Pagina's

zaterdag 24 februari 2018

Boodschappen - week 8

Even nog snel een verslag van (een deel van) de boodschappen:

Melk met korting, roomboter, zoet broodbeleg (pindakaas 2e halve prijs, dus even 2 tegelijk gekocht), kaas, pompoenen voor de soep, sinaasappels uit de aanbieding, appels, bananen, winterpeen en bouillonblokjes. Verder kocht ik nog o.a. luiers voor de actie, roomboter, nog een keer melk, eieren, groente, afbakbroodjes en nog wat dingen.

Een net sinaasappels met 1 beschimmelde erin gaat volledig (!) weg... Echt onzin als je het mij vraagt. Maarja, er worden geen losse sinaasappels verkocht, dus ze 'kunnen er niets mee'. Ik ga er nog eens een telefoontje aan wagen... Voor nu kocht ik bewust het net met de beschimmelde erin. Die gooide ik meteen bij thuiskomst weg, zodat de rest niet wordt aangetast. 

'Red' jij op deze manier weleens groente of fruit? Door bijv. bewust iets te kopen met een plekje of een beschimmeld deel erin?

8 opmerkingen:

 1. Als ik zoiets koop is het toch eerlijk gezegd “per ongeluk”....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overrijpe bananen, die zijn juist het lekkerst en die koop ik dan wel. Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij onze AH staat een karretje bij de ingang met fruit voor de kinderen. Dat fruit komt uit zakken / netten waar er één stuk fruit niet goed meer was. De rest gaat dan in die kar.

  Ideaal vind ik het. Ik pak altijd wat fruit mee de winkel in als ik met de kinderen ben. Als het dan te lang duurt, dan mogen ze dat stuk fruit. Zij blij, ik blij en gratis fruit gered van de container ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai, ja dat doe ik ook wel eens. Bij een banaan waar de steel vanaf is en het bovenste stukje dus 'open'is. Of een appel of een peer met een plekje. Thuis snij ik dat plekje eruit want de rest is nog heel goed te eten. Ik heb er ook moeite mee als eten dat nog goed is wordt weggegooid.

  En ik heb ook wel eens een zak verse spinazie gekocht, terwijl ik dit niet graag eet, omdat er nog een levend lieveheersbeestje in zat. Eenmaal buiten heb ik het uit de zak gelaten en op een plantje gezet.
  Grtjs, Astrid C.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij onze Jumbo hebben ze tegenwoordig een aanbiedingskoelkast. Daarin zitten bederfelijke producten met de datum van vandaag of fruit/groente waar iets mee is. Dit kun je dan kopen voor 1,00 of 0,50 en de opbrengst gaat naar de Voedselbank. Ik koop regelmatig iets uit die bak, want ik vind het een goed initiatief. Ik wil zulke producten best hebben, maar niet tegen de volle prijs.
  G.T.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Raar he de rest weggooien. Toen ik lang geleden in de winkel werkte en verantwoording voor de agf had maakte ik van dit soort zakken nieuwe fruitmand zakken met korting vond ik beter dan weggooien en mijn groenteomzet was er flink gebaad bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik koop hier in Roemenie waar ik woon vaak groenten en fruit op de markt en vaak is dat uit eigen boomgaard of moestuin van de mensen en dan kan het gebeuren dat het niet zo ''mooi'' is als in de supermarkt.Mij maakt dat niet uit als de smaak maar goed is en het voordeel is het is onbespoten.

  Henriette
  www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

  BeantwoordenVerwijderen