Pagina's

woensdag 21 februari 2018

Luieractie - doe je mee?

Dat ik fan ben van wasbare luiers is geen verrassing meer. Voor de oppas koop ik wegwerpluiers, maar voor thuis niet. Voor 1x koop ik wegwerpluiers, maar niet voor mezelf. 
Waarom? Lees snel mee :)...

Omdat ik zelf tegenwoordig maandelijks schrijf voor Terdege, lees ik zelf ook weer het blad. Ik las daar een artikel over vrijwilligster Hanneke die werkt op Lesbos. Klik hier voor het gratis artikel!
Wat een ellende zeg! 
Ik las dat er dringend luiers nodig waren en dat Terdege een actie hiervoor heeft opgezet. Op moment van schrijven zijn er maar liefst 85 dorpen/steden waar luierpakken kunnen worden ingeleverd op maar ruim 100 adressen. Scholen, kerken, bij mensen thuis, bij winkels, enz. Velen hebben hun deuren geopend, chapeau!

Dit soort acties draag ik een warm hart toe. Je weet dat het goed terecht komt en de lijntjes zijn kort. Eerder deed ik op deze manier al mee met een schoenendozenactie. Om die reden vandaag een blog met aandacht voor deze mooie luieractie.

Het is heel simpel:
- Koop een pak luiers (maat 3, maat 4 of maat 5 is groot gebrek aan) 
Op advies van een lezer: Bij bol.com zijn de grootverpakkingen in de aanbieding inclusief gratis verzending. Als je dus niet in staat bent naar de winkel te gaan en je wilt liever niet doneren, kun je het ook nog zo bestellen en laten bezorgen bij een adres - wel eerst even informeren of het mogelijk is. Bij AH zijn de luiers goedkoper, dus als je 'zo goedkoop mogelijk' wilt, kun je beter bijv. naar AH ofzo gaan.
- Breng het bij een inzamelpunt in de buurt (zie deze link - halverwege - voor alle adressen) 

Geen inzamelpunt in de buurt, maar wil je toch meedoen? Dan zijn er 2 keuzes:
a. Word zelf inzamelpunt :)
b. Doneer geld (zie deze link - punt 2 - voor de rekeninggegevens)

Deel gerust deze blog op Facebook of in je eigen netwerk, mail de link door, stuur een whatsapp naar anderen, hoe meer mensen er meedoen, hoe meer kinderen (en mama's) zich geholpen weten! 
Doe je mee?

19 opmerkingen:

 1. Uhmmm waarom hen niet voorzien v wasbare luiers??
  Die raken niet op, kunnen doorgegeven worden en belasten t milieu minder. Persoonlijk begrijp ik dit niet zo goed.
  Afz. Eva

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou een goede optie geweest zijn, ware het niet dat het water schaars is. Warm water is er helemaal niet en wanneer er weinig water voorradig is, wordt het water door de militairen volledig afgesloten. Dit zorgt nu al voor grote hygiëneproblemen in de vorm van bijv. toiletten die niet kunnen worden doorgespoeld als er geen water is, mensen die niet kunnen douchen, enz.
   Voor wasbare luiers is een garantie van continue watertoevoer nodig om de hygiëne te kunnen waarborgen. Die is er helaas niet, vandaar deze noodsprong. Veel te weinig luiers is nu een probleem waardoor kinderen te lang in vieze luiers rondlopen :(... Het leed kunnen we niet wegnemen, maar wel verzachten door zo'n klein initiatief te steunen. Vandaar dat ik meedoe, ondanks dat ik niet warm loop voor de hoeveelheid afval die het met zich mee zal brengen. Ik denk dat dit de beste oplossing voor die locatie is...

   Verwijderen
  2. En wat dacht je van de ruimte om luiers op re hangen? En dan moet het ook nog droog zijn.. ik ben absoluut voorstander van wasbaar, maar niet in de se situatie.

   Verwijderen
 2. Ik had net een opmerking geplaatst, maar ik zie hem niet staan. Dus nu een nieuwe poging...

  Misschien een idee voor anderen: verzamel wat mensen die mee willen betalen en bestel dan voor €50 of meer aan luiers bij Kruidvat. Boven de €50 worden bestellingen bij Kruidvat namelijk gratis bezorgd. (Wel even vragen of het verzamelpunt dat goed vindt ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via bol.com zijn ook veel aanbiedingen van.bv maandboz huggies. Goede kwaliteit geen verzendkosten.

   Verwijderen
  2. Op dit moment zijn de pampers online bij Kruidvat 1+1 gratis met gratis verzendkosten (ongeacht bestelbedrag). Ivm beursaanbieding 9 maanden beurs

   Verwijderen
 3. Een super goed idee deze actie!
  Hopelijk doen er veel mensen mee!
  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zamelen ze ook in op school. Ze liggen torenhoog opgestapeld in de klas. Zo mooi dat kinderen betrokken zijn! Super initiatief! Alle beetjes helpen... DB.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuke actie! Zou het mogelijk zijn om naast het rekeningnummer ook de IBAN en BIC code te krijgen? Zo kan er ook van buiten Nederland gedoneerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga ik voor je vragen! Zal vast mogelijk zijn :)!

   Verwijderen
  2. Deze reactie kreeg ik terug: 'Ja hoor, we hebben ook een IBAN: NL 67 INGB 0002 970700 ten name van Draagt Elkanders Lasten te Apeldoorn. Vermeld in de omschrijving aub Luiers voor Lesbos. Super zeg, dat mensen ook willen doneren!'
   Dank voor je vraag :)!

   Verwijderen
 6. Beetje jammer.. Ik zie hier genoeg ellende in Nederland. Mensen die ondanks hulp van oa de voedselbank geen geld hebben om luiers te kopen OF luiers kopen en zelf niets meer te eten hebben. Nee, ik help liever in Nederland, daar is meer stille armoede dan we denken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, niet mee eens. Het 1 hoeft het ander niet uit te sluiten. Daarbij denk ik dat gewoon in je eigen straat, in je eigen gemeente, op je eigen school, enz. er al genoeg te doen is, alleen voor mij hoeft het daar niet op te houden. Doe waar je je goed bij voelt :)

   Verwijderen
  2. En inderdaad ken ik ook genoeg stille armoede in NL...

   Verwijderen
 7. Wat een goede actie! Ik heb € 50,00 gestort op het bankrekeningnummer. Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor de moeite! Groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen