Pagina's

zaterdag 9 september 2017

Minimaliseren - deel 11

Voor degenen die pas net meelezen: Dit jaar hebben we 2 uitdagingen:

Gisteren heb ik weer een hoop weggedaan, maar er kwam ook weer het 1 en ander terug...

Een tas met kleding, woonaccessoires, speelgoed, enz. en nog een tas ernaast (niet op de foto) Goed voor 50 stuks! En ik gooide een kapot spel weg. Die zit in die 50.

En ik ben zooo fijn geslaagd (gratis; bij de ruilwinkel :))

Een voetenzak (ik heb er 1 voor in de kinderwagen, maar voor in de fiets miste ik er 1. Steeds overhevelen is niet praktisch nu ik dagelijks fiets, dus deze komt goed van pas)
Een skipak voor Jochanan (iets te groot, maar mouwtje omslaan - gaat prima)
Een skipak voor Christilène (iets te klein, dus ik ga op zoek naar een grotere maat, ik denk dat ze toch wel 98-104 nodig heeft inmiddels). 
Skipakken gebruik ik voor in de fiets en voor het buiten spelen in de kou straks. Lekker warm :)!
Hmm, ik bedenk me nu dat ik voor mezelf ook wel op zoek kan gaan naar een skipak, ik ben van plan om gewoon door te gaan met fietsen, maar het zal vast koud worden straks... Nougoed, het duurt nog even ;)...

Een set handschoenen (gaan denk ik terug, waren Christilène toch te groot), een leuk baretje en sjaaltje - stonden haar leuk, ik wil misschien het baretje nog iets aanpassen), een sjaal voor Jochanan en een omslagdoek voor mezelf. Die omslagdoek leende ik in een andere kleur van een vriendin. Hij zat lekker, was lekker warm en ik vroeg haar waar ze hem gekocht had en wat hij ongeveer kostte. Toch nog rond de 60-70 euro... Ik vond het te prijzig en heb het niet gedaan. En ziedaar; voor straks in de winter heb ik een heerlijk warme sjaal/omslagdoek voor op de fiets :)...

Een nieuw (!) set pantoffeltjes maat 30. Duurt nog even voor Christilène, maar op school dragen ze 'binnenschoenen'. Dit zet ik alvast in de kast voor volgend jaar denk ik, omdat ik zeker weet dat ze het toch gaat dragen. Ze vindt ze mooi, er zit een stevige zool onder, dus ideaal. Kaartje hing er nog aan: 7,99. Ik heb al een paar laatst ook van de ruilwinkel gekregen, maat 28, die past ze bijna. Wat een geluk :). Zelf vond ik ze een beetje 'ouwelijk', maar Christilène was er verguld mee. 'Mag ik ze nu aan?' 'Nee meisje, deze zijn nog een beetje te groot'. Ze trok ze meteen aan 'nee hoor, kijk maar ik pas ze wel...' ;) 

Voor de kinderbijbelinzameling voor de MAF zag ik een klein boekje liggen, die gaat op de stapel erbij:

Voor Christilène: 2 rokjes, een overgooier, 4 shirts, 3 hemdjes, 1 maillot en een hoofddoekje. Die laatste nam ik op de gok mee. Voor de pop had ze wat hoofddoekjes, dus ik dacht 'misschien vindt ze dat wel leuk'. Die ogen glommen toen ik het haar liet zien... Schot in de roos dus.

In de maillot zit een klein gaatje, maar die repareer ik wel even. Leggings en maillots zijn binnen no-time vies of kapot is inmiddels mijn ervaring na een paar weken school ;)... 

Voor Jochanan: 1 shirt en 2 broeken. 

Christilène heeft de kleding al wel gepast, Jochanan nog niet, dus misschien gaat er weer iets terug. Voor nu zijn de tellerstanden:
50 eruit, 25 erin, dus 357 weg in totaal. De budgetten bleven gelijk (want over de uitgaven binnen het vakantiebudget wil ik een aparte blog schrijven of het bij financiën zetten).

Muts, sjaal en wanten zien er misschien nog vrij winters uit terwijl het begin september is, maar mijn ervaring is dat ik het beste vroeg kan beginnen met zoeken, omdat het ene moment er bijv. precies een set laarsjes staat en 2 weken later ze alsnog weg zijn. Christilène speelde bij een vriendinnetje, dus nam ik wat op de gok mee. Als ze bij me is, pas ik vaak even wat kleding (of houd het even op haar rug), zodat ik niet teveel meeneem dat niet past. 

Ik zoek rustig aan verder naar een aanvulling van de herfst-/wintercollectie hier in huis, want van vorig jaar zal er niet veel meer passen bij de kids... Snowboots van Christilène waren vorig jaar al 3e-hands (of 4e/5e/6e :P) en zijn nu te klein, maar voorlopig redt ze het prima met haar regenlaarzen. 

Misschien ga ik binnenkort wel proberen wat dingen te ruilen ofzo. Christilène was aan het leren fietsen zonder zijwieltjes. Een groter rondje met Peter: BAM! Klapband :(... Tsja, van een fiets van 20 jaar oud, kun je weinig verwachten, maar voor haar was het een hele teleurstelling. Ik keek even online; 2x nieuwe buiten- en binnenband is al snel 20 euro. Tsja, ik denk dat ik beter komende week eens kan proberen via Facebook ofzo een goedkope fiets te kopen (die kleine maten groeien ze zo snel uit, ik wil prima geld eraan uitgeven, maar geen 200 euro ;)). Of misschien kan ik wel ruilen voor iets, wie weet, ik houd jullie op de hoogte!

Ik denk dat 20 euro zo'n oude fiets niet meer waard is om op te lappen, wat denken jullie? Hij is verder ook al lekker gebruikt door iedereen, dus het stadium 'zo goed als nieuw' al wel even voorbij ;)...

Wie is er nog meer alvast 'gratis' in de gaten aan het houden (bijv. via Facebook) voor de herfst/winter? 

Heb je ook weleens geluk gehad met iets dat je zocht en dat zomaar gratis/voor weinig 'aan kwam waaien'? 

Goed weekend allemaal!

Als je het leuk vindt om m'n blog te volgen; er zijn diverse opties:
1. Met een Google-account kun je rechts in beeld op de blauwe button 'volgen' klikken.
2. Met een e-mailadres kun je rechts bovenin in beeld je mailadres invullen en dan op de grijze button 'submit' klikken. Je ontvangt dan een mail als ik een bericht heb geplaatst (dit kan in je spambox terecht komen, dus houd het even in de gaten. Het komt vaak voor dat je pas 10-12 uur nadat ik een bericht online heb gezet pas een update krijgt in je mailbox).
3. Via Facebook. Als je daar een 'like' geeft, kun je me volgen, welkom!

13 opmerkingen:

  1. Dat loopt lekker zo dat ruilen. Leuk dat je gebruikte spullen zo een nieuw leven geeft!

    Ik kreeg laatst gratis een compressor van vrienden, welke ik al een tijd zocht. Zij erfden en niemand wilde hem.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een broodbakmachine. Weinig gebruikt volgens mij, dus nu heb ik er 2, kan ik 2 broden gelijk laten kneden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een magnetron die van ons had het begeven. Eigenlijk gebruiken we hem bijna nooit hooguit om gauw een broodje te ontdooien of de warme maaltijd voor mijn man als hij weer eens iets later thuis is. Een vriendin ging verhuizen en in haar nieuwe woning zat een inbouw magnetron ik heb haar ouwe gekregen niet meer de mooiste maar werkt prima helemaal blij mee

    BeantwoordenVerwijderen
  4. de fiets van jongste dochter was een beetje klein geworden. We kregen zomaar gratis een grotere meisjesfiets van een vriendin met een ouder dochtertje! (We gaven wel een centje voor de spaarpot van de dochter). Zo ongelofelijk lief. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wie weet vind je net toevallig bij de kringloop een buiten en binnenband Haha. Nee, een andere fiets zoeken lijkt me een betere tijdsbesteding. Dat vind ik soms wel het nadeel van tweedehands, dat het eerder stuk gaat. Hangt een beetje van het item af natuurlijk, maar soms voel ik me wel de laatste halte voor de stort. :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb de winterkleding al weer compleet! Ik ben inderdaad ook het laatste punt voor de stort, haha. Ik neem alles van iedereen met liefde aan, dus mensen geven graag aan mij. Het komt altijd wel goed terecht. De winterkleding voor de jongens is dus al compleet. Ik dacht dat ik geen winterjas had voor de oudste (wel tussenjas), dus daar was ik inderdaad al naar rond aan het kijken. Tot ik de lange broeken tevoorschijn haalde: een gevoerde leren winterjas. Even het ophanglusje weer vastzetten en hij is helemaal klaar.
    Verder zoek ik ook nog hoge schoenen voor hem. Maar hij heeft nu maat 31 en ik merk dat je daarin toch echt minder goede kwaliteit tweedehands schoenen kan vinden. Dus ik wacht even af op de sale.
    In de tussentijd loopt hij op zijn zgan Nikes, zonder een slijtplekje aan de binnen- of buitenkant, die ik heb gekregen. Daar houd hij het nog wel even op vol ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bij ons in de familie wordt regelmatig kinderkleding doorgegeven aan elkaar, ook met moeders van school wissel ik wel eens kinderkleding uit, zo kreeg ik laatst een zak kleding wat van een vriendinnetje van mijn dochtertje is geweest, heel leuk spul allemaal nog goed, ik zelf gaf een tijdje geleden een zak babykleding aan een andere moeder. En toen wij als jonge ouders(met weinig geld) ons eerste kindje kregen hebben wij ook veel tweedehands gekregen.Sommige van die spullen hebben we bij al onze 3 kinderen gebruikt zoals een skipakje, bedje, kruiken en fietsstoeltje. Ook een fiets gaat al 3 kinderen mee.
    onze jongste is nu 8 en ik heb zelf ook weer andere mensen blij kunnen maken, met spullen die ik doorgeef. Ik ben ook erg voor hergebruik en heb gemerkt dat je echt niet altijd alles nieuw hoeft aan te schaffen als je kinderen hebt, vaak groeien ze snel uit de kleding, een skipakje hoeft alleen in de winter, zonde omdat allemaal nieuw aan te schaffen.
    op marktplaats vonden wij ooit een leuk kinderfietsje voor dochter,compleet met mandje en bloemenslinger voorop,voor 25 euro.
    groetjs An

    BeantwoordenVerwijderen
  8. 2 jaar terug skipak bij de c en a van 35 voor 5.00 de laatste maatjes , mijn kind zat toen in 86 ofzo dichtbijzijde maat was 98/104 voor die winter niet geschikt maar het jaar erna zat hij in 98 en paste het perfect , na de winter was het nog zgan en heb ik er iemand nog blij mee kunnen maken

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ikging vroeger voor de kinderen altijd naar kledingbeurzen of rommelmarkten, goed zoeken en je vindt altijd wat. Ook veel zelf gemaakt. Alleen schoenen is vaak moeilijker, vooral als ze groter worden. Maar zo kun je een hoop geld besparen en je hebt toch goed spul! Jij bent ook leuk geslaagd, heel fijn! groet, Lucie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Goede vangst! Voor wat betreft een skipak voor jezelf: ik fiets al jaren elke dag 10 km van en naar mn werk en in mijn ervaring heb je het niet zo snel koud als je maar zorgt voor een fijne muts en handschoenen. Als winterjas draag ik op de fiets aan zeiljack dat winddicht en waterafstotend is, mijn skijas heb ik wel, maar vind ik te warm om in te fietsen (garantie voor puffen en zweten). Je kindjes zitten stil, die moet je inderdaad wel lekker inpakken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat houdt dat kinderbijbelproject in? Ik kan ook wel een stapel bijdragen. Via Google vind ik alleen dit (summiere) berichtje http://www.szos.nl/kinderbijbels-inzamelen-voor-suriname/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beetje late reactie :)! Het is een actie voor een MAF-gezin waarbij ze de kinderbijbels uitdelen op scholen, in bibliotheken, enz. Om die reden zoeken ze NL-talige kinderbijbels. In onze kerk is nu een gezin gevraagd ze in te zamelen, dus om die reden doe ik ook mee :).

      Verwijderen
  12. Ik ben jarenlang doktersassistente geweest en toen een jong stel een kindje kreeg, heb ik al mijn babyspullen aan de dokter meegegeven toen hij op kraambezoek ging. Het jonge gezin had niks en ik was blij dat het goed terecht kwam.
    Op de fiets heb je voor jezelf echt geen skipak nodig, dat is al gauw te warm. Winddicht jack met een goede sluiting, goede sjaal en handschoenen en een muts of capuchon als je dat fijn vindt. Voor hele slechte dagen een regenbroek of regenpak is voldoende.

    BeantwoordenVerwijderen