Pagina's

donderdag 15 november 2018

ACTIE! - Honing en lekkers met korting

Dat we zuinig leven is geen geheim. Dat we concessies doen in producten die we kopen evenmin. Maar er zijn enkele van die dingen die je liever af en toe goed koopt en iets langer spaart, dan 4x goedkoop. Voor ons is honing zo'n voorbeeld...

Goedkope honing uit zo'n plastic knijpfles voor enkele euro's per kilo vinden wij niet te vergelijken met honing van de plaatselijke imker. Blij verrast was ik toen ook toen de vraag voorbij kwam of ik een blog wilde schrijven over honing. Ik zal jullie besparen hoeveel aanvragen ik wekelijks krijg met of ik blogs wil schrijven over producten, kortingsacties wil delen, winacties wil promoten, enz. Het past voor mij niet bij mijn blog, de meeste producten gebruik ik zelden tot nooit of sta ik niet achter. Maar dit; JA, hier worden wij wél blij van :)! 

Peter is gék op honing en zodoende zet ik straks een aantal dingen apart voor zijn verjaardag volgende week. Dat kunnen de kinderen dan geven (die houden natuurlijk van veel cadeautjes geven, dus we pakken even een middag van alles in met oud papier en lintjes en strikjes en het wordt vast een leuk feest ;)). 

Kijk hier dan:
Broodjes met honing, raathoning, brie, walnoot (en evt. pompoen- of zonnebloempitten). Verse jus maakt het compleet... Mjammie!

In een mooie doos kon ik het ophalen en het was echt al als een cadeau verpakt, hulde!



Lekkerhoning verkoopt niet alleen honing, maar ook allerlei producten die gerelateerd zijn aan honing. Verzorgingsproducten voor je huid, haar, enz. maar ook bijvoorbeeld snoep en koek

Christilène is erg aan het hoesten, dus de hoestbonbons, bee-babbels (wat een leuke naam :)!) en honingdrop leken me fijn om haar te geven om de kriebels wat te beperken:

De ene honing is wat milder en wat meer gangbaar, de ander wat pittiger en exclusiever. Je hoeft niet meteen een grote 450 of 900 grams pot te kopen, maar ze hebben ook hele leuke torentjes met kleine 50 gramspotjes. Leuk als gift om een liefhebber cadeau te doen, maar ook leuk om eens wat andere smaakjes te proberen.

Of een klein potje van 250 gram, door Christilène standaard 'schattig' genoemd... 

Sinds Peter raathoning is tegengekomen, is hij verkocht... Een absolute delicatesse voor de liefhebber:

En dit is dan weer écht wat voor mij :). Ik wil zo ontzettend graag een keer zelf bijenwasdoeken en/of kaarsen maken. Dit zal vermoedelijk 2019 worden, eerst de baby verwelkomen, maar ik houd jullie echt op de hoogte! Ook las ik nog allerlei leuke recepten voor bijv. lippenbalsem en honingzalf. Iemand nog meer leuke ideeën hiermee? Ik ben benieuwd naar ervaringen :)!

Dat mijn lief een lekkerbek is, zal de meesten niet ontgaan zijn. Stroopwafels kan hij niet weerstaan bij een goededoelenactie of op de markt (die grote, je weet wel...), maar als er dan nog honing tussen zit, mjummie... Honingwafels dus :)...

Dit kenden we nog niet: Heidebrokhoning. Voor Peter een ideale combinatie. Zijn favoriet is heidehoning en hij houdt van raathoning en beiden in een pot vormt dus 'heidebrokhoning'.

Jullie begrijpen; we gaan genieten en hebben genoten...


Met jullie als bloglezers mag ik een leuke kortingsactie delen, namelijk 10% korting op je aankoop bij Lekkerhoning.nl :)! Je gebruikt daarvoor de code lekker10 gebruiken. Extra leuk voor de feestdagen, ook leuk om zoiets cadeau te geven of gewoon aan jezelf ;)... 
Geloof me; daar krijg je geen spijt van :)!

Heb je lekkere tips voor recepten met bijv. honing of ideeën met bijenwas? Ik hoor het graag!

5 opmerkingen:

  1. Met bijenwas zelf een bees wrap maken! Bespaart een hoop plastic.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn man had een keer een hele akelige brandplek aan z'n been. Die wilde niet dicht gaan. Na allerlei zalfjes en speciale pleisters uiteindelijk ingesmeerd met honing en de wond was in no time keurig genezen! Niet echt een recept, maar misschien voor iemand een tip 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow wat n verrassing! Ik kan me voorstellen dat jullie daar enorm van gaan genieten :)
    Gr Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zelf bijenwas doeken gemaakt. Leuk om te doen en makkelijk.
    Gister heb ik ze weggegooid, nadat ze een dik jaar ongebruikt in de kast lagen.
    Werkte prima voor de kaas. Maar ik kon niet tegen de 'plak'handen als ik de kaas in de doek pakte en weglegde.
    Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een fijn kadopakket zeg! Vooral tijdens deze koude dagen heel fijn om jezelf te verwennen met thee met honing. Of een beetje door de sladressing.

    BeantwoordenVerwijderen