Pagina's

dinsdag 25 juni 2024

Knopen symmetrie...

Voor Ethianne kreeg ik een leuk jasje binnen. Er waren echter bij de capuchon 2 knoopjes af. Tsja, dan kun je denken 'in de kledingcontainer' maar ik vond het echt een leuk jasje en besloot er 2 knoopjes aan te maken. 

Ik houd wel van een beetje symmetrie, dus het middelste knoopje zette ik een plaatsje om, zodat de 2 knoopjes in een net iets andere kleur op dezelfde plaats aan beide kanten zaten. 

Ik doe dit dus vrijwel altijd. Heel soms wijk ik er vanaf. Bijvoorbeeld een kapotte rits in een winterjas die niet al te best meer is; die gaat weg. Maar knopen aanzetten, gaatje repareren, naad dichtnaaien, etc. doe ik zowel voor jassen die we nog (gaan) dragen alsook voor jassen die ik naar de kringloop doe of aan iemand anders geef. Soms als ik weinig tijd heb vraag ik degene aan wie ik het geef 'er moet even een naad gestikt worden, zie je het zelf zitten?' Zo niet, laat ik het nog een poosje liggen tot ik er tijd voor heb en zo wel gaat het 'kapot' de deur uit om alsnog een gerepareerde tweede kans elders te krijgen :)...

Ziedaar, de klus is klaar:


Stel dat ik een to-taal afwijkende kleur had gehad maakte het nog weinig uit, want er valt een kraag overheen dus je ziet er niets van. Als je capuchon op doet zelfs niet, dus het is alleen omdat ik het zelf mooi vind als het beetje symmetrisch is ;)...

Wat doe jij met kapotte kleding? Repareer je nog iets voor het weggaat of doe je het meteen in de container?

3 opmerkingen:

 1. Ja ik repareer veel. Kragen keren vind ik ook leuk klusje. En partner draagt meestal spijkerhemden, oude echt versleten hemden bewaar ik de nog goede delen van en maak er bv elleboogstukken van. De rechter gaat altijd snel kapot.
  Soms zit er een klein gaatje aan de rand van zak of schouderpas en daar zet ik aan de achterkant een rondje van 1-2 cm aan en stuk het door. Met de goed kleur nauwelijks te zien.
  Een ruitjesoverhemd heb ik afgelopen week korte mouwen van gemaakt.
  En er ligt nu een dekbedovertrek die aan de bovenkant nogal versleten is, die kort ik in, gelukkig zit er vrij lange strook onderaan. Gaatjes in truien stop ik ook

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grietje Margreet Blok25 juni 2024 om 19:58

  Ja, hier wordt alles ook zoveel mogelijk gerepareerd. Uit het oogpunt van duurzaamheid vind ik dat fijn. Gaatjes in onderbroeken of in een trui worden als het even lukt dezelfde dag gestopt, anders blijft het maar liggen 😉. Lange broeken van de boys met een gat op de knie worden korte broeken. Oude hydrofielen veranderen in wasbare luier doekjes. Etc. Etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik repareer bovenkleding zoveel mogelijk, maar aan ritsen inzetten begin ik niet meer.
  Mijn moeder, die dementie heeft, stopt haar panty's. Met alle kleuren van de regenboog, Tot groot ongenooegen van haar dochters, haha.

  BeantwoordenVerwijderen