Pagina's

vrijdag 29 september 2017

Kinderboekenweek 2017

Voor de Kinderboekenweek werd ik gevraagd om te helpen een hoek in te richten op school. Thema 'Bibbers in je buik'. Leuk! Ze zochten iets wat evt. langer gebruikt kon worden, dus ik heb een stoffen vlaggenslinger gemaakt met de tekst 'Kinderboekenweek' en zocht ruim 40 boeken bij elkaar.

De zitzak van Christilènes slaapkamer wilde ik mee naar school geven, maar die wilde ik even in een andere (dekbed)hoes. Ahum, er zit een klein gaatje in, maar veel van die losse balletjes zaten dus in de hoes... En uiteraard moest dat nog even snel voordat we weggingen...

Toen ik op school lekker bezig was, zoog Christilène de rommel op, whaaaa wat een bende ;)...

Ik laat later nog even betere foto's zien, maar dit is even met een mobiel in het donker gemaakt en wellicht kan ik nog anderen inspireren voor de Kinderboekenweek :)...
Heel simpel: Een vlaggenlijn, een tak en nog wat losse dingen. Op de tak had de andere moeder een nestje gemaakt van gras en behanglijm met de 'baby-arend', erboven 'mama-arend' vanuit het boek 'Bange Barend leert vliegen', echt zooo superleuk gedaan! Aan de tak verder een mobieltje (voor het bovenbouw-boek) en een plaat van Burgernet voor het middenbouwboek. Leuk om samen zo creatief bezig te zijn :)!

2 banken op elkaar als boekenkast met allerlei boeken die te maken hebben met bang, angst, enz, enz. Van prentenboeken tot boeken voor de bovenbouw en alles ertussenin.
Ik heb een Excellijst gemaakt zodat we weten welke boeken er op school zijn. Even naam met potlood voorin en duidelijkheid voor iedereen. Zo kun je met een gerust hart iets uitlenen. Kinderen mogen ze lekker lezen, geen probleem, veel plezier :)!

In het midden de zitzak...

... met erboven de voor- en achterkanten van de boeken die centraal staan in onder-, midden- en bovenbouw. 

En boven de bank rechts in beeld maakten we nog een wolk 'Leesbank'. 

Klaar! Het was echt heel erg leuk om te doen en hopelijk genieten de kinderen ervan! Ik vind de Kinderboekenweek een supermooi initiatief om o.a. het lezen door kinderen te stimuleren en werk daar dus uiteraard graag aan mee. Daarnaast vind ik het natuurlijk erg leuk dat de school er ook aan meedoet. 

Voor de scherpe lezer/kijker: Zien jullie boven de leesbank de meter hangen? Dat is van de zonnepanelen op de school, mooi hè :)... 

Doet de school van jouw (klein)kinderen mee aan de (christelijke/algemene) Kinderboekenweek? Lezen jouw kinderen graag? Stimuleer je hen? 

Als je het leuk vindt om m'n blog te volgen; er zijn diverse opties:
1. Met een Google-account kun je rechts in beeld op de blauwe button 'volgen' klikken.
2. Met een e-mailadres kun je rechts bovenin in beeld je mailadres invullen en dan op de grijze button 'submit' klikken. Je ontvangt dan een mail als ik een bericht heb geplaatst (dit kan in je spambox terecht komen, dus houd het even in de gaten. Het komt vaak voor dat je pas 10-12 uur nadat ik een bericht online heb gezet pas een update krijgt in je mailbox).
3. Via Facebook. Als je daar een 'like' geeft, kun je me volgen, welkom!

10 opmerkingen:

 1. Of ze er dit jaar op het kinderdagverblijf van de oudste kleinzoon aandacht aan schenken weet ik niet (denk het eigenlijk wel), maar vorig jaar ben ik nog geweest om voor te lezen.
  Ik vind het trouwens raar dat er een speciale christelijke boekenweek is, maar dat terzijde. Een mengelmoes lijkt me veel beter, dan komen de kinderen met allerlei literatuur in aanraking.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoezo is het christelijk dan? Waarin zit het verschil?

   Verwijderen
  2. Het algemene thema is griezelen met daarin vampiers, monsters, enz. De christelijke variant is 'Bibbers in je buik' en leggen de nadruk op 'Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je'. Ik ben niet tegen een algemeen thema, alleen griezelen met al die enge monsters voor ons kleine meiske van 4; hmm, blij dat ze een variant hebben bedacht :)...

   Verwijderen
 2. De basisschool van onze meiden doet mee aan de Christelijke kinderboekenmaand. Ook dit jaar organiseren we (de activiteitencommissie, de bilbiotheekouders i.s.m. een paar leerkrachten) een boekenmarkt en een voorleeswedstrijd. Erg leuk om te doen, boeken zijn geweldig, kinderen ook, dus helemaal mijn ding! Ook onze kinderen lezen alle 8 erg graag, we hebben zelf ook heeeel veel boeken, lezen die meerdere keren en zijn ook lid van 2 bibliotheken. Stimuleren hoef ik niet, afremmen is hier meer aan de orde :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuke leeshoek hebben jullie gemaakt!
  Op de basisschool van onze jongste wordt ook altijd aandacht besteed aan de(algemene)kinderboekenweek. Zo wordt er een voorleeswedstrijd en een boekenmarkt georganiseerd. Op de peuterzaal en bij de kleuters komt er een ouder voorlezen.
  Ikzelf ben gek op lezen, onze 3 kinderen ook. Wij gaan vaak naar de bieb en hebben zelf ook zeer veel boeken, de meeste vd kringloop of rommelmarkt.
  1 x in de zoveel tijd zoeken we uit wat weg kan. Nu is volgende week die kinderboekenmarkt, dus kan dochter daar mooi weer wat boeken verkopen. En we vinden er wellicht ook weer nieuwe boeken om te lezen :)
  op school hebben ze sinds kort ook kinderzwerfboekenstation, dat is ook heel leuk, een kraam met boeken om te lenen of te ruilen of te laten zwerven. daar heb ik ook al een stapel boeken heen gebracht.
  groeten An

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helaas doet onze school niet mee. Morgen is de landelijke opening van de christelijke kinderboekenweek, bij de boekhandel hier in de buurt. Onze Ezra mag morgen het lintje knippen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zeg! :) Ik vind lezen héél belangrijk en hoop ons zoontje ook de liefde voor boeken bij te brengen. Aan ons zal het in elk geval niet liggen. Hij heeft flink wat boeken en word elke dag voorgelezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk gedaan! Compliment! Het brengt me op een idee;-) Hoe krijg je die letters op de vlaggenlijn? Met een cameo? Die heb ik helaas niet.. past niet in mn budget, haha;-) Misschien kan ik het met vilten letters proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep! Vilt kan ook prima hoor (als je die hebt). kVind vilt persoonlijk best duur, je kunt anders ook letters van stof erop maken. Gewoon even kort op de kant eerst erop stikken, daarna de zigzag eroverheen. (http://aad-actief.blogspot.nl/2017/02/recycleren-wasknijperschort.html - zoals ik op deze wasknijperschort de molen erop heb gemaakt, beetje onderin staan die foto's en de beschrijving erbij)

   Mocht je interesse hebben, stuur maar een mail, dan reken ik even (vrijblijvend) uit wat de kosten zijn voor het snijden van de letters met de cameo (kun je zelf erop strijken/persen). Groet, Adrianne

   Verwijderen