Pagina's

woensdag 13 december 2017

Cadeautje :)!

Recent nam ik deel aan de cadeau-actie van Sjoukje. Ik besloot voor een gezin een doos samen te stellen en vandaag laat ik jullie een deel zien van hoe je iets leuks kunt samenstellen (evt. met hulp van anderen).


In 2 blogs beschreef ik hoe ik deze schortjes maakte van een restje stof van een dekbedhoes van de kringloopwinkel (van PIP-studio). Deel 1 gaat over het maken van de roezels, deel 2 over het maken van het schortje.

Een buurvrouw hoorde van de actie en bood aan een draagdoek voor de pop te naaien. Echt superlief! Zelf kwam ik tijd tekort in die week en ik knipte snel de schortjes, zodat zij mijn stof kon gebruiken en ze zo in dezelfde stijl een mooie draagdoek erbij kon naaien :)!

Van 2 buurvrouwen kreeg ik nog allerlei leuke cadeautjes. Speelgoed, douchegel, een leuk rose tasje, knutselspullen, enz. Zelf had ik nog van de weggeefhoek mooie teken-/knutselboekjes van Helly Kitty mogen ophalen. Hier en daar een sticker eruit, maar omdat ik dacht aan onze eigen kids (die dat toch alsnog als cadeau zouden zien), deed ik het er toch bij.


Wat kleding voor het kindje en een supermooi skipak van de ruilwinkel (die Christilène te klein bleek).

Een stapel tijdschriften. Het is een christelijk magazine en ik wist niet of de mama christelijk was, maar er staan allerlei leuke artikelen in, dus ook als je niet christelijk bent, denk ik dat het leuk is om te lezen. Samen met anderen lezen we deze en zij krijgen weer een tijdschrift van ons. We wisselen over en weer :)... Het is dus al '3e-hands', maar met een heerlijke kop thee en een paar pepernoten erbij, lezen ze weer als nieuw ;)... 

 Uiteraard wilde ik deze actie binnen m'n budget houden en om die reden laat ik het ook zien. Het is niet moeilijk om een leuk pakket voor iemand samen te stellen voor weinig geld. Een stapel gelezen tijdschriften (evt. uit de tijdschriften-uitleen in je buurt), een zak met lekkers (waar ze wellicht anders geen geld voor reserveren, omdat het simpelweg onder 'luxe' valt), knutselspulletjes van de weggeefhoek, 2ehands kleding van een ruilwinkel of via anderen die je kent, enz. Ook als je geen ruilwinkel of Facebook hebt, is er vaak wel iemand die nog iets heeft voor in de 'cadeau-doos'. Het hoeft niet nieuw te zijn, het hoeft niet veel te zijn, het gaat om het gebaar. Ieder begrijpt dat je natuurlijk geen kleding met gaten en vlekken erin doet, een kapotte schaar of een verdroogd stempelkussentje. Maar een leuk (handgeletterd) recept en bijv. (een deel van) de ingrediënten is al een leuke start, bijv. voor de heerlijke appelplaatkoek of de havermoutkoekjes.


Van alles en nog wat stopte ik erbij, het pakket woog uiteindelijk ruim 12 kilo. Verzenden wordt dan wel een dingetje... Dat is suuuuperduur... Maarrr, ik had viavia begrepen dat Kiala was overgegaan in UPS en toen ik een kijkje nam op die nieuwe site, zag ik dat er tot eind van het jaar een kortingsactie was. Verzenden van pakketten tot en met 20 kilo kostte slechts 3,04! Ik had nog wel even gevraagd of de ontvangster in de gelegenheid was om het in de buurt op te halen bij een servicepunt en dat was gelukkig geen probleem. Verzenden via PostNL kost rond de 13 euro (dan heb je het wel de volgende dag in huis). Via UPS dus ruim 3 euro en dan kan het enkele dagen duren voordat het op het servicepunt is. Als je de kortingscode UPS25NL1 gebruikt, kun je gebruik maken van de kortingsactie. Wellicht voor anderen ook nog een tip voor de dure decembermaand!

Ik had nog wat stevig bruin papier, pakte de bananendoos daarin in en deed daarna Ikea-cadeaupapier eromheen. Op het label heb ik nog gevraagd aan de bezorgers of ze voorzichtig ermee wilden doen en die kant boven wilde houden. Er zat ook wat glaswerk in (zorgvuldig ergens tussen gestopt) en hopelijk is alles zonder 'kleerscheuren' aangekomen... 

Nogmaals, eigenlijk wilde ik dit bericht liever niet plaatsen, omdat we hier de regel hanteren:
'Laat uw linkerhand niet weten wat uw rechterhand doet...'
Toch plaats ik het, omdat ik hoop dat ik anderen kan inspireren met wat ideeën om iets leuks samen te stellen voor iemand anders. Voel je uiteraard niet verplicht, het zijn gratis ideeën...

Wil je ook iets doen? Denk klein!
- Schrijf een mooie kaart voor een eenzame oudere in de buurt
- Laat je (klein) kind een mooie plaat kleuren of meerdere platen en vraag in een plaatselijk verzorgingshuis of ze ze op willen hangen of uit willen delen aan mensen met een klein netwerk (of zelfs zonder netwerk)
- Naai van oude stoffen een mooi leeskussen voor een kindje dat het moeilijk heeft
- Haak een leuke ster om op te hangen voor je buren die je amper spreekt en doe er een kaartje aan met een uitnodiging voor een kop koffie in het nieuwe jaar.
- Enz. Vul zelf maar in...

En ben je nu op zoek naar iemand die het moeilijk heeft/een eenzame oudere? Vraag eens rond in je omgeving. De thuiszorg, het verpleeghuis, de kerk, oid weten altijd wel iemand voor jouw (kerst)pakket of cadeau dat je wilt weggeven. Zo kun je zelf lekker anoniem blijven ;)...

Oproep: Geef vandaag een gratis cadeau... Geef een glimlach cadeau... 

Ik denk dat ik mijn glimlach gratis schenk aan de kinderen, veel verder dan hen zal ik overdag niet komen. De ziekenboeg blijft bezig hier... Maarrrrr, vanavond eet ik gratis uit de vuilnisbak :). WAT? Ja, echt :)!! Haha, ik zal later uitleggen hoe het zit, maar het is ECHT waar ;)... En ik heb er zooooveel zin in ;)...

Als je het leuk vindt om me te volgen: Voor het lijstje over hoe dat kan, kun je rechtsbovenin op m'n blog kijken, welkom!

8 opmerkingen:

 1. Wauw wat een mooi pakket heb je gemaakt! Ik weet zeker dat de ontvanger er heel blij mee is geweest. Ik las helaas te laat over de actie, had anders graag meegedaan :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben wel benieuwd naar dat eten uit de vuilnisbak .... (:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtig pakket heb je samengesteld! Daar zal de ontvanger vast blij mee zijn. Je hebt echt aan het hele gezin gedacht. Een mooi gebaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi pakket heb je ervan gemaakt!
  En ook de kleine ideeën zijn erg leuk.
  Dat vuilnisbak eten ben ik ook erg benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb je de winkelier over de datum producten in de container zien doen en toen er zelf gauw uitgehaald. Dat heeft mijn broer een keer gedaan die zag dat er van die luxe kerdtstollen weggegooid werden eruit gehaald en wij hebben met zijn alle er heerlijk van gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi pakket heb je gemaakt daar zal dat gezin vast blij mee geweest zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Of een diner gemaakt van kromme komkommers, slappe paprika en een te kleine bloemkool?
  Ben benieuwd :)

  En ik sluit me helemaal aan bij de rest. De ontvanger is vast blij met dit cadeau, leuke ideeën weer.

  Siger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, dat linkerhand-rechterhand verhaal...dan zou je anderen nooit kunnen inspireren met je acties toch? Als jij zelf maar weet dat je motieven zuiver zijn zit t wel goed met zoiets delen volgens mij!

  BeantwoordenVerwijderen