Pagina's

maandag 5 februari 2018

Weggeven met een gouden randje

Soms houd je een extra blij gevoel over aan het weggeven van iets. Vandaag een voorbeeld ervan...

Op zolder hadden we een schildersezel liggen. Een tafelezel om precies te zijn. Blank hout, nooit gebruikt, inklapbaar, ietwat stoffig (tsja, op zolder...). Hij paste niet in de doos voor de ruilwinkel, dus Peter stelde voor om het op de weggeefhoek te zetten. Foto gemaakt:

Al snel reageerde een mevrouw. Blij stuurde ze een berichtje dat ze graag schilderde en ze stuurde enkele foto's van haar schilderijen door (die ik met toestemming anoniem mag delen): Ohh, wat mooi gemaakt zeg! Haar eigen tafelezel was aan vervanging toe, dus we maakten een afspraak dat ze het kwam ophalen. Zelf was ik boodschappen aan het doen (verslag volgt vrijdag), maar bij thuiskomst jubelde Christilène me al tegemoet 'ik heb een chocolade-ei van de schilder gekregen en Jochanan ook...' Toen ik in de kast keek, lagen er niet alleen 2 eieren, maar zelfs nog een doosje Merci voor ons! Natuurlijk was het absoluut niet nodig geweest, het alleen ophalen was ook helemaal goed geweest en dan had ik hetzelfde blijde gevoel gehad. Ik ben dankbaar dat ik iemand zo blij heb kunnen maken en voel me nog meer dankbaar dat we zomaar ongevraagd luxe boodschapjes kregen. Echt een cadeautje, dank!

Is jouw 'weggeven' weleens geëindigd met een gouden randje zonder dat je het had kunnen bedenken?

5 opmerkingen:

 1. Wat mooi en kostbaar dat jullie zo dankbaar zijn met de kleine dingen in het leven. Ik lees graag je blogs. Groeten Eline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, twee weken geleden heb ik een paar viltnaalden, een viltmatje en wat wol aan een jongedame gegeven. Een paar dagen later gaf ze me een cadeautje, ze had een klein schilderijtje met mijn lievelingsbloemen (Pioenrozen) voor me gemaakt! Zó leuk..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De weggeefhoek vind ik ook erg leuk.
  Uit onderzoek blijkt dat delen gelukkig maakt en ik ervaar dat vaak ook zo.
  Heerlijk om iemand blij te zien vertrekken met spullen die ik zelf niet meer nodig heb en zij goed kunnen gebruiken.
  Trouwens ook heerlijk als ik ergens iets gratis op mag halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die doet het hier ook goed! Fijn dat er zulke dingen zijn..

   Verwijderen