Pagina's

vrijdag 7 juni 2019

Wattenschijfjes - zelf maken

Van de week blogde ik al over duurzaam locken en er kwamen heel wat reacties, leuk :)... Gisteren kwam mijn blog over het zelf maken van de wattenschijfjes met complete werkbeschrijving online op de website van Terdege.

Leuk, dat viel precies tegelijk met het wegwerken van een stapeltje bestellingen van zoogcompressen en wattenschijfjes... Hierboven een deel ervan. Totaal waren het 40 schijfjes ofzo van alleen gisteravond, dus ik was mooi van de straat. Overdag probeerde ik ook al tussendoor een linzensoep in elkaar te draaien, te naaien voor de bruiloft (m'n rok is af, nu nog allerlei andere dingen...), vriendin te helpen, op een klein vriendinnetje te passen en vandaag en morgen ga ik de drukproef voor m'n boek voor de laatste keer doornemen. Supersuperleuk :)! En een bof vandaag; er wordt voor me gekookt, gewoon luxe noemen we dat... Verder wel druk weekend zo, nog even speuren op Marktplaats voor de laatste bruiloftsdingen of wie weet even naar de kringloop.

Stuur gerust een link naar je Marktplaatsadvertentie als je een donkerblauwe mouwloze voedingstop maat S of M in de verkoop hebt. Foto mag ook. Of een lichtblauw (kort) jasje/vestje maat 122 voor Christilène. Geen zomerjas, maar gewoon een net jasje of vestje voor over een jurk. Mag kort zijn, hoeft niet persé. Ik heb al wat gespeurd, maar nog niet gevonden. Het zijn spagettibandjes, terwijl ik mouwloos zoek of de maat is niet goed, enz.
Ik wil het gewoon betalen hoor. Het gaat me niet erom of het goedkoop is, maar dat het duurzaam is om 2ehands kleding te dragen voor een bruiloft. Ter illustratie; om m'n rok te maken, kocht ik een 2ehands jurk bij de kringloop voor 24,95. Het kostte me 2 avonden om het te maken; voor dat geld en die tijd had ik net zo goed een nieuwe rok kunnen kopen, maar dit is een duurzamere keuze, vandaar dat ik het zo heb gedaan...

Mijn mailadres is aad.actief@gmail.com

4 opmerkingen:

 1. waarom heb je flanel ertussen bij de wattenschijfjes. is dat noodzakelijk of kan het ook met alleen badstof.
  groeten helen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 1 kant badstof en 1 kant flanel. Dan heb je 1 ruwe en 1 gladde kant. Volgens gebruikers een fijne combinatie, maar ik gebruik ze zelf niet :)... Flanel is wel lekker zacht. Een oud laken die al flink gebruikt is heeft hetzelfde soepele/zachte kenmerk als flanel, wellicht dat je die als vervanging kunt proberen als je geen flanel hebt...

   Verwijderen
 2. Heeft iemand ook een tip voor het zelf maken van wasbaar maandverband?
  Gr Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het gaat inderdaad bij duurzaam leven niet alleen om zuinig te zijn, maar ook om te gebruiken wat er al is, al dan niet aangepast. Zo ben ik mijn voortuin aan het transformeren van alleen maar tegels naar meer groen, maar de tegels blijven gewoon die worden gebruikt om af te bakenen en om plantenbakken te maken.

  BeantwoordenVerwijderen