Pagina's

woensdag 26 juni 2019

Bruiloft - deel 1 kapsel

Al heel wat keren heb ik mijn haren laten kammen voor een bruiloft. Allerlei kapsters deden een verwoede poging en het stond op moment van thuiskomst nog heel leuk, maar vaak was het al uitgezakt voordat het fotomoment achter de rug was... Voor de duidelijkheid; dit lag echt niet aan hun lieve inzet, echt niet. Ik heb gewoon zwaar en dik haar en waarschijnlijk ook lastige eisen, want iets losser en krullen vond ik altijd leuk, maar het werkt gewoon niet...

Ik vroeg dit keer weer wat kapsters, maar het lukte niet om iemand te krijgen en ik besloot met behulp van een filmpje het zelf te doen. Het invlechten lukte me alleen niet. Ik had gewoon meer moeten oefenen, maar toen de jongste nog ziek werd had ik er geen puf meer voor. Peter heeft het toen geprobeerd en dat zag er prima uit, alleen het kostte veel tijd. Nouja, dat moest dan maar. Even overwoog ik nog m'n haren te laten knippen, zodat het makkelijker werd, maar ik wil het volgend jaar weer doneren en dat kan niet als ik er nu een flink stuk af laat knippen, dus het had niet de voorkeur...

Ik wilde een krultang aanschaffen, maar mijn zusje zei 'kun je er niet 1 lenen ofzo van je buurvrouw? Je gebruikt dat ding nooit...' Goed idee, dus buurvrouw gevraagd. Ze kwam de krultang brengen en we hadden het erover. 'Joh, dan kom je toch bij mij 's morgens?' Ik stribbelde nog wat tegen, want wilde geen gebruik maken van haar tijd, maar het was een gou-den aanbod...

DANK buuf!!

Heel blij mee :)... Door met een elastiek eerst een staart te maken (na de vlecht natuurlijk), daarna een 'rommelknot' met een elastiek en de rest van de krullen eromheen te steken zat het als een huis... 


Wat indraaiparels erin (van m'n moeder gekregen, die had ze voor mijn bruiloft jaren geleden gekocht voor m'n zusjes...):

De volgende dag kwam ik thuis en vroeg ze 'huh, zit het er nu nog in?' En jawel :)... Geloof het of niet; 4 dagen later zaten er nog steeds krullen in m'n haar... Wauw, die krultang is echt super, hij wordt gloeiend heet, dus je moet wel voorzichtig zijn, maar het blijft echt goed zitten... En m'n haar kon gewoon lang blijven, heel blij mee!

Ik zal Christilènes haar morgen even showen :)... 

Leuk hoor, zulke hulp vanuit onverwachte hoek. Dus ik heb haar al voorbereid; als ik weer een keer nodig heb, kom ik weer :)... De ruildeal; een chocoladetaartje :)... Ik zeg; voor herhaling vatbaar!

Met toestemming deel ik de foto's :)...

Meer mensen met 'zwaar' haar?

13 opmerkingen:

 1. Ja, ik heb zwaar haar, en mijn dochters ook. Als ik smorgens hun haren mooi ingevlochten had was het al uitgezakt voor ze op school waren. Bij speciale gelegenheden stond het dan ook stijf van de haarlak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor! Je ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken dat van toen ik lang haar had, nooit langer dan een dag krullen. In die tijd was het helaas voor meisjes not done om een hoog kaal voorhoofd te hebben. Lang haar met een pony. Wat heb jij een hoog voorhoofd! Foei.
  Een pony dus, ik heb heel mijn leven een haat liefde verhouding met een pony. Ik laat hem altijd kort knippen. Ik wil geen haar voor mijn ogen. De kapper denkt daar anders over. Maar ik kocht een goede kappersschaar bij een kappersbenodigdhedenzaak van €40 en nu knip ik hem zelf bij.

  Het kapsel staat je goed en jij hebt ook een hoog voorhoofd, zonder vermaledijde pony.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, hoor! Ik heb ook vrij zwaar haar, en bij mij werkte een krultang dus ook al niet (het is ook vrij glad). Met ouderwetse warme rollers werkte het gelukkig wel bij mijn eindexamengala.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geworden!
  Mijn haar is ook super stijl en nu ook heel lang en ja, dik. Had het lang laten groeien voor een bruiloft en daarna bedacht dat ik het door kon laten groeien zodat ik het doneren kan. Ben het nu echt heel zat :( Kan er zo weinig mee beginnen omdat het zo lang, dik en stijl is. Krijg er soms gewoon hoofdpijn van.
  Mn vlecht is nu zo'n 33 cm, dus moet nog even doorsparen. Als ik nu naar de kapper is, is het zo zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi. Buurvrouw snel een taart brengen! Leuk om zo het onderling te regelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze komt zelf met een datum :)... Ik heb wel aangeraden het even na de warme dagen gedaan. Die chocolade smelt al als je ernaar kijkt, dan kun je het beter ietsje koeler hebben.

   Verwijderen
 7. Mijn dochter heeft haar tot op haar billen, maar met de goede krultang blijft het zitten.
  Was even een investering maar we hebben er ook al veel plezier van gehad.
  Ik ben met haar lange haar wel 20 minuten kwijt voordat alle krullen er in zitten, dus wel doen het niet al te vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn dochter heeft ook lang dik steil zwaar haar en ook haar krullen en alles zakt altijd uit. Ik zal haar dit eens laten lezen. Ze heeft het dikke haar van mij, zelf geen last van, heb het al mijn leven lang kort.

  BeantwoordenVerwijderen