Pagina's

donderdag 22 juni 2017

Recept - bananenmilkshake voor nog geen euro!

Met dit heerlijk warme weer is een milkshake een lekker verkoelend drankje. Vandaag op deze zonnige warme dag dus een bijpassend recept:

Bananenmilkshake!

Je hebt nodig:
- 250 ml melk
- Ong. 250 ml vanilleroomijs
- 2 bananen

Of de low-budget-versie:
- 250 ml melk
- 1 tot 2 bananen uit de diepvries (in plakjes)

Doe de melk in de blender:

Schep de bolletjes ijs erop (zoveel heb ik gebruikt uit de volle bak, ong. 1/4 is eruit): 

Bovenop het ijs, bananen in stukken erbij en blenderen maar (20 seconden ofzo is genoeg) ;):

Schenk het in glazen, evt. met een leuk rietje. Drink smakelijk!!

En wat kost zoiets?

Bananen: 35 cent, melk 0,20, ijs 0,25. Bananen kocht ik nl. dure Chiquita in de aanbieding bij AH, dus 2,- voor 8 stuks waar 35% vanaf ging. 80 cent dus voor 3 milkshakes (er zat iets meer in dan op bovenstaande foto, maar voor Jochanan vond ik het te zoet, dus Christilène en ik hebben wat extra genomen)

Je kunt veel dingen vervangen, bijv. fruit door ander fruit, ijs door yoghurt, melk door ijsklontjes, enz. Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar wie weet ga ik verder testen ;)... Ik vond het heerlijk! Ik ben dol op milkshake, maarja die zijn best prijzig langs de weg. Dit is een mooie low-budgetoplossing :)!

Kijk hier voor andere milkshake-recepten: Bramenmilkshake, zomerfruitmilkshake en mangomilkshake.

Fijne dag vandaag!

24 opmerkingen:

  1. Hallo Aad, ik zie dat je interessante blogs plaatst met een mooie nieuwswaarde?
    Er is nu een gratis verdienmodel voor bloggers, zo kan je mogelijk wat leuks ermee bijverdienen en krijgen jouw artikelen meer bekendheid, schrijf je gratis in, kijk de kat uit de boom en dan aan de slag !!! https://www.yoo.rs/aanmelden?via=67561

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee dankje, ik hoef niet meer bekendheid, ik heb genoeg lezers en kan het soms niet behappen ;). Bovendien ben ik niet zo weg van Yoors, maar dat is persoonlijk.

      Verwijderen
  2. Je kunt ook de banaan invriezen kun je de volgende x het ijs weglaten. Goedkoper en gezonder! Aardbei erbij of ander fruit....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja mijn idee ook. Het is verrassend hoe zeer bevroren banaan uit de blender de structuur en ook smaak van roomijs heeft. Wat ook lekker is om er een beetje kokosmelk doorheen te doen. Heeft geen suiker nodig, gezond en lekker. Neem wel superrijpe bananen, dat is het lekkerste.

      Verwijderen
    2. Zo maak ik vegan ijs. Rijpe(overrijpe) bananen in de vriezer en daarna in de blender. Smaakt echt naar roomijs. Ook heerlijk met een lepeltje pindakaas erdoor of wat nootjes of een schepje cacaopoeder. Groetjes Elle

      Verwijderen
    3. Vergeet de bananen niet in stukjes te snijden (plakjes) voor je ze invriest, dan kan je blender het ook beter aan!

      Verwijderen
  3. Mmm die ga ik straks eens maken als de kinderen uit school komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb geen blender. Hoe kan ik dan het beste zelf milkshakes maken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. met een staafmixer, in een hoge mengbeker!

      Groetjes Jacq.

      Verwijderen
    2. Ik ga het straks maken.☺

      Verwijderen
    3. Thnx Jacq, dat kan idd ook!

      En als je dat ook niet hebt Priscilla zou je kunnen proberen om de banaan goed te prakken, het ijs ook en het met een mixer te mengen op hoge stand (in de hoop dat het luchtig wordt) of als je ook dat niet hebt een garde, maar ik denk dat het lastig is om het dan luchtig te krijgen. Succes ermee!

      Verwijderen
  5. Mmmm, heerlijk. Dit maakt mijn dochter zo af en toe voor ons. Laatst hadden we geen bananen en toen heeft ze het met appel geprobeerd. Dat was echt geen succes, milkshake met harde stukjes is toch niet helemaal hoe hoort. 😏

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ajj, dat is lastig ja... Ander fruit kan wel, ik heb nu roodfruit nog in de diepvries (zo'n doosje van Aldi of AH kun je ervoor gebruiken). Dat is dan misschien geschikter. Succes :)!

      Verwijderen
    2. de appel kun je ook net als een sinaasappel persen wie weet lukt dan de smootie of milkshake met appel wel. groeten helen.

      Verwijderen
  6. Ik kan niet zo goed tegen ijs met melkproducten maar hebt net heerlijk ijs gemaakt met druivensap uit de vriezer, aardbeien en bananen uit de vriezer en een beetje water. Alles even een beetje op temperatuur laten komen anders kan de blender het niet aan en dan mixen. Door de banaan is het net zo lekker romig als een milkshake.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mama tinus: dan kun je alpro sojamelk gebruik en als alternatief. lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. mama tinus: dan kun je alpro sojamelk gebruik en als alternatief. lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bij mij eten ze of veel bananen of geen. Wat betekend dat ik regelmatig met bruine bananen zit. Die vries ik altijd in om milkshake te maken met bevroren banaan en melk of yoghurt. Minder zoet en zeker zo lekker. Eigenlijk doenik het met veel overrijp fruit,bv mango's. Normaal bijna niet te betalen maar wel als ze overrijp zijn. Zo lekker

    BeantwoordenVerwijderen