Pagina's

donderdag 7 september 2017

Haken - rammelaar Konijn

Ik freubel graag, naai graag, haak graag, enz. Maar, 1 ding heb ik een grote hekel aan: Het haken van VASTEN... Ik heb een enorm strakke haakhand waardoor het een crime is om het fatsoenlijk te krijgen, het resultaat is altijd: Frustratie, zere nek/schouders/hand, overal kramp en een half-af-werkje in een hoek gesmeten met de teleurstellende ervaring 'grrrr, weer niet gelukt'... 

Hmm, voor degenen die langer meelezen; ik houd ervan om mezelf uit te dagen, ben een driedubbel tikje eigenwijs en wil graag zelf (kraam)cadeautjes m(h)aken van materiaal dat ik nog heb liggen (om spullen op te maken als eerste, om geld te besparen als tweede)... 

Op internet zag ik een superleuk patroontje van een rammel-konijntje. Bijtring in huis, rammelschijf in huis, katoen in huis en kussenvulling in huis. 'Jammer dat ik geen vasten kan haken...' NEE, waarom kàn ik dat niet? Ik moet het gewoon kunnen...

De haaknaald kwam erbij, doorzetten in het kwadraat ennnn:


De bijtring is omhaakt, het kopje is klaar inclusief rammelschijfje, snuitje en oogjes erop geborduurd (veiligheidsoogjes heb ik niet, dus zo kan het ook). Inmiddels heb ik na de foto nog 1 oortje gehaakt, die is ook gelukt. 

Nu dus nog 1 oortje haken, kopje op de bijtring en oortjes erop, draadjes wegwerken, ennnn... tsja, dan is hij echt klaar. Zou het lukken? Ik ben benieuwd... Ik heb ook nog mintgroen en fuchsiarose, ohhhh, met die kleuren kan ik ze ook maken. Wat een superleuk cadeautje lijkt me dit om weg te geven! Ik durf niet te zeggen hoe lang ik ermee bezig ben geweest, want waarschijnlijk lachen jullie me uit, haha ;)... Nee grapje, ik weet eigenlijk niet hoeveel tijd erin zit, maar veeeeel meer dan een gemiddelde haakster erin zou steken... 

Geeft niks, ik ben stiekem best trots dat het gelukt is nadat ik al tig keer geprobeerd heb zoiets te maken en het altijd mislukte. En vanaf nu heb ik een stok achter de deur; ik ga op m'n blog laten zien hoe het geworden is en nu weet iedereen dat dus kan ik niet meer terug :)... 

M(h)aak jij weleens (kraam)cadeautjes? Wat kon je nooit (dacht je of misschien kon je het echt niet) maar kun je nu wel (misschien na lang doorzetten of proberen)?

13 opmerkingen:

  1. Leuk zijn ze, die "aangeklede" bijtringen die nu helemaal in zijn. En je hebt het netjes gemaakt hoor. Ja, zo'n blog is een goede stok achter de deur, dus we kijken allemaal uit naar het eindresultaat... (lol).
    Zelf kan ik heel goed naaien, maar ik heb er zo'n hekel eraan! Een soort negatieve associatie met mijn jeugd, mijn moeder maakte al mijn kleding zelf, kon dat supermooi, maar voor mijn gevoel zat ze altijd achter de naaimachine (of met een haak- of brei- of borduurwerk in handen), en die vreselijke naalden die in je lijf prikten bij het passen, gr!
    Ik zou niet zo gauw iemand een cadeau geven wat ik zelf heb gemaakt, gewoon omdat ik me dan afvraag of die ander dat wel waardeert (raar eigenlijk, want zelf waardeer ik het zeer als iemand iets maakt, de tijd en de moeite die die persoon erin heeft gestoken is mij veel meer waard dan een duur, in de winkel gekocht cadeau).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik haak niet graag, vroeger wel ronde kleedjes want dan heb je afwisseling in de steken maar toen die patronen met symbolen kwamen ben ik afgehaakt. Mooie woordspeling. Nee geef mij maar breien. Als iemand heel strak breit neem je dikkere breinaalden en als jij strak haakt zul je ook wel met een dikkere haaknaald moeten haken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat leuk een klein snufje. Knap zeg. En... als je strak haakt piept de vulling er ook niet tussenuit☺
    Ik heb heel veel kraamcadeautjes gehaakt en genaaid. Zo leuk om te doen en je geeft echt iets unieks.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je een grotere haaknaald neemt haakt het een stuk makkelijker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Doe ik al ;)... Ik heb bijv. haaknaald 4,5 waar je 2,5-3 moet gebruiken, maar het bleef een drama ;)...

      Verwijderen
  5. Ik denk dat je er ook heel gespannen bent bij het haken. Lekker achterover gaan zitten met de rug tegen de leuning van de bank en dan niet zo strak aantrekken maar heel relaxt insteken en doorhalen. Je woont dichtbij Wapenveld waar https://www.facebook.com/klazienskreatie zit, misschien kan zij jou nog een paar tips geven? Succes want als jij eenmaal de smaak te pakken hebt dan zullen we nog eens wat zien....!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eind jaren '70 was haken heel erg in. Ik haakte van alles: gordijnvalletjes voor de woonkamer en kinderkamer, truitjes, lampenkappen etc. 't Was trouwens de laatste periode dat ik een haaknaald vast gehad heb. Ik weet niet eens of ik het nog kan.
    Breien is aan mij niet besteed en met de naaimachine kan ik ook niet echt overweg. Toen ik 34 jaar geleden zwanger was, lukte het me nog wel een hemeltje voor op het ledikantje te maken - tot mijn eigen verwondering, durf ik gerust te zeggen - maar verder heb ik me nergens aan gewaagd. Ik heb ooit 2 jaar naailes gehad, maar ik vond er niets aan en bracht er niet veel van terecht.

    Zelf cadeaus maken doe ik nooit, maar ik vind het wel een leuk idee als je veel cadeaus moet geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goed doorgezet en met resultaat! Hopelijk helpt dat bij je volgende haakproject....
    Ik haak bijna altijd alle kraamcadeautjes of kindercadeautjes. Eerst kon ik alleen vast en stokjes haken maar nu eigenlijk alles. Gewoon veel "vlieguren" maken en geduldig zijn. :-)
    Groetjes,
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik maak tegenwoordig heel veel kraamcadeautjes zelf. Collega's krijgen een zelf gehaakt baby mutsje met bijpassende slofjes,nu ben ik bezig met een jasje en met een baby dekentje voor een a.s. baby in de familie. Er zijn zulke leuke patroontjes te vinden en het is origineel dus ik blijf er nog mooi even mee bezig. Rian

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goed doorgezet! Wat voor haaknaald gebruik je? Ik kreeg van die simpele rechte metalen haaknaalden kramp, maar vind de ergonomische haaknaalden van Clover Amour erg fijn. Ze zijn best duur, maar misschien kun je er eentje van iemand lenen of alleen je meestgebruikte maat kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind het altijd leuk om een kraamcadeautjes zelf te maken, heb deze week ook nog een pakketje gemaakt van een stoffen slinger, een giraffe-knuffel en een badstof slab met applicatie, alles in 't lichtblauw met wit. Haken lukt me niet erg, 'k gun me ook geen tijd om het te leren, maar (cadeautjes) naaien is erg leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat leuk, ik ben benieuwd of het je inmiddels al gelukt is! Mocht je het haken écht leuk gaan vinden, dan kun je op mijn blog inspiratie vinden. :-) Ik haak al van kinds af aan en heb al heel wat kraamkadootjes zelf gemaakt.
    Misschien scheelt het als je een dikkere haaknaald gebruikt, als je een heel vast haakt?
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ken je de kinderverrassingseitjes van chocola? Mijn man en ik omhaken het plastic` eitje` dat erin zit. We doen dan kleine belletjes erin voor een leuk effect.

    BeantwoordenVerwijderen