Pagina's

dinsdag 30 oktober 2018

Recept - speculaas plaatkoek

Alweer een poos geleden kreeg ik van Gera een superlekker recept voor speculaas plaatkoek. Dit is zó ontzettend makkelijk, zó snel te maken en zó lekker dat ik graag met jullie deel hoe ik het maak...


Het is echt heel makkelijk. Maar voor degenen die mij een beetje kennen; ik ben soms nogal impulsief... Zo kwam het dus dat ik ontzettend veel zin had om het zelf te proberen, maar natuurlijk niet alles op dat moment in huis had. 

- Geen ei om eroverheen te strijken; geen probleem, dan maar zonder 'glimlaagje'
- Geen halve amandelen of amandelschaafsel; geen probleem, je kunt zonder
- Geen bruine basterdsuiker; dan krijgen we weer zo'n 'roetveeg-pepernoten-idee', op zich geen probleem denk ik...

Dus geprobeerd. Alles bij elkaar gooien, roeren, kneden:

 Op een plaat, even met een lepel gladmaken, vork gebruiken voor patroontje:

In de oven en die lucht is onweerstaanbaar:

Met bruine basterdsuiker heb ik het later nog een keer gemaakt. De kleur werd een stuk donkerder en de smaak was ook superlekker. De gevulde speculaas ga ik nog een keer proberen. Bij Ingrid heb ik al een recept voor zelf spijs maken gevonden. Lijkt me ook leuk om te proberen. 
Ik ken mezelf, ik heb altijd teveel ideeën voor te weinig tijd...

Dit recept wordt voor ons een blijvertje komende herfst/winter en wellicht voor jullie vanaf nu ook.

Is deze plaatkoek nu teveel voor je? Geen probleem; even invriezen met bakpapier ertussen, net als deze cake... Wij hebben het geprobeerd en het is goed in te vriezen. Ik geef eerlijk toe; de heerlijke stukken plaatkoek haalden het eind van de week niet... Té lekker dit...

Nog meer herfstrecepten:

We hebben ook weer een herfstdienblad gemaakt (deze hadden we vorig jaar, ik zal nog even foto's maken van ons dienblad van nu), we zijn herfstboekjes aan het lezen, we maakten weer een herfstwandeling (verslag van vorig jaar, ik ga nog even een blog schrijven over afgelopen keer), kortom; wij zijn in de sferen...

En jullie?

***

Als je het leuk vindt om m'n blog te volgen; er zijn diverse opties:

1. Met een Google-account kun je rechts in beeld op de blauwe button 'volgen' klikken.
2. Met een e-mailadres kun je rechts bovenin in beeld je mailadres invullen en dan op de grijze button 'submit' klikken. Je ontvangt dan een mail als ik een bericht heb geplaatst (dit kan in je spambox terecht komen, dus houd het even in de gaten. Het komt vaak voor dat je pas 10-12 uur nadat ik een bericht online heb gezet pas een update krijgt in je mailbox).
3. Via Facebook. Als je daar een 'like' geeft, kun je me volgen, welkom!
4. In mijn Facebook-groep. Van harte welkom om lid te worden en mee te kwebbelen...
5. Ook op Pinterest ben ik te vinden. Welkom om me te volgen!

14 opmerkingen:

  1. Ik heb net de plaat klaar staan om er een te bakken voor mijn collega's morgen om te trakteren :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoeken ze nog een invaller voor morgen :P?? Haha, succes vandaag, mmmm die collega's boffen maar :)...

      Verwijderen
  2. Hij ziet er lekker uit! Ik houd van lekker makkelijke recepten.

    Nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Misschien nog een tip voor het gevulde speculaas, je kunt ook spijs maken van walnoten in plaats van amandelen. Er zijn op dit moment erg veel walnoten, dus.....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze gaat op mijn to do lijst.. mmmm lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmm jammie.ik heb al n paar appeltaarten gebakken met appels van eigen boom(pje)maar deze speculaas ga ik zeker bakken!een vraagje Hoe gaat het nu met je zwangerschap en hoeveel weken ben je nu?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 31 weken :). Best goed, kmoet wel echt rustig aan doen, weinig energie en snel pijn. Maarrr; ik loop korte afstanden nog steeds zonder krukken, hobbel in huis nog rond, vouw af en toe een wasje, whoehoee :D...

      Verwijderen
  6. Ben er net 1 aan het bakken en het ruikt nu al lekker bedankt voor de lekkere tip

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vrijdag deze speculaas gebakken, en hij was echt heerlijk en ook supermakkelijk om te maken. Dit ga ik zeker vaker bakken, bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Adrianne. Ik vind jouw blog superleuk! Ik leer Nederlands en gebruik meestal wordenboek om jouw teksten te begrijpen. Volgens mij, is het goed idee 50€ per week voor het eten te uitgeven. Ik ook probeer zo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen! Welke taal is je moedertaal :)? Er is mij weleens gevraagd in het Engels te schrijven, maar ik mis de tijd om het in 2 talen te schrijven... Veel succes met Nederlandse les!

      Verwijderen
  9. Ik zou graag het recept van deze speculaasplaatkoek willen hebben😋Ik kan helaas de link niet openen omdat er dan een foutmelding komt. Kan deze link opnieuw geplaatst worden?

    BeantwoordenVerwijderen