Pagina's

maandag 16 december 2019

Schoenendozenactie :)!

Al vaker deed ik mee met een schoenendozenactie. Ik houd ervan en de kinderen zijn er ook gek op. Ineens kunnen de mooiste puzzels, leukste knuffels en favoriete speelgoedjes weg zonder ook maar 1 traan of discussie. 
Dit keer is de actie extra speciaal: We mogen een doos vullen voor onze sponsordochter :)!
Een fijne kleinschalige organisatie met te behappen maandbedragen sprak ons erg aan toen we op zoek gingen naar een kindje die we maandelijks konden steunen nu Christilène naar groep 3 ging en ze zelf briefjes kan schrijven. We zochten een meisje dat ongeveer even oud was en vonden haar; Elise - 8 jaar. Vanaf dag 1 is het Elise voor en Elise na en Christilène naaide zelfs een etui voor haar, omdat familie die kant op zou reizen. De reis ging niet door, dus ze was teleurgesteld. Ze was echter superblij toen bleek dat ze een schoenendoos mocht vullen. Een superleuke prinsessenpuzzel 'die vindt ze erg mooi mam', een houten blokfluit 'ohhhh leuk, dan kan zij ook leren blokfluiten net als ik', mooie T-shirts van het buurmeisje (ideaal, want ze is vermoedelijk iets groter dan Christilène, dus iets grotere shirts waren meer dan welkom) en nog veel meer zitten al in een mooi opgemaakte doos. Het leuke aan deze kleinschalige organisatie; gewoon even contact hebben met de vraag of er een blokfluit in de doos kan en of ze het dan kan leren. En dan gewoon reactie krijgen dat dat een erg leuk idee is, dat het er uiteraard in mag en wanneer we er een boekje in doen met wat 'blokfluit-beginselen' ze er zeker mee aan de slag gaan. Hoe leuk is dat :)? 

Zelfs het inpakpapier had ik gekregen...


Ook Jochanan wil schoenendozen vullen. Dus hebben we iets bedacht. We gaan 10 dozen vullen met zoveel mogelijk wat erin hoort en vullen het aan met speelgoed en leuke dingen van onze omgeving. Ik heb door de jaren heen al heel veel weggedaan van potloden/puntenslijpers/gummen/enz. omdat m'n zusje altijd schoenendozen vult met haar klas. Ik heb dus geen 10 sets kleurpotloden en ook een gum en een puntenslijper hebben we maar 1. Kopen dan maar? Nou liever niet. Niet om het geld - alhoewel het aardig in de papieren loopt als je 10 euro per doos uitgeeft en er 5 euro transportkosten nodig zijn - maar vooral uit duurzame overwegingen. Er zijn genoeg gummen en puntenslijpers geproduceerd die prima nog een 2e ronde mee kunnen, dus het wordt m'n missie om de dozen zo duurzaam mogelijk te vullen. Uiteraard koop ik tandenborstels en tandpasta nieuw en zijn de stukken zeep die ik erin doe ook nieuw. Maar voor de rest dus zoveel mogelijk 2ehands.

Tot nu toe gaat het supergoed! Een appje in de burenapp en een bezoekje aan de ruilwinkel leverde een indrukwekkende hoeveelheid speelgoed/kleding/kleurpotloden op. Even langs een schoenenwinkel met de vraag of ze wat dozen wilde bewaren en inmiddels heb ik nu 12 dozen. Eens zien of het lukt om ze allemaal gevuld te krijgen :)... 

De grote doos kleurpotloden, even alles slijpen, mooie bundels maken met verschillende kleurtjes en we gaan ontzettend veel kinderen hier heel erg blij mee maken... 

Een stapel schoenendozen, alleen nog even cadeaupapier eromheen. 

Voor grote jongens, kleine jongens, grote meiden, kleine meisjes - echt heel veel heb ik gekregen en met m'n goed gevulde stempelkaart nog een heleboel kunnen ophalen in de ruilwinkel. Kinderen gaan daar heel blij van worden. De kinderen hier hebben wel wat speelgoed weggedaan, maar voor 10-12 dozen hebben ze niet genoeg om weg te geven. Bovendien is niet alles geschikt (bijvoorbeeld boekjes die Christilène weg wilde doen zijn allemaal in het Nederlands, die kunnen dus naar de ruilwinkel. Hetzelfde geldt voor stempelstiften/strijkkralen/dat soort dingen; daar kunnen ze in Malawi niets mee).


Er zijn wel meer dan 10 inzamelpunten, dus mocht je het leuk vinden - vul ook een doos. Ook leuk als 'omgekeerd Advent-idee'. In plaats van een kalender waarbij je steeds iets eruit haalt, zet je een doos neer waar je steeds iets erin doet. Ze hoeven pas eind januari uiterlijk te worden ingeleverd, dus je hebt nog even. Voor alle informatie en wat er wel en niet in gedaan kan worden kun je op de website kijken. En mocht je nog op zoek zijn naar een goed doel om maandelijks te steunen kun je zelfs nog besluiten bijvoorbeeld een scholier te sponsoren en meteen voor hem/haar alvast te starten met het vullen van een doos. Tegen de tijd dat de koppeling rond is heb je het pakket klaar, schrijf je het registratienummer op de doos en heb je meteen een mooie gelegenheid om hem/haar bij aanvang van het schoolprogramma te verrassen met een mooie schoenendoos. 

Om deze reden heb ik tijdelijk de volgende actie: 
Vermeld 'Timotheos' bij je boekbestelling en 25% van de opbrengst zal gebruikt worden voor deze actie. 
Als dank voor je bestelling t.b.v. het goede doel ontvang je een leuke attentie :)... Geldig tot en met 31 januari 2020. Voor meer informatie over het boek zelf, lees nog even deze blog. Mail naar aad.actief@gmail.com om te bestellen en steun het goede doel :)!

9 opmerkingen:

 1. Ik heb nog wel wat liggen :)
  Kun je ook materialen die je over hebt afleveren op een afleveradres?
  Siger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben heel blij met je bericht Adrianne! Ik had een schoenendoos gekregen en wilde m vullen, maar wist niet waar en hoe ik m kon inleveren. Streefkerk is wel aan te rijden vanaf hier, dus dat is leuk voor de kinderen (5 en 3) in de Kerstvakantie. 10 dozen is niet haalbaar omdat ik zwanger ben :) Maar het zal even leerzaam zijn voor onze kinderen! Wat ontzettend veel spullen heb je gekregen joh! Wauw. Eerst maar eens eentje proberen, wie weet een ander jaar meer :) Veel succes hoor! Groetjes Hilke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allemaal te ver weg helaas voor mij

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de link en je enthousiaste blog hierover. Ik wil gaan proberen dit met de kinderen te doen. Groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk he, ik had t ook gelezen en ga meedoen met mn kids. Ook al zijn ze nog best jong... Ik probeer ze mee tr geven dat de welvaart die wij hebben, iedere dag eten, niet vanzelfsprekend is. Leuke actie voor de kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie actie. En wat zijn de dozen prachtig ingepakt in dat mooie Anton Pieck papier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. MOOIE blog! Zo goed om dit juist samen met kinderen te doen, dan weten ze meteen ook weer helemaal dat ze moeten / mogen delen van hun overvloed. Dat idee van de "omgekeerde adventskalender" houden we er ook in...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Adrianne, wat leuk! wij doen ook mee en hebben de eerste dozen al beplakt. Wat mij nieuwsgierig maakt is het volgende; wij hebben ook 2 adoptiekinderen bij hetzelfde project maar ik was niet op de hoogte dat je specifiek voor je eigen adoptiekinderen een doos mag/kan vullen. Waar heb je dat gelezen of kun je me vertellen hoe ik dat kan regelen? Is een kindnummer op de doos voldoende als ik het goed begrijp? ik ben heel benieuwd.
  Groetjes, Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Margriet, de vraag werd door iemand op FB gesteld en positief beantwoord (mits voorzien van kindnummer inderdaad).

   Verwijderen