Soms heb je van die restjes waar je voor je idee weinig mee kunt. De combinatie van een aantal bij elkaar zegt je al helemaal niks, maar soms geeft het heerlijke verrassingen...
Kijk dan:
We hadden:
- Tapenade (uit het kerstpakket)
- Zuivelspread (roomkaas - over van de taartjes die ik maakte met Kerst)
- Cupjes (waren al poos over datum, had ik ooit gekregen van iemand die ook niet wist wat je ermee kon...)
- Blikje maïs (gekregen van oma, ze dacht dat ze ananas had gekocht, het bleek maïs te zijn ;))
- Paprika (buurvrouw had 3 mini's teveel, dus die kreeg ik, voor deze pizza's gebruikte ik maar een klein stuk)
- Kaas (zelf gekocht, jaja af en toe kopen we zelf nog wat :P)
De roomboter lag per ongeluk bij de foto, niet nodig dus)
Wanneer je geen cupjes hebt, kun je ook zelf pizzadeeg maken. Voor een kleine hoeveelheid als tussendoortje kun je het volledige recept maken en een deel invriezen (houd rekening met 2-3u ontdooitijd, afhankelijk van hoe groot je de bolletjes voor de diepvriezer maakt). Wil je liever 'wit' pizzadeeg? Gebruik dan bloem i.p.v. volkorenmeel.
De cupjes waren ideaal voor Christilène, ze kon het bijna helemaal zelf maken en voelde zich een echte hulp in de keuken...
We maakten nu 2 combinaties:
- Roomkaas, paprika en maïs
- Tapenade, paprika en maïs
De tapenade was iets pittiger, dus die aten we zelf, de roomkaas was voor de kinderen. Overal een paar frummeltjes kaas op en in het kleine oventje. Paar minuten voorverwarmen en dan erin tot ze bruin worden. Gokje: 4 minuten voorverwarmen, 5 minuten afbakken (op boven- en onderwarmte).
Tadaaa:
Het was echt smullen!
Je kunt natuurlijk met je overgebleven hapjes van allerlei variaties bedenken hierop, bijv. met een restje stamppot, kaas/ui, tomaat/kaas, enz.
En als je 1x pizzadeeg maakt en na de 2e rijs in kleine bolletjes wat invriest, is het relatief snel ontdooit en kun je op een avond met onverwachts visite snel mini-pizza's op tafel toveren. Beetje tomatenpuree, gesnipperd uitje, een plakje ham in stukjes gesneden en wat geraspte kaas; pizza hawaï...
Van invriezen wordt je pizzadeeg iets minder soepel, maar toch vinden wij het prima. Kant-en-klaar-cupjes kan natuurlijk ook. Zijn iets duurder (bij AH zie ik ze staan: 24 stuks voor 1,29). Als je het recept van pizzadeeg maakt dat ik eerder deelde ben je slechts 22 cent kwijt voor je deeg en kun je er meer dan 24 mee maken. Geen idee hoeveel, het is de hoeveelheid voor een plaatpizza, dus een stuk of 50 ter grootte van een cupje moet wel lukken verwacht ik...
Ook wellicht een goed idee voor hongerige pubers! Kun je het hen mooi zelf laten maken met restjes die je over hebt. 3 vliegen in 1 klap: Jij hoeft niet voor een tussendoortje te zorgen, ze zorgen ervoor dat je restjes opgemaakt worden en ze krijgen iets in hun maag :)...
Laatst wijdde ik al een hele blog met tips van lezers hierover. Voor degenen die het leuk vinden: Je kunt het hier teruglezen. Ook van bladerdeeg maakten we een poosje terug lekkere hapjes. Dat recept vind je hier.
Maak jij weleens mini-pizza's? Gebruik je zelfgemaakt deeg of kant-en-klaar-cups?
Nog tips voor heerlijke restjes-recepten voor mini-pizza's? Of ideetjes voor goedkope vulling?
Je brengt me op een idee, heb ze ook in de kast staan en natuurlijk ook over datum :-).
BeantwoordenVerwijderenYasr
ik bak vaak maisbrood voor pubers is amerikaans cornbread erg goedkoop om te maken en ze zijn er dol op en het vult goed je neemt hiervoor maismeel wordt verkocht als polenta meel voor 1 euro per kilo dan 2 cups polenta meel mixen met melk ei en wat bloem en zout en olie en uurtje in de oven en dan erna warm opeten met een snufje zout of evt wat chilivlokken voor pubers diverse recepten op internet uit amerika zoekterm cornbread
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er heel smakelijk uit zeg! Wat slim om op die manier restjes te gebruiken!
BeantwoordenVerwijderenHuisvlijt
Hier worden left overs van stamppot in bladerdeeg verpakt en dan hebben we een bladerdeegstamppot flap.
BeantwoordenVerwijderenEn lekker!
Goed en lekker idee! Bedankt..
VerwijderenDoen wij ook, ik heb toevallig een foto-blog voor volgende week klaarstaan, mmmm heerlijk!
VerwijderenDat is een leuke tip! Ik maak ook wel eens bladerdeeg pizzaatjes... Ook zo met nog een beetje kaas, wat vleeswaren, uitje noem maar op wat je nog hebt, en altijd beetje knoflook en Italiaanse kruiden... Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenGr. Bouk
Wij maken nog wel eens miniquiches of mini pizzaatjes in een cupcakevorm. De bladerdeeg doe je er dan gewoon induwen, en vullen met alles wat je over hebt, uitje, paprikaatje, tomaatje, blikje tonijn, olijven ofzo, maakt niet uit, als het maar niet te nat is. In de over en smullen maar!
BeantwoordenVerwijderenIk maak vaak mini pizza´s met ingredienten die ik nog heb liggen op gehalveerde pitabroodjes. Ideaal, lekker en goedkoop inderdaad.
BeantwoordenVerwijderenDat doe ik ook, erg lekker. Het kan ook op afbakbrood of op oud Turks brood.
VerwijderenPizzadeeg maak ik ook wel zelf maar heb het nog nooit ingevroren. Het schijnt dat je pizzabodems ook kan voorbakken en dan invriezen, maar dat heb ik ook nog nooit gedaan.
Siger
Pitabroodjes overmidden snijden en dan heb je ook pizzabodempjes. Ideaal en snel klaar
BeantwoordenVerwijderenCupjes vullen met ragout ��
BeantwoordenVerwijderenLeuk en lekker! Ik doe het vaak met bladerdeeg: in vieren snijden en dan beleggen. Restje brie of mozzarella is ook lekker, of kleine stukjes salami of spek. En ik strooi er vaak wat groene kruiden over.
BeantwoordenVerwijderenWat ook heerlijk is met roomkaas is een zoete variant. Een bladerdeeg-vierkantje ermee besmeren en een schepje jam erop en (als je het hebt) evt een paar stukjes (wal-)noot.
Groetjes, Marijke
Ik gebruik ook vaak bladerdeeg als alternatief voor pizzadeeg. Vorige jaar met kerst probeerde ik deze uit : https://vankiptotei.wordpress.com/2015/12/16/super-mini-quiches-bij-het-aperitief/
BeantwoordenVerwijderenAls bodem gebruik ik een plakje van een forse zoete bataat.
BeantwoordenVerwijderen