Pagina's

maandag 22 april 2024

Lekkere koek

Daar ben ik weer. Genieten jullie ook zo van de herfst ;)? Ik probeer het maar positief te bekijken; de regen is voor een heleboel dingen (waaronder het gevoel dat het lente wordt) negatief van invloed, maar op de grondwaterstand heeft het een positief effect alsook op de verwachte zomertemperatuur. Hoe meer water in de bodem, hoe minder het opwarmt en hoe minder extreem hoog de temperatuur. Dus voor nu; winterjassen blijven nog even aan de kapstok en we genieten tussendoor van de zonnestralen.

Een simpele tip op deze dag: Als je houdt van lekkere koek (bijvoorbeeld Spakenburgs hart vinden wij dus echt superlekker...) kun je soms bij (markt)bakkers een zak vol stukken kopen. Waar een flinke zak iets van 2,50 kost betaal je dat normaal voor slechts een paar koeken. Sommige mensen vinden dat 'niet netjes' voor als je visite hebt of ze vinden een 'gewone' koek horen bij een zekere standaard en 'kruimels' niet. 

Nou, je ziet; met een heerlijke mok (zelfgemaakte) cappuccino smaakt een schoteltje koekstukken prima... 
Of als je wel 'nette' koek wilt voor je visite; maak het zelf. Deze havermoutplaatkoek heb ik paar weken geleden nog gemaakt toen we een aantal vergaderingen achter elkaar hadden hier thuis waar je dan toch wat lekkers op tafel wilt zetten (prijzen zullen vast iets hoger liggen dan toen, maar voor dat geld koop je nog steeds geen luxe koeken in de winkel, dus de moeite waard om zelf te bakken). En een deel invriezen kan ook heel goed, stukje bakpapier ertussen tegen het plakken en je hebt in een mum van tijd lekkere koek op tafel zonder dan te hoeven bakken. 

Bak jij weleens zelf (plaat-)koek?3 opmerkingen:

  1. Plaatkoek in verschillende variaties (maar net wat er aan vulling voorhanden is) maak ik regelmatig. Jouw recept nog niet geprobeerd dus ga ik binnenkort ook een keer uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geniet zeker van het herfstweer en de knusheid die het met zich meebrengt : ) Plaatkoek bak ik zelden maar wel regelmatig citroencake. Die eet ik elke dag bij de koffie van tien uur.

    BeantwoordenVerwijderen