Pagina's

zaterdag 12 september 2020

Yep, ik ben er nog :)

 Yep, ik ben er nog - hét antwoord op veel mails en reacties... Het gaat goed hier gelukkig :). Ik post geregeld iets op mijn Facebookgroep omdat ik dat rechtstreeks vanaf mijn telefoon kan doen en bloggen vanaf m'n telefoon vind ik een ramp ;). 

Het bloggen heeft mijn prioriteit even niet. Niet omdat ik het niet leuk vind, integendeel :). In de zomervakantie hebben we fijn genoten. Hele einden gefietst, leuke dingen gedaan, zowel binnen (als het zo warm was) als buiten en ondanks dat ik niet extreem veel rommel meer heb ben ik weer een ronde aan het maken op de vliering en overal. 

Eind van de zomervakantie heb ik een kofferbak vol spullen naar de kringloop gebracht, 3 vuilniszakken textiel naar de milieustraat (lees: kleine stukjes stof, kleding met vlekken of vergeeld, naairestjes; dat mag niet in de kledingcontainer maar kan bij de milieustraat kosteloos worden ingeleverd en gerecycled), 5 vuilniszakken kleding naar het goede doel, een grote tas naar de ruilwinkel, nog spullen hier en daar naartoe die anderen nog konden gebruiken, 2 zware dozen oud papier naar het goede doel en veel verkocht. Op Marktplaats heb ik alweer heel wat spullen verkocht en ik probeer iedere week weer wat dingen erop te zetten. Neem gerust een kijkje of er iets leuks voor je bij zit en doe een bod (graag wel even middels Marktplaats een bericht sturen, zodat ik alles op 1 plaats houd...)

Heerlijk hoor om steeds weer van dingen afscheid te nemen. Dat het een zakcentje voor ons sponsorkindje en de spaarpotten van de kinderen oplevert is mooi meegenomen, maar geen hoofddoel. 

In de vakantie heb ik meegewerkt aan het vormgeven van de kinderbijbelmorgens door o.a. een vertelling te doen, deze weken was ik bezig met voorbereidingen voor de digitale zendingsdag, het jubileum van een collega organiseren samen met andere collega's, nieuwe klas opstarten, e-learning voor school, verjaardagen van Jochanan en mezelf, inmiddels de 2e ook naar school om te starten in groep 1, enz, enz. Het is niet dat ik niet wil bloggen ofzo, maar ik hield me gewoon bezig met andere dingen :)... Bijv. onderstaande kaart maken ;)... 


Zo hebben we een keer op een warme middag heerlijk met z'n allen aan tafel zitten knutselen met gekregen knutselboeken. 'Kunnen jullie hier wat mee?' verscheen er een foto in de app. Dat leek me wel leuk om een keer met de kinderen te doen. Het kwam precies op tijd. Toen het zo bloedheet was enkele weken geleden mochten de kinderen niet buiten spelen. Klinkt zieliger dan het was, maar achter in onze tuin staat vol de zon erop en was de temperatuur rond de 40-45 graden in de zon. Binnen was het 22-26 graden (zonder airco, gewoon goed ramen/deuren open in de nacht, doeken voor de ramen, enz.). Toen het echt bloedheet bleef en het ook in de nachten niet afkoelde werd het hier 1x 29,5 eind van de middag. Dat was een record, maar nog steeds koel in vergelijking met buiten :). We verzonnen dus allerlei binnenspelletjes. Van 'in het zwembad binnen' (nl. in het deksel van de blauwe schelp met hun zwemkleding en speelgoed boven in de badkamer - lekker verkoelend en lekker koel i.p.v. in de warmte) tot knutselen aan tafel en van verven en kleuren tot het bouwen van torens en voorlezen. Ook gingen we weleens fietsen. Dat was zelfs met 36 graden heerlijk! Voor degenen die het nog niet wisten: We wonen op de Veluwe en bos genoeg dus hier. We fietsen enkele straten en zijn dan middenin het bos. In het bos was het fietsen heerlijk met de rijwind. We hebben weleens 25 km gefietst waarbij we in 22 km slechts 6 mensen tegen zijn gekomen. Niemand ging dan de hort op, terwijl zelfs de kinderen het heerlijk vonden. Voor onderweg een Tupperware-kan water met ijsklonten mee in de pannentent, wat bekers water en een rijstwafel/stukken appel/zoiets. Mmmm, heerlijk hoor! We proberen de kinderen bij te brengen dat dat soort 'simpele' dingen grote rijkdom zijn. 
Een keer wat bramen plukken langs de weg (en genoeg laten hangen natuurlijk!), daar lekker milkshake van maken na een paar dagen, dan weer eens een flink eind fietsen en genieten van al het moois om ons heen, samen iets lekkers bakken of samen koken, teveel om op te noemen...

Voor de komende maanden staat er van alles op de planning. Ik wil nog verder steeds beetje bij beetje o.a. mijn stoffen uitzoeken. Ik heb al veel weggegeven want ik kom er gewoon niet aan toe om alles te verwerken. Verder de kinderkleding (al heb ik niet eens heel veel meer, ik heb al best veel uitgezocht en weggegeven), de keukenkast (we willen een computerkast i.p.v. een buffetkast, dusss ruimte maken zodat de spullen vanuit de buffetkast verdeeld kunnen worden over de rest van de kasten :), papieren (joepie, ik heb al zoveel schoolspullen en papieren uitgezocht, nog maar 1 of 2 dozen te gaan, maar altijd best een hoop werk), hobbyspullen (dit vind ik het lastigst, ik zal maar eerlijk zijn...) Ik ben gek op alles wat creatief is. Kaarten maken, stempelen, naaien, haken, breien, borduren, handletteren, schilderen, cadeautjes maken en inpakken, en nog veeeeeel meer... Ik heb dus veel hobbyspullen. En ik doe het allemaal graag al zou ik veel meer tijd willen hebben... En nu heb ik besloten afscheid te nemen van bepaalde hobby's. Hmm, wel met pijn in m'n hart, maar al zou ik nu 8u per dag alleen maar aan m'n hobby's werken krijg ik nooit meer alles af... Dit klinkt als een hoarder, zo erg is het gelukkig echt niet hoor... Maargoed; Een flinke tas hobbyspullen (o.a. 3D-kaarten, linnenkarton, stickervellen, designblokken) staat klaar om weg te geven, nog een tas met kleinere hobbyspullen gaan naar de schoenendozenactie en een grote big shopper met stoffen is al weggegaan voor een creatief project met kinderen en 1,5 vuilniszak naar een goed doel die naaiprojecten begeleiden. 
Het is gewoon lekker om het te geven aan mensen die er blij van worden. Ik hoef er niet meer aan te denken 'dat wil ik nog een keer doen!' en stel dat ik wel het kaarten maken weer op wil pakken kan ik altijd weer een nieuw boekje even kopen. 
Voor nu heb ik kaarten genoeg om te versturen en daarna zie ik wel weer...

Maandag hoop ik mijn verjaardagscadeautje in te wisselen (waarover later meer), woensdag hebben de kids vrij i.v.m. een studiedag en donderdag/vrijdag werk ik altijd, dus er zal weinig overblijven om weer verder te gaan, maar ik houd jullie op de hoogte! 

Nog meer creatievelingen met tips hier over minimaliseren op je hobbyspullen :)? De regel 'onder de 20 euro/binnen 20 km/in 20 minuten het nieuw kunnen kopen' werkt voor mij niet met hobbyspullen, ik kan dat moeilijk beoordelen en denk al snel 'daar kan ik nog wel wat mee'... Alvast dank voor het meedenken!

6 opmerkingen:

 1. Leuk weer wat van je te horen!!
  Vorig jaar heb ik mijn hobbyspullen geminimaliseerd toen ik n goede opruimflow had. Ben denk van t zelfde type als jij. Dit werkt voor mij:
  - alles in doosjes opbergen. Heb bijv een box vol stofjes en meer 'mag' ik niet. Zelfde voor lintjes en wol etc.
  - en wat mij helpt is de vraag of ik het het afgelopen jaar gebruikt heb. Want waarschijnlijk gebruik ik het het jaar daarna ook niet.

  En ik heb maar geaccepteerd dat ik nu in een levensfase zit waarin ik maar weinig tijd heb voor hobby. Ik heb daarom bewust gekozen. De rest weggegeven aan iemand die er erg blij van werd.

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mensen in Groningen die (restjes) knutselspullen willen wegdoen: Doedertoe (Rabenhauptstraat) neemt van alles aan.

  Door de week kan daar gratis geknutseld worden (zie de website doedertoe.nl voor openingsuren); op zaterdag kinderochtend. Betaling gebeurt door een goede daad elders te verrichten (pay-it-forward-principe).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige eigengemaakte kaart. Ik denk dat veel mensen je blogs missen net als ik maar zoiets moet altijd ongedwongen blijven. Af en toe lees ik wat oude blogs waar ik heel veel leerzame dingen uit kan halen. Eline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt best een vol programma! Goed om te lezen dat alles goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh die hobbyspullen. Voor mij ook zo'n ding om te minimaliseren. Mijn hobby's zijn kaarten maken, geurzakjes borduren, naaien, computeren, moestuin, koken/bakken, eten gaan wecken en inmaken en ik wil nog leren breien en haken. Ik heb een heleboel knipvellen, kaarten, stickers, etc. Ik spaar hier ook van alles voor zoals lege doosjes, leuke afbeeldingen en ik hergebruik oude kaarten. Van mijn helaas veel te vroeg overleden moeder heb ik de naaispullen geërfd. Heel veel garen had ze, elke kleur die ze nodig had kocht ze bijpassend. Qua stoffen is toen bijna alles weggegaan, daar heb ik dan nog wel spijt van nu ik meer ermee wil gaan doen. Maar aan de andere kant, ik kom er amper aan toe. Wat doe ik weg, wat bewaar ik? Zo'n dilemma is dat. Ik heb een dochter van bijna 8 en ik hoop dat we samen eens wat meer kaarten kunnen gaan maken (laatst maakte ze al een hele mooie kerstkaart voor opa en oma). Of dingen maken en dan verkopen voor een extra centje is ook nog in me opgekomen. Maar we zijn nog druk aan het klussen in huis en tuin, aanleg van de moestuin willen we dit jaar gaan doen. Dus wanneer kom ik er aan toe? Erg lastig!

  BeantwoordenVerwijderen