Pagina's

vrijdag 2 november 2018

Verwennerij - Groene swap!

Op Facebook werd er gevraagd wie er mee wilde doen met een zogenaamde 'groene swap'. Het idee was dat je voor ongeveer 5 euro een leuk cadeau maakte voor iemand anders uit de groep, liefst van 2ehands materiaal. 

Dat leek me erg leuk, dus ik zei dat ik wel mee wilde doen. De tijd vloog echter voorbij, m'n energielevel is erg laag en voor ik het wist was het bijna 1 november (de deadline...)

De deurbel ging en ik ontving een pakketje... Kijk dan hoe ontzettend leuk:
- Een handmade travellers notebook
- Een superleuke brief (van een bloglezeres, hoe leuk was dat :), DANK!)
- Leuke stickers om het notebook op te leuken
- Een boek Nieuw van Oud

Hele mooie handgemaakte paperclips, kaartjes, boekjes en meer :)...

Echt een cadeautje, heel erg leuk :), dankjewel!! Het boek heb ik even snel doorgebladerd tijdens een koffiemoment met de kinderen en ik ben dol-enthousiast. Leuke ideeën staan daar in. De ondertitel is niet voor niets 'ideeën om oude kleding een nieuw leven te geven'. Dit soort dingen vind ik echt geweldig. Eens zien wat ik een keer eruit ga gebruiken...

Voor iemand anders maakte ik van een 2ehands wollen deken die ik van mijn oma had gekregen een zeepzakje. Een lavendelzeepje erin, mmm heerlijk! Het leek me een goed idee omdat haar interieur wit, grijs en groen/blauw was. Verder 6 gehaakte onderzetters, een gehaakte sleutelhanger met een sneeuwkristal, een hartverwarmer, een 2ehands tijdschrift Buitenleven van nov/dec van een ander jaar met superleuke knutselideeën, een zelfgemaakte kaart (een los kantpapiertje erin met mijn tekst, zodat ze het evt. kan hergebruiken) en losse schuimpjes om de boel op de plek te houden waar haar kinderen een sneeuwketting mee kunnen rijgen:

Ik was blij dat ik het op tijd af had gekregen en blij dat ik altijd wat dingen in de cadeaubox op voorraad heb, zodat ik niet snel misgrijp. Kwam weer mooi van pas, dat bleek wel weer... Ik had nog losse lavendelthee, maar die zeep geurde zo heeeeerlijk, dat ik bang was dat de geur over zou gaan in de thee, vandaar dus hierbij gelaten. 

Echt leuk om elkaar zo te verrassen en om verrast te worden door iemand die je totaal niet kent :)... 


Vorig jaar deed ik mee aan een actie om iets aan iemand te geven. Dat was ook heel erg leuk. Gewoon een pakket maken voor iemand die je niet kent. Ook de schoenendozenactie is favoriet hier. Bijna wekelijks heeft Christilène het er wel over. Voor dit jaar heb ik even besloten niet mee te doen, omdat ik even genoeg had aan ons eigen gezin. Ik start dan nl. vaak met speelgoed uitzoeken enzo om deels daarmee de doos al te vullen. De energie ontbreekt me nu gewoon. Ik ben al blij als ik eind van de dag eten op tafel heb. 

Toch hoef ik niet helemaal actie-loos door het leven ;). Er kwam genoeg op ons pad... Iemand uit onze gemeente zit in het buitenland. Er werden stroopwafels verkocht door de thuisfrontcommissie. Peter weer geluk ;). Christilène verkocht rookworsten t.b.v. school, er kwamen meisjes langs met de vraag of we pepernoten wilden kopen t.b.v. ZOA vluchtelingenzorg en op school zamelen ze houdbare artikelen in ter gelegenheid van Dankdag volgende week D.V. voor een voedselbank in de regio. Kortom; genoeg acties waar we aan deel kunnen nemen zonder dat het fysiek en logistiek veel energie kost. Met de dagelijkse boodschappen komende dagen neem ik wat extra dingen mee (er was gevraagd om een product per kind, dus ook met een klein beschikbaar budget kun je al deelnemen) en maandag of dinsdag kan het mee naar school. Bovenstaande acties tel ik dit keer los van mijn budget. Vorig jaar heb ik die luxe grotendeels achterwege gelaten, nu zie ik het als een gift voor het goede doel. Normaal zou ik die dingen niet kopen, maar nu t.b.v. de goede doelen en m'n eigen beperking om deel te nemen aan andere acties doe ik het wel. 

Er werd gevraagd in de reacties onder m'n blog, per mail en op Facebook hoe het met me gaat. Dank voor de belangstelling! Het gaat goed, ik mag niet klagen. Niet spugen, geen medicijnen (op de natuurlijke ijzercapsules na), niet misselijk, geen weeën meer gehad sinds 4 weken, ik ga nog verder met rijden voor school (zou tot 1 november zijn, maar ik heb gevraagd nu het best goed gaat of ik langer door mag rijden, zodat ik naderhand langer 'vrij' ben, dat was goed), enz.
Daarnaast moet ik wel echt rustig aan doen. Ik ben erg moe, snel pijn en ik slaap slecht wat een beetje zorgt voor een vicieuze cirkel. Voor nu doe ik wat ik kan en heb ik besloten keuzes te maken.
Zo kocht ik online nieuwe schoenen voor de kinderen en laat deze bezorgen bij de winkel. Ik heb van alles geprobeerd, nergens kan ik iets moois, tweedehands vinden in de buurt in de goede maat, dus hoppa. Hetzelfde geldt voor een co-sleeper. 2ehands zijn ze alleen ver weg te krijgen (rond de 50 km bij mij vandaan) en dan nog voor rond de 80 euro. Nieuw betaal ik 20 euro meer inclusief thuisbezorging en nieuw matras. Wordt dus ook nieuw gekocht. Afgelopen week heb ik een keer kant en klaar lasagne gegeten met de kinderen. Ik geef toe; ik voel me daar echt niet goed over. Maar de kinderen riepen eensgezind 'YESSSS!!!' en de borden waren in een sneltreinvaart leeggegeten. Peter gaat helpen in het weekend wat maaltijden in te vriezen, zodat ik er weinig tot niets voor hoef te doen, echt superlief.
Enige waarvoor ik echt nog even speuren wil; broeken voor Jochanan. Met veel moeite heb ik er 2 weten te vinden voor 2 euro per stuk bij de kringloop. Er is echter in die maat (92/98/104) zo beroerd weinig aanbod (al die mama's hebben waarschijnlijk hetzelfde probleem; die schatjes kruipen achter auto's en treintjes aan met gaten in de broek tot gevolg...) Nieuw betaal je zo 10-15 euro, dat vind ik best veel, want ik heb nu slechts 2 broeken die goed zitten, 2 die eigenlijk te klein zijn en 1 die nog veel te ruim is... Ik ga komende dagen nog even op zoek en anders zal ik ook daarvoor een keer nieuw moeten kopen, dat zij dan zo...

Heb jij weleens meegedaan met een actie waarin je een cadeau gaf, ontving of allebei?

11 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Ik heb veel kleding gekregen en heb een ontzettend overschot aan broeken maat 92.
  Mocht je interesse hebben dat ik wat opstuur en je alleen verzendkosten hoeft te betalen moet je onder deze reactie even je mailadres zetten. Dan kunnen we het persoonlijk verder afhandelen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joh, dat is veel te gek! Ik wil wel met je ruilen :). Mijn mailadres is aad.actief@gmail.com

   Verwijderen
 2. Hoi Adrianne, ik werk in een Woord-en-Daad-winkel en wil morgen best even een pakketje broeken voor Jochanan opzoeken en opsturen. Wat is de maat?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Edit: niet goed gelezen, de maat staat er gewoon bij... Qua maat moet het wel lukken, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, nu klinkt het net alsof ik wil schooien, dat is absoluut niet m'n bedoeling. Ik wil liefst 2ehands ivm grondstoffen en hij kruipt hele dagen over de grond en slijt ze bij de vleet... Vandaar dat ik 10-15 euro echt beetje veel vind ;). Ik wacht heel even de reactie van lieve Anoniem hierboven af, mogelijk heb ik dan wel genoeg. Echt superlief het aanbod, DANK!!
   Ik wil vanmiddag nog even met Christilène naar een grote kringloopwinkel en ik heb een ruilpunt in de buurt even aangeschreven met mijn vraag, dus ik hoooop dat het gaat lukken :).

   Verwijderen
 4. Ik heb onlangs broeken bij de Wibra gekocht. Kosten €7,- per stuk. Heb hier veel positieve ervaringen over gehoord. Eigen ervaring heb ik nog niet. Bij de C&A zijn ze iets duurder. Rond de €8/9,- Misschien een tip voor als 2e hands een keer niet lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hier een stapeltje van 6 smalle broeken in maat 92 liggen die nog geen bestemming hebben. Stuur ze met veel plezier op

  Groet Elsbeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg lief van je! Ik denk alleen dat dat niet gaat passen ivm gebruik van wasbare luiers ;). Dikke bibsjes hier om die reden... De gewone broekjes van Hema en H&M passen wel met riem. De smalle versie vaak niet, die krijg ik niet over z'n luier heen...

   Verwijderen
 6. Ik ben blij dat je je pakketje goed ontvangen hebt en dat je er blij mee bent. Ik ben inmiddels afgelopen donderdag bevallen van gezonde zoon :) groetjes Corinne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op de scholen van mijn kinderen werden vroeger schoenen dozen gevuld voor kinderen in andere landen omdat met de kerst te sturen. Zo leuk om dan samen met de kinderen die dozen te vullen, hier en daar gekocht en zelf gemaakt etc dat hebben we echt jaren gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb een zoontje die nu naar maat 110 gaat en een dochter die naar maar 134 gaat. Ik heb ook vaak wat nettere spullen voor õnze kerk`. Wellicht kun jij iets met de kleding die mijn kindjes te klein is.

  BeantwoordenVerwijderen