Pagina's

woensdag 7 november 2018

Dankdag

Vandaag hebben wij Dankdag voor gewas en arbeid. Niet ieder jaar lukt het, maar Peter is vandaag vrij, echt heel fijn zo'n gezinsdag midden in de week. Toen ik Christilène maandagmiddag vertelde dat ze dinsdag nog 1 dag naar school ging, dan een dag vrij was (en papa ook) en dan donderdag nog 1 dag en dan alweer vrij, zei ze 'Yes! Het lijkt wel bijna of ik altijd vrij ben...' Arme kind had toen nog niet kunnen bedenken dat ze dinsdag ziek thuis bleef en er helemaal weinig van de schoolweek overbleef, maargoed ze leek weer wat op te knappen, het gaat een beetje op en neer. Ik begreep dat er van alles en nog wat rondging en heerste, dus ik wacht het maar af.

We hebben zo ontzettend veel om te danken. Klinkt misschien raar voor sommige meelezers, omdat we een ontzettend heftig jaar achter de rug hebben, bijv. hier en hier terug te lezen... Je kunt echter verdriet hebben over gemis en daarnaast dankbaar zijn voor wat je nog wel hebt.

We zijn dankbaar voor ons gezin, familie en vrienden, voor de dagelijkse zegeningen als eten, werk, gezondheid, een dak boven ons hoofd, kleding, enz. 

2 dingen waar we extra dankbaar voor zijn:
- Dat we in blijde verwachting zijn en dat het boven verwachting goed gaat met mij in tegenstelling tot de vorige keren.

Op school bij Christilène gaven ze heel praktisch vorm aan deze Dankdag door houdbare producten in te zamelen voor de voedselbank in het kader van delen. In de gang werd maandagmorgen al grif 'uitgedeeld', veel kinderen haalden 1 of meerdere producten uit hun schooltas die weer naar een lokale voedselbank gebracht zouden worden. Mooi dit soort initiatieven! Ik heb begrepen dat er ook een grote Dorcas-actie in het hele land is deze week. Waardevol!

Waar ben jij dankbaar voor?

5 opmerkingen:

 1. Hier ook dankdag, hier bezoeken ze met de hele school de kerkdienst en er worden inderdaad voedselpakketten verzameld voor Dorcas. Het ging in de kerk vanmorgen over de weduwe die al haar vermogen gaf in de tempel. Het heeft me wel aan het denken gezet. Wij vinden het heel belangrijk om te delen en om de kinderen dat ook te leren, maar we hebben het zelf ook nog zo goed. Echt delen van overvloed. Dat was voor die weduwe wel anders...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons vieren we ook dankdag met een dienst van kerk en school met kinderen, ouders, grootouders en gemeenteleden. Ook was er een inzameling van houdbare producten voor stichting Dorcas. Op school gingen de kinderen daarna allemaal een schoenendoos versieren voor de actie Schoenmaatjes van Edukans. Die schoenendoos hebben we vanmiddag thuis gevuld....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op dankdag 3x slecht bericht gekregen van dierbaren. Heel heftig allemaal. Maakt je bewust en dankbaar voor zoveel goeds dat wij hebben.
  Gr Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen