Pagina's

donderdag 27 juni 2024

Tip - witte schoenen als nieuw

Qua sandalen was ik al voorzien voor Ethianne, ik had 2 paar, waarvan er 1 nog net paste en 1 net te groot was. Regenlaarsjes had ik nog in de bak zitten en ik dacht 'een paar dichte schoenen zou nog wel handig zijn'. Bij zoiets wacht ik altijd eerst even. Ik geloof echt dat de Heere wil voorzien in dat soort dingen zonder vroom te doen en we hebben al zo vaak dan kleding, schoenen, pantoffels, etc. gekregen precies op het moment dat ik het wilde gaan kopen :).

Ik kreeg een paar leuke Puma schoenen samen met een zak kleding. Heel leuk lichtrose label op de achterkant en madam was verkocht, want haar neefje heeft vergelijkbare schoenen. Ze zaten als gegoten, de zolen waren als nieuw (tsja gewoon op gelopen, maar niet versleten zegmaar) en het enige bij witte schoentjes is: Het is nogal besmettelijk en gauw viezig.


In de wasmachine kan wel, maar ik had niet een was waar het bij kon en het was een regenachtige week waardoor anders de schoenen misschien wel dagenlang moesten drogen, dus ik besloot het met de hand te doen. 
Je hebt nodig: 
- Een oude tandenborstel (of klein borsteltje) 
- wat schuurmiddel (drupje is genoeg)
- Schoteltje water


En dan gewoon even de tandenborstel dopen in het schuurmiddel, rustig aan schuren en vooral geduldig zijn, tussendoor je tandenborstel uitspoelen in het water en weer een stukje doen. 

Binnen 10 minuten heb je een setje schoenen klaar. Even laten drogen een avondje en ze zijn als nieuw. 

Raden welke schoen ik al heb schoongemaakt en welke ik nog moet ;)...

Als het klittenband viezig is kun je met een pincet de viezigheid eruit vissen.

Ook andere kleuren schoenen maken we schoon met een tandenborstel, alleen gebruik ik geen schuurmiddel op stof of bepaalde kleuren. 

En natuurlijk waren ze prima bruikbaar zonder poetsbeurt hoor, ze waren echt nog weinig gedragen, dat zie je gauw genoeg. Voordeel van deze schoenen is dat ze ze zelf aan en uit kan doen (laarzen ook, maar sandalen krijgt ze niet zelf dicht).

Maak jij weleens schoenen schoon? (of ze nu tweedehands gekregen zijn of gewoon als 'tussentijdse poetsbeurt')

11 opmerkingen:

 1. Ja dat doe ik zeker, maar ik gebruik van die sponsjes die op een grote vlakgom lijken van de Ac.tion. Heel licht vochtig maken. Die werken ook op bijvoorbeeld vloeren (zwarte strepen) of vlekken op muren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dan Nivea crème erop om vlekken te voorkomen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grietje Margreet Blok28 juni 2024 om 21:09

  Hier gaan witte gympen regelmatig de wasmachine in. Ik heb zo'n hekel aan viezige schoenen... De zijkanten van de jongensschoenen krijgen ook regelmatig een doekje. En sandalen worden netjes gepoetst. In de speeltuin om de hoek dragen ze altijd hun laarzen, dat scheelt 😊 Een waterafstotende spray helpt ook tegen vuil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier droegen ze altijd laarzen naar school, maar sinds de jongens gewoon sketchers krijgen vinden ze die fijner ('want daar kun je harder mee rennen...') Oftewel; er is geen poetsen aan, want elke dag in het zwarte zand van het bos of de zandbak en ze blijven smerig. Ik heb wel altijd 'zondagse schoenen' nouja voor netjes zegmaar. Kerk, verjaardag, nette gelegenheid. Dan hoef ik nooit net voor die tijd nog te poetsen of te speuren naar het netste paar. Overigens merk ik hier ook dat het beetje wisselend is hoe hoog de standaard ligt. Schoenen die hier prima voor de zondag kunnen zijn op sommige scholen 'oud', omdat men daar een hoge standaard heeft en alleen 'nieuw' of 'net nieuw' goed genoeg is. Dat is hier een stuk minder gelukkig.

   Verwijderen
 4. Hebt de Heere lief en u naasten lief als uzelf, is het gebod van God. Dat kunnen we lezen in de bijbel. In vreugde, verdriet en zorgen helpen we elkaar. (tenminste als het goed is) En dan worden er idd zakken met kleding bezorgd, een anoniem envelopje met geld als er geldzorgen zijn, maaltijden als er iemand ziek is enz.
  Zelf wordt ik geholpen met praktisch dingen zoals behangen, de heg snoeien, de goot schonen. Door dit alles ervaar ik dat de Heere voor mij zorgt en en dat Hij zo goed is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor het delen! Mooi ook die praktische hulp! God is goed!

   Verwijderen
 5. Het klittenband kan je ook vernieuwen. Het oude verwijderen en het nieuwe met de naaimachine erop te naaien. Gaat perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie! Ja, heb ik gedaan bij andere schoenen. Nu moet ik wel zeggen dat je een relatief krachtige machine hebben en soms slaat hij dan een steek over :)... Maar met wat geduld een prima klus ;).

   Verwijderen
 6. Hoe heten die sponsjes van de action?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat de wondersponsjes bedoeld worden. Ze heten Spargo powersponsjes (5 stuks voor 82 cent) Vast niet heel duurzaam, maar soms helpt het om geen/minder chemische middelen te gebruiken. Bijvoorbeeld ons witte afdakje boven de voordeur is ook niet schoon te krijgen (beetje alg-achtig), maar met een wit sponsje en gewoon water lukt het wel. Dus een paar keer per jaar gebruik ik het ;).

   Verwijderen