Pagina's

woensdag 10 april 2019

Simpel genieten deel 5 van 5

Met een opkomst van bijna 100% was ik vorig jaar blij verrast van de kwaliteit van de zaadjes van de Makkelijke Moestuin. Helaas liep het toen wat anders door alle omstandigheden en heb ik een groot deel fijn laten oogsten door anderen :)...

Dit jaar wilde ik eerder starten in de hoop meer te kunnen zaaien en oogsten. De bakken waren nu natuurlijk al klaar dus beginnen in maart was mogelijk...

Eerst een plan, de hele mikmak op tafel uitgestald, stapel potloden erbij en huppa...

Het plan is gemaakt, bakken schoongemaakt, compost erop en zaadjes erin. 

Het eerste groen komt al boven de grond uit. Dagelijks alleen water geven eerst en de app bijhouden. 2 bakjes nog in de vensterbank met zonnebloem en basilicum, de rest al in de grond buiten...

Ik heb de achtertuin niet ingezaaid behalve peulen (omdat die bij het klimrek moeten). In de voorste 5 vakken ga ik weer de zaailingen van de voortuin zetten. Vorig jaar is dat super gegaan. Heel officieel is dat niet het idee achter de Makkelijke Moestuin en ik zeg er eerlijk bij dat het lastiger is dan simpel wegknippen met de schaar, maar vorig jaar ging het heel goed. 
Ik heb potten vol bieten gekookt van min of meer 'afgedankte' zaailingen. 

Ik hoop eraan te denken dat ik even foto's maak als ik ermee aan de slag ga. Voor degenen met geduld en zin om dit ook te doen zal ik het idee even delen in een blog met een werkwijze. 

En zoals je eerder kon zien heb je geen grote tuin nodig om een moestuin te starten... Geen moestuin, maar wel meedoen met de rubriek '..... door lezers'? Het volgende thema is broodbakken, dus stuur uiterlijk komende vrijdag je foto's per mail naar me toe en je ziet ze zaterdag verschijnen in een blog. Voor het complete idee; lees deze blog nog eens over moestuinieren. Nu dus enige verschil dat het thema broodbakken is.

Weet iemand of ik nu nog paprika (uit de winkel) binnen kan zaaien? En dan later (wanneer?) naar buiten in de bak kan zetten?

1 opmerking:

  1. Ik ben bang dat je te laat bent voor paprika. Die moet je eigenlijk in februari al zaaien omdat het een heel trage groeier is. Maar te proberen valt het altijd. Als we een lange, mooie zomer krijgen worden de paprika's waarschijnlijk nog wel rijp.

    BeantwoordenVerwijderen