Pagina's

maandag 12 november 2018

Genieten van de herfst

Afgelopen woensdag met Dankdag zei Peter ineens 'zullen we vanmiddag even lekker naar het bos gaan?' Goed idee :). We besloten het meteen begin van de middag te doen en daar gingen we op pad...

Laarzen aan, bal mee:

Een heleboel leuke foto's kunnen maken van de kinderen en ze vonden weer van alles op de grond. De jaszakken werden gevuld en thuis werden de mooie bladeren op het herfstblad erbij gelegd. 

Onderweg zagen ze paddenstoelen: 

Leuk hè :)... Jochanan gaat er dan op z'n hurken bij zitten kijken, dat ziet er zo grappig uit...

Nu hebben wij de mazzel dat we op de Veluwe wonen en vlakbij het bos, maar volgens mij zou ik in deze tijd van het jaar ook écht een keer naar het bos gaan als ik verder weg woonde. Het is zo ontzettend mooi nu met al die herfstkleuren. Schitterend gewoon! De telefoon was bijna leeg, dus we hebben weinig foto's van de omgeving gemaakt om de batterij te sparen, maar deze foto vond ik net nog:

Christilène had een 'wandelstok' gevonden. Ik zei al 'als je nou een 2e zoekt, heb je ook een mooi paar krukken net als mama...' maar dat vond ze niet zo'n goed idee ;). Het was woensdagmiddag droog (en in het bos ook), dus geen geglibber over de bladeren. Voor mij ideaal met m'n krukken, maar ook wel lekker dat ze niet meteen daarna in bad moeten, maar dat je even lekker koffie kunt drinken bij thuiskomst... 

Wanneer je niet naar het bos kunt; niet erg. Tegenwoordig kun je al-les online kopen... Wauw, je kunt zelfs dennenappels kopen (50 stuks voor 13,95), 'natuurlijke eikels' (50 stuks voor 7,99) of decoratiebladeren (100 stuks voor 14,95). Onze kinderen vinden 'regen van bladeren' leuk. Lekker grote armen vol bladeren omhoog gooien en over je heen laten dwarrelen. Ik vermoed dat zulke online aankopen onze middag niet kunnen evenaren :)... Overigens heb ik dan wél weer het jute touw in huis, beetje zoiets als dit. Dat gebruik ik vaak om zelf cadeautjes mee te maken. Iets leuk inpakken, enz. Ik heb niet zo'n grote rol, maar ook het touw dat om cadeautjes zit dat ik krijg, doe ik in een doos en hergebruik ik weer op een later tijdstip... 

Ik ga gewoon zitten wachten op het moment dat er strandzand en Noordzee-water online verkocht gaan worden. Allicht goedkoper dan een ritje naar de kust ;)... 

Nee hoor, we zijn dankbaar voor wat we hebben, de Veluwe is prachtig. Peter maakte met de kinderen nog een leuk herfstbakje om weg te geven, lees hier de hele blog (met foto's).
Voor iedereen een fijne (werk-)week :)... 

Gaan jullie ook schoolgruiten op school deze week? Hier starten ze woensdag met een 'superbowl', oftewel een grote fruitsalade waar iedere leerling 1 stuk fruit voor meeneemt en alles gaat bij elkaar waarna ze een beker fruitsalade terugkrijgen. Leuk hoor :)...

6 opmerkingen:

 1. Leuke herfstblog. Ja, jij hebt geluk met je Veluwe. Ik heb er ook jaren gewoond. Heel mooi. Maar vlak de Utrechtse Heuvelrug niet uit hoor. Dank je wel voor je linkjes, Adrianne. Is leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is schitterend, nu in het bos! Volgens mij beginnen ze bij ons op school ook met het schoolfruit deze week. Vaak geef ik ze zelf ook nog wel wat mee, ze zijn nogal kieskeurig als het om fruit of groente aankomt ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog! Ik word er blij van als ik lees dat mensen net als ik zo genieten van de natuur. Heerlijk ook voor de kinderen. En dan alles waar je thuis nog van kunt nagenieten. Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn hé, de natuur zo om de hoek. Gezellige blog zo met de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi he, de herfst vind ik ook altijd echt genieten, met al die mooie kleuren. Een prachtig blog en ook mooi dat je die bijpassende foto's erbij hebt gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellig herfst Veluwe blog. Ik ben in Friesland geboren maar wil niet terug. De Veluwe is prachtig. Leuk om herfst stukjes met de kinderen te maken en weg te geven.

  BeantwoordenVerwijderen