Pagina's

maandag 1 januari 2018

De beste wensen!

Voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! 

Afgelopen zaterdag hebben we heerlijk appelbeignets en oliebollen gebakken :)...

In vogelvlucht een fotoverslag (16 van allebei, dus 32x lekkers...)

De spotgoedkope mix, oei, hoe zou het gaan?

Het rijzen zag er veelbelovend uit:

Budget-olie:


Met onze appelschiller zijn de 5 appels (simpele Elstars) in 30-40 seconden geschild, klokhuis eruit en in schijfjes: 


We maken appelbeignets altijd in bladerdeeg, lekker makkelijk en niet zo'n gesmeer...

Voor de oliebollen even de (grote opschep)lepels in de warme olie:

Schept makkelijk:

Ssssssssssjjjj, daar gaat de eerste:

Hé, dat gaat makkelijk... En wat worden ze mooi bruin. Wauw, als ze net zo lekker zullen smaken...

Een schepje kaneelsuiker (ja, inderdaad, maken we ook zelf, gewoon kristalsuiker met kaneel mengen) in het midden:

Met een vork de zijkanten goed (!) op elkaar duwen, zodat het NIET losgaat in de olie. De 4 punten naar binnen, zodat ze wat ronder worden. Je kunt het ook eraf snijden en ze netjes rond maken. Vonden we nu teveel werk en Peter is gek op de 'korst' dus vond het niet zo erg... Christilène mocht met een vork de randjes dichtmaken en voelde zich een hele kok ;)...

En in de pan (ja, inderdaad, een liter minder olie had prima gekund): 

Ziedaar, 2 borden vol oliebollen. Ze werden nog sneller bruin dan we dachten (in m'n hele leven heb ik nog nooit eerder oliebollen gebakken, dus ik voelde me best een beetje trots dat ze nog aardig rond waren geworden en vooral dat ze zo heerlijk smaakten!)

1x een busje gekocht, dan heb je zo'n handige strooier daarna ;)... Sinds jaren maken we het zelf: 

En op het bord strooien om de warme appelbeignet meteen vanuit de olie doorheen te halen. Hieronder zie je dat er uiteindelijk wat achterblijft in de suiker, maar dat maakt voor de volgende serie niet uit...


En klaar:

Achter elkaar doorgaan:

En in een half uur hadden we 4 borden vol: 


Mmmmm, beetje zelfgemaakte poedersuiker erover later: 


Het smaakte fantastisch! Ik ben oprecht blij verrast door de spotgoedkope mix. Je kunt met dat soort dingen pech en geluk hebben. Dit was eens een gelukje...

Verder wasten we de auto (het paste nog net binnen budget) en kocht ik nog voor een paar euro boodschappen en ik ga morgen of woensdag even een uitgebreide terugblik geven van 2017... 

Nou, ik heb al wat plannetjes bedacht voor 2018 en zal eens verder gaan denken over thema's enzo... Waar zou je graag meer over willen lezen in 2018? Waarmee moet ik doorgaan in 2018?

Hebben jullie nog goede voornemens :)? En gaat 1 van je goede voornemens nog een besparing opleveren komend jaar?

13 opmerkingen:

 1. Ons gezin heeft het voornemen om te gaan emigreren komend jaar. Dat is in het begin natuurlijk vooral duur en geen besparing wat materieel betreft. De besparing zit hem erin dat we in ons nieuwe thuisland gaan besparen op stress en een hoop gedoe. Ik zie er ook naar uit dat ik dan mijn beroep weer kan uitvoeren. Dit kan in Nederland niet meer. Dat zou dan weer wel wat financiele ruimte geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je oliebollen klinken heerlijk! Fijn dat het zo goed gelukt is.

  Ik ga onder andere dit jaar voor een lager boodschappenbudget (65 euro per week - de kinderen eten hier als bouwvakkers) met dank voor de inspiratie ;-)

  Een goed en gelukkig 2018 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke fotoreportage, krijg er zin in!
  Ik vind het nog steeds leuk om te kijken of ik nog op energie kan besparen, oftewel onder controle te krijgen. Moet dit jaar goed gaan lukken, want ik heb niet zoveel karweien aan het huis gepland, waardoor je veel vaklui over de vloer hebt die altijd veel behoefte hebben aan veel water en elektriciteit.
  Verder slim inkopen voor de boodschappen (met behulp van bespaarbloggen zoals die van jou) dat is ook een beetje een hobby :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga vanaf 1 januari van 2 banen naar 1 baan. Ik zie uit naar de rust en stabiliteit die dat met zich mee brengt voor ons gezin en voor mezelf. Maar het betekent ook minder inkomsten. We gaan vanaf nu ook met een weekbudget werken, best spannend of we ons eraan kunnen houden. Heb je daar nog tips over, dat we niet te snel te makkelijk worden? ����
  Ik ben blij dat ik je blog ontdekt heb via de jente! Ook voor jullie een gezegend 2018.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil proberen om komend jaar boven 50% spaarpercentage te komen (dus meer dan de helft van mijn inkomen incl vakantiegeld en eindejaarsuitkering sparen), dat is een flinke ‘uitdaging’ maar afgelopen jaar was ook beter gelukt dan ik van tevoren had verwacht (46%) dus ik wil er nóg een schepje bij doen, al weet ik nu nog niet zo goed wat ik nog meer kan doen om te besparen. Ik werk 32 uur en woon alleen, dus huur is een fikse kostenpost maar ik ben toch niet bereid om in een studentenkamer te gaan zitten... Auto is al weg, roken gestopt, tweedehands kleding, ‘nieuwe’ spullen koop ik niet of komen van Marktplaats, ik doe goedkope uitjes zoals wandelen en lunchpauzeconcerten, boodschappenbudget is al laag en ik stap elk jaar over van energieleverancier en zorgverzekeraar (met maximaal eigen risico). Misschien de tv eruit, maar dat vind ik best stil als je alleen woont, bovendien is internet duurder dan tv en daar kan ik niet zonder :-) Als het zou lukken om nog een aantal jaren zo zuinig te leven dan kan ik een flink stuk eigen geld inleggen voor een koopwoning. Dat is het doel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Begin een blog en deel het. Hoe je 50% kan gaan sparen van je inkomen.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je suggestie maar een blog is niets voor mij, vrees ik. In mijn reactie hierboven heb ik al aangegeven wat ik al doe om te besparen, ben van plan om daarmee door te gaan en wie weet kom ik nog goede nieuwe tips tegen of verzin ik zelf nog meer besparingsmogelijkheden.

   Verwijderen
 6. mijn persoonlijke doel is een budget voor de zomervakantie bij elkaar sparen via statiegeld en ah zegels sparen en elke week 10 euro verdienen op een creatieve manier dit toaal gebruiken voor de zomervakantie ik gok dat dit rond de 400 euro gaat opleveren tot de zomervakantie wij leven met 6 personen 4 grote kinderen en 2 ouders van 60 euro per week met dezelfde spelregels als adrianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Miss kun je zelf dan gaan bloggen! Denk dat veel mensen graag zouden weten HOE!? Ik in ieder geval wel. Knap hoor.

   Verwijderen
  2. Leuke ideeën en mooie uitdaging, succes ermee!

   Verwijderen
 7. Met mijn gezin met mijn 7 kids.geen pakjes sap kopen en meer gezonde tussendoortjes! 1x in de week vis eten en proberen rond te komen met budget.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zelf oliebollen bakken!Ik doe het ook elk jaar en wij hebben de traditie om op oudjaarsdag te lunchen met oliebollen tenslotte is het gewoon een soort brood!
  Niets zo lekker als een knapperige oliebol! Ook vrienden van de kinderen schuiven dan graag aan die middag gezellig!
  In de zomer heb ik ook donuts gebakken. iets meer werk maar ook makkelijk en heerlijk.Beetje op dezelfde manier maar dan met dikker deeg en voorgevormd maar ook in de olie gebakken.
  Ik hoop dat je in het nieuwe jaar doorgaat met ons inspireren om veel te doen met weinig geld. Ik heb al een hoop van je geleerd.Hier wil Hubbie vaak niet meedoen , mist zijn biertjes en zegt dat we maar een keer leven. Is ook zo en ik wil ook zo veel mogelijk genieten maar ik zie het vaak in kleinere dingen.
  Groetjes Mar.

  BeantwoordenVerwijderen