Pagina's

vrijdag 7 juni 2019

Wattenschijfjes - zelf maken

Van de week blogde ik al over duurzaam locken en er kwamen heel wat reacties, leuk :)... Gisteren kwam mijn blog over het zelf maken van de wattenschijfjes met complete werkbeschrijving online op de website van Terdege.

Leuk, dat viel precies tegelijk met het wegwerken van een stapeltje bestellingen van zoogcompressen en wattenschijfjes... Hierboven een deel ervan. Totaal waren het 40 schijfjes ofzo van alleen gisteravond, dus ik was mooi van de straat. Overdag probeerde ik ook al tussendoor een linzensoep in elkaar te draaien, te naaien voor de bruiloft (m'n rok is af, nu nog allerlei andere dingen...), vriendin te helpen, op een klein vriendinnetje te passen en vandaag en morgen ga ik de drukproef voor m'n boek voor de laatste keer doornemen. Supersuperleuk :)! En een bof vandaag; er wordt voor me gekookt, gewoon luxe noemen we dat... Verder wel druk weekend zo, nog even speuren op Marktplaats voor de laatste bruiloftsdingen of wie weet even naar de kringloop.

Wattenschijfjes bestellen? 1 set van 2 stuks kost 2,50 en 3 sets 6 euro. Mail gerust je bestelling naar aad.actief@gmail.com.

4 opmerkingen:

 1. waarom heb je flanel ertussen bij de wattenschijfjes. is dat noodzakelijk of kan het ook met alleen badstof.
  groeten helen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 1 kant badstof en 1 kant flanel. Dan heb je 1 ruwe en 1 gladde kant. Volgens gebruikers een fijne combinatie, maar ik gebruik ze zelf niet :)... Flanel is wel lekker zacht. Een oud laken die al flink gebruikt is heeft hetzelfde soepele/zachte kenmerk als flanel, wellicht dat je die als vervanging kunt proberen als je geen flanel hebt...

   Verwijderen
 2. Heeft iemand ook een tip voor het zelf maken van wasbaar maandverband?
  Gr Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het gaat inderdaad bij duurzaam leven niet alleen om zuinig te zijn, maar ook om te gebruiken wat er al is, al dan niet aangepast. Zo ben ik mijn voortuin aan het transformeren van alleen maar tegels naar meer groen, maar de tegels blijven gewoon die worden gebruikt om af te bakenen en om plantenbakken te maken.

  BeantwoordenVerwijderen