (kun je gewoon een schep op cellofaan leggen, dan alle punten naar elkaar en je hebt een 'bolletje') met de tekst 'bakkie doen?'
- wat (zelfgedroogd) zaadjes in een zakje voor juf/meester/gastouder/oppas 'bedankt dat u mij hielp groeien'
- geld in een bepaalde vorm (dan is het geen 'kleinigheidje' meer, maar leuker dan in een envelop) Op internet kun je zoeken 'geld vouwen' en er komen allerlei voorbeelden voorbij

Uiteraard geef je de theezakjes aan een echte theeleut, het 'bakkie doen' aan iemand die van koffie houdt en waar je nodig mee bij moet kletsen en de zaadjes aan iemand met groene vingers. Oftewel; ik begrijp ook dat niet ieder ideetje altijd kan :)...

***

Vandaag heb ik grootse plannen. Eens zien wat ervan terecht gaat komen... 
Gisteren had ik veel telefoon, nog wat regeldingen en lukte het gewoon niet zo fijn. Het was alweer 8 jaar geleden dat m'n vriendin met haar vriend en zijn broertje om het leven kwamen bij een ernstig ongeluk. 21 jaar... Alle herinneringen komen dan weer boven... In- en inverdrietig zijn met iedereen, maar ook dat moment dat de meiden uit mijn klas hun tas met eten voor de lunch van de gang mochten pakken. Ze talmden. Ik voelde me beroerd, dus was niet al te geduldig (denk ik...) Liep erheen 'dames...' Maar daar kwamen ze op een rij: 'Gecondoleerd juf...' en kreeg ik van allemaal een hand... Ik huilde 'dankjewel meiden...' En nu weer... Ik zal dat cursusjaar (waarin deze gebeurtenis helaas niet op zichzelf stond) nooit meer vergeten... 
Zondag in de kerk werd er gebeden voor familie en mede-scholieren van een jongen van nog maar 12 jaar. Ook omgekomen door een ongeluk... 
De dominee had al voordat hij daarvan op de hoogte was in gedachten om te zingen psalm 103 vers 8 en 9. Voor degenen die het niet kennen:

Vers 8:
Gelijk het gras is ons kortstondig leven,
Gelijk een bloem, die op het veld verheven,
Wel sierlijk pronkt, maar kracht'loos is en teêr;
Wanneer de wind zich over 't land laat horen,
Dan knakt haar steel, haar schoonheid gaat verloren;
Men kent en vindt haar standplaats zelfs niet meer.

Vers 9:
Maar 's HEEREN gunst zal over die Hem vrezen,
In eeuwigheid altoos dezelfde wezen;
Zijn trouw rust zelfs op 't late nageslacht,
Dat zijn verbond niet trouweloos wil schenden,
Noch van Zijn wet afkerig d' oren wenden,
Maar die, naar eis van Gods verbond, betracht.

Het zet je weer even met beide benen op de grond... Druk met van alles en nog wat, maar het leven kan zomaar afgelopen zijn. Zonder dat ook maar iemand het verwacht...

Heb jij ook weleens van die dagen waarop je gedachten zich vermenigvuldigen en er weinig uit je handen komt? Sterkte voor iedereen die iemand moet missen die je dierbaar was...

dinsdag 9 januari 2018

Recept - Restjes hutspot in bladerdeeg

We gooien het liefst zo min mogelijk weg. Alleen hoe verwerk je restjes op een smakelijke manier? Dat is niet altijd gemakkelijk. Opgewarmd eten vind ik nu eenmaal minder lekker dan vers eten en daarin zal ik niet de enige zijn.

En soms... Soms ontdek je iets waar je speciaal restjes voor zou willen koken... En dit is er 1 van. Alweer zeker 1,5 jaar geleden, misschien nog wel langer, maakte Peter met restjes hutspot heerlijke bladerdeeg. Gewoon bladerdeeg ontdooien, schep hutspot erin, 4 punten naar elkaar vouwen, geraspte kaas eroverheen en klaar...

Deze keer werden ze iets specialer. Het is supersimpel en ik deel het graag met jullie:

Je hebt nodig:
- Bladerdeeg
- Restje hutspot
- Evt. een extraatje (wij deden een beetje paprika en maïs erdoor, dat hadden we nog liggen), geraspte kaas is ook lekker. Dat had ik niet meer, dus nu zonder (gaat prima!).

Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd of knip de 4 punten het iets in:

Een schep hutspot in het midden:

Vouw 1 kant zoveel mogelijk er 'omheen':

Dan de tegenovergestelde richting, plak de punten goed vast aan elkaar:

De 3e:

En laatste:

In de (voorverwarmde) oven zo'n 15-20 minuten op 200 graden en wachten tot het bladerdeeg bruin wordt:

Eet smakelijk! Je kunt natuurlijk ook de restjes van hutspot bijv. 2 of 3x invriezen en daarna in 1x een volwaardige maaltijd maken. Of je gebruikt er een paar gewoon als 'voorafje' voor iedereen 1 of 2 per persoon. 

Ik heb eigenlijk altijd bladerdeeg in de vriezer, altijd handig voor dit soort dingen... Eerder schreef ik ook een recept voor restjes verwerken.

Wat maken jullie met restjes hutspot? Nog creatieve restjes-verwerking?

maandag 8 januari 2018

Week 1 - verslag

Als nieuwe uitdaging ga ik komend jaar proberen 1000 dingen het huis uit te doen. Ik maakte vorige week al een 'vliegende start'... 

We gingen een avond naar Ikea. Ik had alleen waxinelichtjes nodig. Ik ben inmiddels bst goed in het gewoon winkelen met een lijstje en me niet laten verleiden tot andere koopjes. Peter en de kinderen zitten gelukkig niet bij ieder schap 'mag ik dit, mag ik dat?', dat helpt me om vol te houden ;)... 

Toch zaten we net te eten, toen Peter zei 'Kijk eens achter je, is dát niet wat jij bedoelde?' En wat zag ik daar? Een grote regenponcho! M'n regenpak is niet waterdicht meer. Op dit moment draag ik een skipak eronder, maar vooral bijv. in het voorjaar is het echt niet fijn dat ik halverwege al nat ben en dan start met koud worden...

Ik zei hem dat ik een poncho zou maken van de regenhoes van de fiets (die ik nooit gebruik), maar dat is nog best een kluif werk. Nu was deze in de aanbieding voor 6,99. Echt su-per-blij mee!! Voor dat geld kan ik zelf niet naaien, de stof die ik had was op 1 plaats gescheurd, dus ik had het nooit zo mooi gekregen. Hiermee kan ik mooi over m'n stuur heen (ik heb een groot stuur). +1 dus... Grappig detail: Toen ik wilde afrekenen stond ik bij de zelfscan. Ik scande: 9,99. Ik zeg tegen Peter 'er stond echt 6,99 op het schap...' 'Tsja lief, dan moet je het zeggen tegen die meneer...' Die beste man wist het natuurlijk ook niet, maar hij kon anders even bellen. Ik voelde me een beetje opgelaten met 3 kids in de kar en mensen erachter, dus ik zei 'ah, laat maar...' Ik dacht 'ik kijk buiten het poortje wel even op internet en ga dan naar de klantenservice, misschien heb ik het verkeerd gezien'. Maar bij het afrekenen ging alsnog de korting eraf! Jawel, inderdaad 6,99... Ik liep naar meneer toe en zei met de bon in m'n hand 'kijk meneer, het was inderdaad 6,99, de kassa heeft het later verrekend!' Hij was helemaal verbaasd 'wat scherp van u!' 
Ik heb onbewust denk ik echt een tic ontwikkeld om prijzen te onthouden... 

Wat ging in de doos om weg te gaan? Een heleboel hobbyspulletjes:








Ook zochten we nog een berg papierwerk uit...

2 lege bakken was het gevolg. Alles ingescand of weggedaan... 

En natuurlijk vond ik weer geld. Dat is echt erg... Ik ben geen sloddervos, ik smijt niet met geld, maar als ik opruim kom ik werkelijk al-tijd geld tegen... Schijnbaar ben ik toch ehm... tsja ... ik zeg maar niks... En ik durf bijna niet te zeggen dat het briefje van 10 euro dat ik later vond niet gefotografeerd is... De 'buit' viel nog best mee. Ik heb ooit tassen van mezelf uitgezocht en een hele bananendoos bij de kringloop gebracht. Toen had ik 49,58... Hahahaha ;)... Veel werden hier of daar gebruikt als kerktas ofzo, dus hoppa klein geld erin... Nu heb ik nog maar 2 tassen. 1 voor de kerk en 1 voor als ik wegga, maar over en weer worden ze nog weleens gewisseld. En geld? Dat zit er niet meer in. Ik pin alles en merk dat ik steeds minder contant geld vind...

Tellerstanden, hmm, ik ga gewoon pas tellen als het echt weg is. Papier tel ik even alles totaal als 10 (kostte veel tijd en energie, op de foto staat slechts een deel), verder deed ik nog een 3-tal dikke mappen weg over handwerken en een tas met spulletjes voor schoenendozen (potloodjes, puntenslijpers, enz. Tel ik als 15, was iets meer. Samen met de 2 doosjes die vorige week al weggingen, 30 totaal - 1 in = 29 UIT. 
Verder heb ik 2 kratten klaarstaan, maar ik heb het nog niet geteld. Ook veel keukenspulletjes, mokjes, enz. Even kijken wanneer ik tijd heb en dan tel ik het zodra het over de drempel gaat... Mocht je interesse hebben in een vuilniszak vol babyspeelgoed en 2 Lodger-wikkeldekens (1 wikkeldeken, 1 voor in maxicosi - beiden voor meisje) - gratis, liefst voor een goed doel o.i.d. Liefst ophalen, anders verzendkosten. Mail me dan even! En als je interesse hebt in de (veelal nieuwe) hobbyspullen voor het symbolische bedrag van 2 euro voor alles totaal? Mail gerust. 

Hoe staat het met jullie opruimen? Of ben je lekker aan het budgetteren geslagen? Lukt het om de eerste week af te ronden en te starten met week 2 :)? 

zaterdag 6 januari 2018

Boodschappen - week 1

Iemand vroeg me foto's te delen van m'n boodschappen. Zo frequent als ik kan bloggen, recepten kan fotograferen van stap tot stap, zo slecht ben ik in het fotograferen van boodschappen... Het is al half opgeruimd in kast, diepvries en koelkast als ik me bedenk 'oei, ik moest nog foto's maken...' 

Ik begon de week goed met het halen van broodmeel en bloem. Voor maar liefst zo'n 60 broden genoeg, maar toch een dikke 40 euro lichter. Komende 2-3 maanden hoef ik dat niet meer te kopen, dus die uitgave wordt op termijn uitgespreid. Voor nu lijkt het alsof ik 'tekort' heb, maar ik weet hoe het komt, dus het is niet erg. 

Hierbij nog snel wat kunnen scoren (alles van AH):
2x 1 kg winterpeen (2e gratis, dus samen 87 cent)
2 zakken boerenkool (2e gratis, 1,19)
2 zakken spruitjes (2e gratis 89 cent)
1 prei (om samen met bijv. 2 winterpenen, een ui, wat paprika en een teen knoflook te snijden tot een groentepakket voor macaroni - 55 cent)

2 netten perssinaasappels (4 kg voor 3,50 i.p.v. 5,98. Eigenlijk had ik nog een zak, dus zou ik pas maandag nieuwe kopen, maar nu scheelde het zoveel, dus kocht ik het nu. Mijn ervaring is dat ze in de groentela lang goed blijven. Ik doe dit vaker :))
1 kg buitenbeentjes voor 1,79
1 zak met 7 bananen voor 99 cent

En toen ineens kwam Christilène geheimzinnig binnen. Ik mocht niks weten, alles was geheim, ze moest iets doen met papa, maar 'neeeeeee, niet in de gang'... Een tas met een papier en een foto met haar glimsnoetje en 2 duimpjes omhoog. Een hand en een kus en een plechtig 'voor de knapste mama'... Huh? KIJK DAN!!

Peter had tompoucen uitgezocht, zij moest 'die bruine' ook meenemen voor mij, had ze zelf gekozen. Daarna koos ze voor Jochanan en haarzelf nog een appel en banaan (haha, gezonde opvoeding is toch nog ergens blijven hangen, beter bij de kinderen dan bij manlief ;)) Eén banaan aten ze al in de auto onderweg op, de rest kwam mee in de tas.

Peter zei 'dat lekkers is per ongeluk op de bon erbij gekomen, maar mag je deze keer NIET meerekenen met je budget, het is een cadeautje speciaal voor jou...' Hij wilde niet dat ik weer me in allerlei bochten zou wringen om dit lekkers te compenseren. Het was nl. bedoeld als cadeautje voor de prestaties van 2017. Daar gaaaaaat m'n bespaar-jaar ;)... 
Ahh, nee, echt superlief, ik ben er heel blij mee. Dank jullie wel lieve schatten! Love jullie!

Verder kocht ik op proef kwaliteitsgehakt. We eten heel minimaal vlees, dat is geen verrassing meer, maar Peter is een echte liefhebber, dus om die reden hebben we de compromis gesloten dat we én minder vlees eten én af en toe vegetarisch eten. In de praktijk eten we minimaal 2 dagen per week vegetarisch, soms 3 of 4, beetje hoe het uitkomt. 

Hier in de buurt zit een slachterij die eenmaal per week haar deuren opent voor particulieren. Dat is dan meteen te merken, want tussen 6 en 10.30 is het er steendruk wat ik om me heen begrijp. Nog steeds had ik het plan er eens heen te gaan, maar tot nu toe kwam het er niet van. Toen kwam daar het aanbod dat iemand iets voor me wilde meenemen. Ik bestelde 2 kg gehakt. Prijs per kilo: 4,80... Op internet wordt uitsluitend geroemd over deze winkel. De kwaliteit schijnt ontzettend goed te zijn, heel vers en ook in BBQ-land schijnen mensen van heinde en verre te komen... En ik die een paar km verderop woon ben er in de achterliggende 6,5 jaar nog nooit geweest *schaam...*

Wauw, zelfs bij AH in de aanbieding was het gehakt nog duurder en kijk dan wat een mooi vlees:

Voorheen verdeelde ik alles in porties van 500 gram, later werd het 330, nog weer later 250, toen 200 en nu inmiddels deel ik een kilo gehakt in 6 porties... Ruim 160 gram per zakje bakje. De boterhamzakjes waren al een goedkopere versie dan de diepvrieszakjes, maar ze vlogen erdoorheen. Al voordat ik vorig jaar met mijn uitdaging begon, gebruikte ik bakjes en we hebben geen plastic zakjes meer in huis :)...

Ik geef toe, het is een rommeltje, van alles wat. Maar voor mij prima. Ik heb geen last van een rommel-la, omdat die bakjes niet allemaal opgestapeld en in elkaar passen. Ook heb ik geen last van een la met vlees in allerhande bakjes. Ik vind het jammer om het boeltje weg te doen en dan iets nieuws te moeten kopen. Voor nu kieper ik wel bakjes weg die bijv. stuk zijn en in de plaats daarvan ga ik denk ik op termijn (als ik echt bakjes tekort kom) mooie nieuwe voorraadbakjes kopen die een beetje praktischer zijn. 

Het smaakte erg lekker! Voor ons een blijvertje, dit gehakt... 
Wat me weleens was opgevallen, maar wat ik me voorheen niet had gerealiseerd: Op veel vlees/taart/andere producten in de koeling van supermarkten staat 'niet geschikt om thuis in te vriezen'. Huh? Maar je kunt toch prima doorgaans appeltaart, rollade, o.i.d. invriezen? Ja, maar niet voor de tweede keer... Veel van deze producten worden ingevroren, vervolgens teruggekoeld en belanden daarna in de koelingen... Om die reden verkleurt het soms of ruikt het soms muf als je het thuis opent. Weer wat geleerd... 

Kijk; Gehakt, ui, knoflook, spruiten, restje maïs, beetje paprika en wat prei en winterpeen. Qua kruiden: Wat kerrie, witte peper, basilicum en wat zout. 
Mmm, lekker met gekookte zilvervliesrijst erbij!

Nou, de groente-aanbiedingen bij AH waren dus fijn deze week. De boerenkool vries ik in en mogelijk de spruitjes ook. Iemand ervaring met het invriezen van spruitjes? Volgende week werk ik natuurlijk, dus een makkelijk maaltje is best handig. Hoppa uit de vriezer, in de pan en klaar... De winterpeen maak ik altijd eerst schoon en doe ik rauw in de vriezer. Hiervoor gebruik ik óf bakjes óf stoffen zakken. Gaat prima en stoffen zakken vormen zich zo makkelijk. Nadeel bij een lichte kleur; worden ze oranje van. Ach, in de wasmachine en al blijft het oranje vinden wij niet erg...

Ik hoor weleens mensen die winterpeen kopen bij bijv. Welkoop in een grote 25-kg zak. Officieel is dit 'dierenvoer', maar het schijnt niet anders (bespoten) te zijn dan gewone winterpeen, alleen soms anders van vorm, omdat de 'consumenten-winterpeen' volgens sommigen 'perfect' moet zijn qua formaat, hoe ze eruit zien, enz. Weet iemand hier meer over? Ik heb al wat gezocht op internet, maar echt uitsluitsel vind ik er niet over. Ik ben benieuwd... 

Nog mensen tips voor handige, snelle maaltijden waar ik deels al voorbereiding voor kan doen? Bijv. aardappels de avond van tevoren schillen, enz. 

vrijdag 5 januari 2018

Mini-pizza's - restjes verwerken

Soms heb je van die restjes waar je voor je idee weinig mee kunt. De combinatie van een aantal bij elkaar zegt je al helemaal niks, maar soms geeft het heerlijke verrassingen... 

Kijk dan:

We hadden:
- Tapenade (uit het kerstpakket)
- Zuivelspread (roomkaas - over van de taartjes die ik maakte met Kerst)
- Cupjes (waren al poos over datum, had ik ooit gekregen van iemand die ook niet wist wat je ermee kon...)
- Blikje maïs (gekregen van oma, ze dacht dat ze ananas had gekocht, het bleek maïs te zijn ;))
- Paprika (buurvrouw had 3 mini's teveel, dus die kreeg ik, voor deze pizza's gebruikte ik maar een klein stuk)
- Kaas (zelf gekocht, jaja af en toe kopen we zelf nog wat :P)

De roomboter lag per ongeluk bij de foto, niet nodig dus)

Wanneer je geen cupjes hebt, kun je ook zelf pizzadeeg maken. Voor een kleine hoeveelheid als tussendoortje kun je het volledige recept maken en een deel invriezen (houd rekening met 2-3u ontdooitijd, afhankelijk van hoe groot je de bolletjes voor de diepvriezer maakt). Wil je liever 'wit' pizzadeeg? Gebruik dan bloem i.p.v. volkorenmeel. 

De cupjes waren ideaal voor Christilène, ze kon het bijna helemaal zelf maken en voelde zich een echte hulp in de keuken...

We maakten nu 2 combinaties:
- Roomkaas, paprika en maïs
- Tapenade, paprika en maïs

De tapenade was iets pittiger, dus die aten we zelf, de roomkaas was voor de kinderen. Overal een paar frummeltjes kaas op en in het kleine oventje. Paar minuten voorverwarmen en dan erin tot ze bruin worden. Gokje: 4 minuten voorverwarmen, 5 minuten afbakken (op boven- en onderwarmte). 

Tadaaa:

Het was echt smullen!

Je kunt natuurlijk met je overgebleven hapjes van allerlei variaties bedenken hierop, bijv. met een restje stamppot, kaas/ui, tomaat/kaas, enz. 

En als je 1x pizzadeeg maakt en na de 2e rijs in kleine bolletjes wat invriest, is het relatief snel ontdooit en kun je op een avond met onverwachts visite snel mini-pizza's op tafel toveren. Beetje tomatenpuree, gesnipperd uitje, een plakje ham in stukjes gesneden en wat geraspte kaas; pizza hawaï... 

Van invriezen wordt je pizzadeeg iets minder soepel, maar toch vinden wij het prima. Kant-en-klaar-cupjes kan natuurlijk ook. Zijn iets duurder (bij AH zie ik ze staan: 24 stuks voor 1,29). Als je het recept van pizzadeeg maakt dat ik eerder deelde ben je slechts 22 cent kwijt voor je deeg en kun je er meer dan 24 mee maken. Geen idee hoeveel, het is de hoeveelheid voor een plaatpizza, dus een stuk of 50 ter grootte van een cupje moet wel lukken verwacht ik...

Ook wellicht een goed idee voor hongerige pubers! Kun je het hen mooi zelf laten maken met restjes die je over hebt. 3 vliegen in 1 klap: Jij hoeft niet voor een tussendoortje te zorgen, ze zorgen ervoor dat je restjes opgemaakt worden en ze krijgen iets in hun maag :)... 
Laatst wijdde ik al een hele blog met tips van lezers hierover. Voor degenen die het leuk vinden: Je kunt het hier teruglezen. Ook van bladerdeeg maakten we een poosje terug lekkere hapjes. Dat recept vind je hier.

Maak jij weleens mini-pizza's? Gebruik je zelfgemaakt deeg of kant-en-klaar-cups? 
Nog tips voor heerlijke restjes-recepten voor mini-pizza's? Of ideetjes voor goedkope vulling? 



donderdag 4 januari 2018

Start nieuwe uitdaging - bijna klaar ;)...

Iemand stuurde een bericht: 'Ik heb je artikel uit Terdege online gelezen, leuk!' Ik wist niet dat het online kwam, maar hierbij dus alsnog :)!

Je kunt het hele artikel (met een terugblik op 2017 over m'n challenge) hier teruglezen. Het interview heeft eerder plaatsgevonden, dus toen wist ik nog niet wat mijn plannen voor 2018 waren. Inmiddels dus wel... 

Een uitgebreide terugblik op 2017 schreef ik afgelopen dinsdag en woensdag volgde m'n uitdaging voor 2018. 

Gisteren ben ik ijverig begonnen en ik heb al bijna 1000 stuks, kijk maar ;)... 

Een bakje vol roestige paperclips en een bakje uitgedroogde vullingen. Zonder dollen, beiden reken ik als 1. Ik heb daarnaast 12 hobbybakken van mezelf uitgezocht en een plastic tas en een kratje gevuld met spullen die weg kunnen. Daarnaast een halve prullenbak met spullen die kapot zijn, verpakkingsmateriaal, restjes waar niemand iets mee kan, enz. In de keuken/woonkamer verzamelde ik gewoon even hier en daar (dus zonder volgorde ofzo) spullen die het huis kunnen verlaten. Het staat op moment van schrijven nog op m'n aanrecht, maar ik moet het even gezamenlijk in een bananendoos ofzo doen. 


En gisteren heb ik een nieuwe overzichtsfoto voor m'n FB-pagina ontworpen:

Een groep voor ontspullen om elkaar te motiveren was wel animo voor begreep ik, ik probeer er in januari een keer tijd voor te vinden om zoiets te maken. M'n blog is niet vergelijkbaar met een FB-groep waar andere mensen ook hun vorderingen kunnen plaatsen met foto's, elkaar tips kunnen geven, enz. Op een groep kan meer interactie plaatsvinden dan in reacties onder m'n blog. Om die reden peilde ik eerst of er animo voor is... Wordt vervolgd dus... 

En gisteren heb ik nog even zitten haken aan de baret waar ik in maart (!) vorig jaar al het bolletje haakkatoen bij kocht om het af te m(h)aken... Niet omdat ik heel erg veel zin had, maar ik wil gewoon eens wat dingen afmaken. Er liggen tientallen projecten op me te wachten en steeds begin ik in enthousiasme aan iets nieuws. Niet dat ik nooit iets afmaak, zo is het ook weer niet, maar inmiddels had ze van m'n moeder nog een 2e zomerbaretje gekregen, dus dan zou dit de 3e worden. Ik vond het een beetje overdreven. Ik kijk dus even wat ik hierna met dit kinderbaretje ga doen. Wellicht zet ik het wel in mijn Marktplaats-winkeltje. Eerst maar eens zien dat ik het afkrijg ;)...

Iemand van jullie al gestart met hetgeen je van plan was? De reacties waren nogal divers... Van afvallen tot gezonder eten en van moestuinieren tot ontspullen...