Pagina's

dinsdag 4 juni 2024

Alweer juni... En museumtips!

Oh, alweer ruim een maand geleden dat ik heb geblogd. Het was een drukke periode... De kinderen hadden 2 weken vakantie waarvan we een ruime week op vakantie gingen. Zoals de trouwe lezers wel weten zijn we in geen jaren op vakantie geweest. De kinderen waren klein, we konden flink sparen voor als ze ouder zouden zijn en we wonen op de Veluwe dus midden in een toeristisch gebied, waarom zouden we niet heerlijk zelf de toerist uithangen in onze eigen omgeving? Met de museumkaart trokken we erop uit, we deden leuke dingen in de buurt, gingen picknicken, fietsten mooie fietsroutes, etc. Vorig jaar zei ik tegen Peter 'zullen we een keer naar een camping gaan nu ze wat groter zijn?' en toen hebben we een vakantie geboekt. 2 weken gingen we in de zomervakantie op stap, m'n ouders zaten ook op de camping en zo konden de kinderen zelf heen en weer lopen wat ze natuurlijk heel leuk vonden, omdat opa en oma normaal te ver weg wonen voor zelf erheen lopen of fietsen. We hadden net de vakantie definitief geboekt toen er werd gevraagd 'zullen we 3 dagen in de herfst met z'n allen weggaan ivm het huwelijksjubileum van pa en ma?' Ehm, ja, was wel leuk maar nu zouden we dan 2 keer in 1 jaar op vakantie gaan terwijl we normaal niet gingen. Ik voelde me bezwaard. Ik zei tegen de kinderen 'komend jaar gaan we niet en het jaar erna gaan we dan bij gezondheid voor ons huwelijksjubileum in het voorjaar op vakantie...' Maar wat ik me toen niet realiseerde dat ik me een jaar vergiste. Oeps, we waren in januari al 12,5 jaar getrouwd... Om die reden boekten we een week Zeeland en we hebben e-norm geboft. Superlekker weer, een ritsje musea die we nog niet gehad hadden, lekker spelen op het erf met trekkers/skelters/etc. Gewoon genoten :)! Vorig jaar zomer hadden we flink regen in de zomervakantie en was het soms best bikkelen met al die smerigheid, geen wasmachine in het huisje, weinig m2 in een chalet en ik geef toe dat ik toen echt weleens gedacht heb 'pfft, wat heb ik aangehaald?' Maar dit keer had ik een gewoon huisje geboekt, niet op een camping, een wasmachine en iets meer m2, zodat we - mocht het zou gaan regenen - we gewoon ons prima konden vermaken zonder op elkaars lip te zitten. Uiteindelijk hebben we alleen binnen geslapen zo ongeveer, want we waren bijna elke dag op stap. 

Watersnoodmuseum, Terra Maris en stoomtrein Goes-Borsele gingen we met z'n allen naartoe (allemaal aanraders!). Zelf ging ik nog een middag naar het Fruitteeltmuseum. Ook zijn we nog een dagje naar het Noordzeestrand geweest. Over Neeltje Jans las ik wisselende reviews, dus besloten om ons geld daar niet aan uit te geven. Ze hebben het niet gemist, het was echt superleuk allemaal. Oja en we zijn nog naar Hollandse Hoeve geweest in Goes. Was een tip van een familielid waar we op visite waren. Su-per-leuk daar! Het was zulk prachtig weer dat we de binnenspeeltuin hebben gelaten voor wat het was. Je kunt daar echt geweldig spelen! De pannenkoeken op het terras bij Vierlinden waren zo goedkoop dat ik nog een keer heb gevraagd of het wel klopte. Maar liefst 5 pannenkoeken en een mixed grill met een aantal soorten vlees voor Peter, allemaal drinken, koffie en een ijsje toe voor ruim 80 euro. Ik weet bij ons geen pannenkoekenrestaurant in de buurt waar je voor dat geld kunt eten én zo snel bediend wordt... 

Nougoed, je snapt dat die vakantie voorbij gevlogen is :). Heer-lijk! Maargoed met de verjaardag van Christilène, de voorjaarsactie van de kerk, het afronden van m'n studie, etc. merkte ik wel laatste 1,5 maand dat ik flink ging achterlopen in huis. De kastenwissel van de jongens heb ik pas ruim na de meivakantie gedaan met m'n zusje. Het was er eerder gewoon niet van gekomen en in de avond lagen ze lekker te slapen, tsja, ook niet handig. 

Zoals al eerder gezegd; we krijgen veel en delen veel uit. Dat vinden we tot nu toe zo fijn. 2 grote shoppers jongenskleding hierheen, stapeltje meisjeskleding daarheen, nog een doos kleding naar de kringloop, etc. We kregen alweer een spijkerjasje, sandalen, schoenen en via Marktplaats kocht ik nog een tweedehands paar. Met nog wat nieuwe enkelsokjes ben ik alvast een eind onderweg richting de zomer. Voor 1 van de jongens had ik nog wat shirts korte mouw nodig (vorig jaar al 2e of 3ehands gekregen, dus overal heen gaan nu van die kleine gaatjes ontstaan). Ik keek van de week even bij de ruilwinkel en slaagde daar fijn. Een stapel shirts voor allebei, wat korte broeken, een 'veeg-shirt' voor de oudste 2 (ajjjj, niet duurzaam, maar ze zijn er dol op. De compromis is dat ik het meeneem bij de ruilwinkel als ik het tweedehands voor ze zie). De ruilwinkel is voor iedereen (dus niet alleen bijv. voor mensen met een kleine portemonnee). Ik shop daar gewoon, omdat ik dat duurzamer vind. Ze mogen zelf kiezen wat ze willen hebben en wat ze niet leuk vinden. Blousjes zijn ze hier helemaal niet van. Voor een feestje of voor zondag lukt het nog dat ze het dragen en vinden ze het prima, maar voor school of doordeweeks willen ze het niet. Ook prima, dan dragen ze wat anders, ik maak me er niet druk om. Het voordeel vind ik dat ze gewoon een keer na een paar maanden kunnen zeggen dat ze iets niet meer hoeven, dat het kriebelt, etc. en dat ik niet naar hoef te worden van een gat of vlek in kleding nadat ze lekker hebben gespeeld...

Fijne week allemaal, geniet van de zon als die zich laat zien ;). Hier is het heerlijk op dit moment, gewoon lekker koel en prima slapen voor in de nacht. En ik heb me laten vertellen dat een nat voorjaar zorgt voor een minder warme zomer, omdat er dan meer water in de bodem zit waardoor het minder snel opwarmt en de temperatuur uiteindelijk minder hoog oploopt. Nou, daar houd ik voor nu lekker aan vast, want ik ben niet zo goed met boven de 30 graden. We blijven positief! 

2 opmerkingen:

  1. Ik vind de huidige temperaturen ook prima. Een tropisch hete zomer heb ik liever niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke blog!ja de overhemden kopen ben ik ook mee gestopt,ik had het toch nog een keer gekocht want het staat zo leuk maar ja hun hebben een andere mening... helaas met kaartje eraan weer weg gegeven.dan maar tshirts en hoodies,ook prima.

    BeantwoordenVerwijderen