Pagina's

woensdag 7 februari 2018

Week 3/4/5 - Verslag

Week 3 en 4 heb ik vrijwel niets gedaan. Er kwam wel het 1 en ander binnen:
3 shirts voor Christilène
1 tractor met kar en dieren die geluid maakt voor Jochanan
1 jas voor Jochanan
1 quicheschaal

Daarnaast kreeg ik nog 2 tassen met kleding, die moet ik nog uitzoeken, tellen en fotograferen, staan klaar dus tel ik volgende keer mee :)... 

Wat ging er allemaal weg?
30 stuks speelgoed en allerlei naar de ruilwinkel en schoenendozen
ongelofelijk veel papier/kapotte spullen, ik reken het als 25.

Verder:
1 grote reiskoffer. 10 jaar oud, ongelofelijk veel plezier van gehad, maar is stuk, dus toch maar afscheid genomen. Eerst wilde ik het in de container doen, want ja, dat wieltje was geplakt, elastieken uitgerekt, enz. maar gewoon met alle foto's inclusief de slijtage op de weggeefhoek gezet. In 5 minuten 3 reacties. Daarna wachten-wachten-wachten op reactie, hmm daarom word ik niet altijd even blij van de weggeefhoek... Uiteindelijk iemand er heel erg blij mee kunnen maken :)! In de praktijk blijkt gewoon dat de koffers tijdens reizen veel te lijden hebben, dus zo'n harde koffer is dan meer dan welkom als je van reizen houdt.

Gereserveerd! - Deze mag nog weg, is nog niet opgehaald. Eenzelfde bed als van Christilène, dit is het restant van het stapelbed. Voor iemand die het leuk vindt om voor weinig iets moois te maken: Gratis af te halen :)... Er zitten 2 lattenbodems bij waarvan 1 met 1 kapotte lat, maar nog genoeg latten over voor een stevige lattenbodem. Wij hadden al een lattenbodem met matras, dus hebben alleen het bed gebruikt. Deze tel ik nog niet, omdat hij nog hier staat.

En dan deze schildersezel werd opgehaald. Dat werd weggeven met een gouden randje...

4 meubelpanelen werden maandagavond opgehaald, die hadden we niet meer nodig:

Een boxtas was kapot, dus werd weggegooid. Totaal komen de tellerstanden op 172. 

Ook heb ik inmiddels 1 project bijna afgerond. Ik had als doel om minimaal 10 projecten die ik óf in m'n hoofd had óf al aan begonnen was, af te maken. 

In m'n Marktplaats-winkeltje is deze crème baret beland. Ik had het plan deze voor mezelf te haken, maar nu toch besloten om hem te verkopen. Ik heb 2 baretten waardoor ik met mezelf heb afgesproken dat dat genoeg is ;)... Ik heb nog garen genoeg om een 2e te maken of een kinderbaret, laat gerust weten als je interesse hebt. 

Het is fijn om zo lekker door te gaan. Vooral die grotere onhandige dingen zijn fijn als die het huis verlaten. Zo'n koffer tel ik als 1, maar scheelt een enorme hoeveelheid in letterlijke ruimte. Dat ruimt zooo fijn op :)... Word ik echt blij van!

En hoe gaat het bij jullie? Is je werk nog gestagneerd door de griep? Of viel het mee? Loop je 'op schema' voor jezelf? Of gaat het vlotter dan je had gedacht?

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat opruimen. Zit erover na te denken om binnenkort de kringloopwinkel weer langs te laten komen om spullen op te halen. Van de week weer een boekje verkocht. Meer doen met minder ;-) Diegene gaat er veel plezier aan beleven. Gelukkig geen griep hierzo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo , dat gaat goed ! Ik breng om de paar weken een of meerdere dozen naar de kringloop.
  Hoe werkt dat met zo'n weggeefhoek ? Moet dat persé op facebook ? Daar zit ik nl niet op.
  Succes verder met de opruimeritus !
  Groeten,
  Clazien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weggeefhoek is inderdaad op Facebook, maar je kunt ook via Marktplaats gratis dingen online zetten. Kringloop werkt eigenlijk hetzelfde als de weggeefhoek. Voordeel is dat je meer tegelijk kunt inleveren bij de kringloop, je bent sneller van je spullen af :)...

   Verwijderen
 3. mag ik je een tip geven? Ik heb jaren geleden ook een vitamine D tekort gehad, waarde 22. Vit D tabletten gekregen van de HA voor 3 maanden. Na drie maanden bloed geprikt en waarde was rond de 50 dus geen tabl meer van de HA. Ik ben voor de zekerheid vit D gaan kopen bij de G&W winkel, na een half jaar op eigen initiatief weer bloed laten prikken en de waarde was weer veel te laag. Nu krijg ik chronisch via de HA de vitamine D tabletten. Een tip om het goed in de gaten te houden, want je kan er veel klachten van hebben en het kan ook chronisch zijn. Groeten Eline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig dat deel van het stapelbed. Herkende het meteen. Als kind namelijk dezelfde gekregen met mn 10e verjaardag. Meegenomen toen ik op kamers ging wonen en nu staat hij weer bij mn ouders zodat mijn kinderen er weer in kunnen slapen. Veel fijne herinneringen :) DB

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heb vandaag 2 grote tassen met 40 stuks kinderkleding ingebracht bij de tweedehandskinderkleding winkel, er was 50%korting in de winkel, dus ik zocht een paar kledingstukken uit voor mijn kinderen,die ze kunnen gebruiken.
  Bleek ik nog heel wat tegoed hebben staan, van mijn verkochte kinderkleding(als je inbrengt krijg je een deel vd opbrengst)dus ipv te betalen kreeg ik juist geld mee :)
  verder deze week heel veel oude(woon)tijdschriften weggedaan en een stapel boeken verkocht.
  deze week wil ik, als ik tijd heb mijn marktplaatswinkeltje weer een beetje aanvullen.
  Gaat goed dus met opruimen en dus met loslaten..heerlijk meer plaats in mijn huis en in mijn hoofd ;)
  groetjes An

  BeantwoordenVerwijderen
 6. IK heb twee enorme dozen kinderkleding weg gegeven. Ongeveer 50 stuks aan de zoon van een vriendin, de andere helft aan een goed doel.

  BeantwoordenVerwijderen