Pagina's

zaterdag 3 februari 2018

Boodschappen - week 5

Weer een heel rijtje aanbiedingen deze week: Snijbonen 2 zakken voor 2 euro, 2 dozen pitloze druiven voor 3 euro, fishermans met 15% korting, andijvie met 25% korting en Jonagold met 25% korting.
Met sticker kochten we nog 2 pakken oliebollenmix (samen voor 65 cent, had ik al eerder geblogd).
Verder kochten we: 1 melk, 2x bladerdeeg, 1x filodeeg, 1 kg kaas, mihoen, bananen, 2x fruitdrink, macaroni, curry, sinas en cassis (alles bij AH). Totaal 33,92 (inclusief 3 euro koopzegels)

Bij de honingwinkel 1 pot heidehoning voor 9,50 (was vorige week i.v.m. ziekte).

Verder bij Jumbo: Brie, melk, tomatenpuree, geraspte kaas en een bus slagroom. Kaas rasp ik altijd zelf, maar ik had veel nodig voor 2 lasagneschotels en ik wilde snel klaar zijn i.v.m. vermoeide kinderen. M'n bakje van de rasp zat vol met kruidenboter (zelfgemaakte kruidenboter, zit zo'n handig deksel bij dat bakje ;)). De rasp is dan bijna niet te gebruiken door het bijv. boven een ander bakje te doen. 1x heb ik geprobeerd te klungelen, nu ga ik dus een ander 'kruidenboter-bakje' opsnorren en zodra het 'kaasrasp-bakje' leeg is van de kruidenboter, wordt hij weer voor kaas gebruikt ;)...
Totaal 4,41.

Ik had nog heel wat fruit liggen en samen met het gekochte fruit bleek het ruim 6 kilo te zijn... Groente had ik ook nog aardig wat over doordat we weinig uit de vriezer hadden gegeten i.v.m. ons ziek-weekje.

De voorraad aangevuld met bladerdeeg, filodeeg, mihoen, 2 doosjes fishermans, sap, frisdrank en oliebollenmix en we kunnen er weer even tegen...

Verder kreeg ik van anderen nog 8 tomaten, 1 mango en een halve liter volle yoghurt. De tomaten zijn verwerkt tot pastasaus, de yoghurt heb ik heerlijk opgesnoept met rode bessen die ik nog in de vriezer had van de taartjes van Kerst ;)... Mmm, dat smaakte goed! Mango zijn de kinderen en ik gek op, dus hebben we ook van genoten nadat hij gerijpt was.

Christilène had weer woensdag/donderdag schoolfruit, Peter had ook fruit op het werk, dus dat scheelde achterliggende week weer een stuk of 4 stuks ofzo. 

We aten achterliggende week o.a. lekkere sperziebonenschotel, verder nog een keer lasagne ovenschotels (groentepakket had ik in de vriezer, ik had nog enkele lasagnebladen, melk en kaas kocht ik erbij, de rest kwam uit de ruilkast), een avond sperziebonen/aardappels en een restje van de lasagne. Ik pieker me suf wat we nog meer gegeten hebben, ik weet het niet meer. 

Verder gaven we vorige week 15 euro uit aan boodschappen die voor ons werden gekocht (dank!) en ik heb het overzicht even niet bij de hand, maar we zijn in week 4/5 wel onder de 100 euro gebleven, dat weet ik zeker. Wat de huidige stand is (nl. dat we onder de 250 moeten zitten), wil ik even nakijken door m'n overzicht compleet te maken. Eens zien of dat begin volgende week gaat lukken :)!

Eten jullie vaak groenten/fruit uit de aanbieding? Of koop je waar je zin in hebt?

17 opmerkingen:

  1. Ik kijk wel naar de aanbiedingen en maak daar een menu bij, maar als je gewend bent met de seizoenen mee te eten hoef je vaak niet eens met de aanbiedingen rekening te houden want die groenten zijn dan automatisch goedkoper.
    Ook probeer ik te kijken naar de landen van herkomst en de verpakkingen dus groenten en fruit ga ik speciaal voor naar de groentenwinkel zodat ik geen verpakkingen mee hoef te krijgen en ik weet dat de meeste groenten bij ons uit de regio komen. Of ik krijg ze van mijn vader, zo vers uit de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik koop wel groente uit de aanbieding. Bijvoorbeeld paprika en tomaten koop ik altijd dan, het gaat zeker op. Als ik zie dat bijv. de witlof in de aanbieding is dan koop ik dat wel. Heb ik er echter geen zin in dan niet. Ik maak ook geen weekmenu op basis van aanbiedingen (maak ik überhaupt niet). Vorige week kocht ik spruitjes maar niet die van de aanbieding maar een zakje geschoonde uit de koeling. Ik was zo ontzettend moe, ik ben er gek op maar de rest van het gezin niet. Man en kinderen kregen doppertjes met paprika, ui en spekjes erdoor. Ik pikte wat spekjes voor door de spruitjes. Het kost dan wel wat meer maar soms gaat het zo en het is geen probleem qua kosten.
    Nic

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Idd ook uit de aanbieding. Op het moment is er vaak 1+1 zodat je voor 2 weken eten hebt.
    Verder koop ik de seizoensgroenten vaak extra en vries het in. Afgelopen zomer waren de bloemkolen voor€0,50 Daar eten we nu nog van. Ideaal voor in de soep of wok groenten.
    Verder koop ik véél fruit. Hier eten we minstens 2 stuks pp. We zijn met 5 dus dat tikt aan.
    Het budget gaat verder op aan gezonde snacks (bio oer wafels, crackers, noten), muesli, zuivel, bak ingrediënten, brood, beleg,beschuit, huishoud artikelen
    Gemiddeld genomen iedere week weer €75,-
    Gr Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben op zoek naar (goedkope) gezonde alternatieven voor de brood lunch en ontbijt. Ik kom niet verder dan wraps met spinazie salade en havermout pannenkoeken en muesli met banaan en yoghurt.
    Misschien leuk om daar eens een blog over te schrijven? Ik zou wel wat inspiratie kunnen gebruiken van andere blog lezers.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier doet soep het altijd goed bij lunch of avondeten. De kinderen zijn dol op linzensoep. Paar sneden brood erbij en klaar. Ontbijten doen we altijd met havermoutpap, maar rijstepap of zoiets vinden we ook lekker.

      Zoek je brood / graanloze alternatieven? Of wil je gewoon meer variatie?

      Verwijderen
  5. Heel de week gegeten met groente en vlees met korting! De maand januari is voorbij.was pittig met twee verjaardagen qua boodschappen, maar goed nieuws! totaal 17.95 over!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik eet graag biologische groenten en fruit. Helaas geen budget genoeg voor 100%. De gewone groenten koop ik alleen als ze flink in de aanbieding zijn, 1 en 1 gratis of 35% of meer. Goed voor het budget en de variatie. Misty

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik koop groente en fruit als we er trek in hebben of het nu in de aanbieding is of niet.
    Komkommers en tomaten sla ik groot in en voor de rest koop ik om de dag fruit. Ze krijgen op school 3x per week fruit en op mijn werk krijgen we ook 2x per week gratis fruit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoelang bewaar jij de komkommers en hoe?
      Yvonne

      Verwijderen
  8. Wij hebben een eigen moestuin maar kopen zeker bv spruiten bij de ah als die voor 35% zijn afgeprijsd.
    Hier zijn we gelukkig nog niet ziek geweest maar ben nu wel vlierbessen jam en siroop aan het maken voor eventueel......
    Deze week ook maar 75 euro uitgegeven aan boodschappen voor 2 personen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik volg je blog nou al een poos en je inspireert enorm. Het lukt mij dit jaar elke week onder de €100,- te blijven met (bijna) 4 volwassenen waarvan er 2 glutenvrij moeten eten. Grote glutenvrije bestelling viawe shop tel ik hier niet bij. Ben veel bewuster weekmenu gaan maken en kijken naar aanbiedingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nee ik kijk op het moment niet meer naar de aanbiedingen. Wel koop ik boodschappen voor een week dan koop je ook gericht en bewust. We willen max 100 euro per week uitgeven voor eten... En nog meer :) tot nu toe werkt dat aardig.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik kijk naar mijn tuin. Dit jaar is dat prei, kolen, spruitjes, peen, pastinaak en kroten. Bonen uit de vriezer, pompoenen.

    Volgend jaar, dan ben ik in de winter meer thuis, en heb ik de tijd om te telen, dan is het Roodlof, witlof, spinazie, rucola en winterpostelijn die er bij komen.

    Ik maak regelmatig pizza zelf, ik bak ze vooruit, doe ze in de vriezer en dan heb ik het ook makkelijk.
    Ik koop ook regelmatig wat groenten nu. Afgelopen week kwam de bestelling van Garantzaden thuis. Veel en ook veel meststoffen, voor van alles. Niet het goedkoopste, wel het beste €265. Daarbij komt de huur van de tuin €230 en de grote hoeveelheden potgrond. Het buiten zijn is heerlijk.
    Vergeten te vermelden, tomatensoep uit de vriezer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijke hé, zoveel verse (onbespoten) groenten uit eigen tuin! Wij hebben het geluk dat we zelf een grote moestuin hebben waar we het hele jaar door zelf van kunnen eten én dan ook nog van onze overvloed kunnen delen. (dus geen huurkosten e.d.)Compost krijgen wij gratis, aan zaai en pootgoed ben ik elk jaar ongeveer €25 kwijt. (4 personen) Soms verkoop ik wel eens wat aardappels/aardbeien/frambozen/bramen/groente aan de weg en dan ben ik binnen een paar dagen uit m'n jaarlijkse kosten;-) Tomatensoep maken wij ook van eigen tomaten, heerlijk hé?!
      Groetjes Rosanne

      Verwijderen
  12. Inspirerend! Wij eten met zijn 2 van 60 euro per week. Dat is inclusief persoonlijke verzorging (shampoo, tandpasta ed) en schoonmaakspullen.
    Ik koop altijd groente uit aanbieding en we hadden hetzelfde als jullie deze week! Maar ga ook voor veel groente naar Lidl scheelt enorm.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ben kim en nieuw op de site en ben vol verwondingen alles aan het lezen en wordt helemaal enthousiast ervan...ikbegrijp alleen niet , waar staat het ontbijt en de lunch dan uit....bijvoorbeeld brood zie ik niet in het budget terug

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Brood bak ik zelf en dat meel zit in het budget. Begin van het jaar kleine 50 euro uitgegeven, weken erna steeds iets minder, nu totaal nog een paar euro over voor deze week en dan volgende week weer 50 euro zegmaar. Alleen de gist en roomboter koop ik regelmatig, maar het meel koop ik 4 tot 6x per jaar. In deze blog vind je alle tips rondom brood bakken en ook de links naar eerdere blogs erover: http://aad-actief.blogspot.nl/2017/12/broden-bakken-extra-tips.html Misschien kun je er iets mee :)...

      Verwijderen