Pagina's

donderdag 26 januari 2017

Boodschappen en weekmenu week 4/5

Dinsdagavond deed ik vast mijn boodschappen bij Jumbo en Aldi. Voor nog geen 40 euro kocht ik brood, shampoo (Kruidvat), satésaus, aardappels, kaas, afbakbrood, melk, kipfilet, de laatste flessen frisdrank en chips (voor zaterdagavond met de jongeren), broodbeleg en nog wat dingen. Ik had nog 13,90 over voor de markt. Woensdagmorgen ging ik met een vriendin naar de markt. Eigen tassen mee, dus plastic: 0 :)... 26 sinaasappels, 8 kleine bananen, stuk of 7 jonagold en nog een kilo winterpeen.

Van dat laatste was ik niet gecharmeerd. Pffttt, wat duur. Bij Spar deze week in de aanbieding voor 69 ct/kg, terwijl ik op de markt maar liefst 1,50 betaalde. Ik wilde sperziebonen eten en vroeg de prijs. Maar liefst 2,50/pond!!! Wow, ik heb snel de winterpeen afgerekend en nam voor lief dat het prijzig was met het idee dat ik geen plastic had, maar dit veroorloof ik me niet iedere week, ongelofelijk wat duur zeg... De fijne groentekraam die er normaal staat, kon ik nergens vinden, misschien te koud? Ik weet het niet, hopelijk is hij volgende week weer terug...

M'n weekmenu kwam dus ook 'in de knel'. Ik wilde nl. sperziebonen eten, maar het was erg koud en ik MOEST het cadeautje afmaken (presenteer ik later, ga ik vandaag geven, oeeehhh spannend ;)). Ik had geen zin meer om op pad te gaan met de kids, dus ik besloot voor gemak te gaan gisteravond: Potgroente (rode kool) met aardappels en gehaktsnitzel (uit de vriezer) met satésaus. Ik kookte 2x achter elkaar, voor Peter nog een keer apart, want hij was later thuis.

Shampoo: Ik stapte uit mijn comfortzone en kocht goedkope Kruidvat-shampoo van maar 1,29. Ik ben benieuwd hoe ik deze vind. Nu heb ik vrij prijzige Elvive shampoo en was maar 1x per week m'n haren wat prima gaat. Ik vind het veel werk, het duurt superlang voordat het droog is, want ik heb dik haar en föhnen vind ik dan weer tijdrovend, het geeft herrie en het kost stroom wat niet nodig is... Ik laat nog weten hoe het gegaan is!

Ik ging gisteravond naar mijn vriendin: Haken... Schoonzus haakte 2 schitterende bloemendekens en ik was op slag verliefd. Ik vroeg haar het patroon en ik besloot om met het garen dat ik nog had liggen dit te haken. Ooit wilde ik de Holland-deken haken en kocht hiervoor rood/wit/blauw garen, maar het was niet mijn ding. Ik vond de basisblokken wel erg basic en het inhaken lastig (best goed te doen als je je concentratie erbij hebt, maar ik haak vaak even een randje bij de koffie als de kids spelen, enz. Het inhaken moest ik echt doen als ze in bed lagen; te tijdrovend, dus gestopt).

Nu dus begonnen met Patroon 1, ohh we hebben allebei erg veel lol erin. Ik zal af en toe wel even een foto delen... Ik heb nu geen foto nog, want ik heb nog bijna niks kunnen doen. Donkerblauw is geen fijne kleur voor mij om bij gezellig licht te werken. Ik haak strak en zie het slecht, dus bij daglicht maar een keer verder...

M'n weekmenu:
Gisteravond: Aardappels/groenten (werd dus rode kool uit een pot) en gehaktsnitzel met satésaus
Vanavond: Verjaardag (hij koos bruine bonen, dus ik weet het menu al :))
Vrijdagavond: Nog niet bedacht, ik denk groenten met iets
Zaterdag: Afbakbrood met pesto of tomatenpuree, hamreepjes en geraspte kaas (n.a.v. tip in 1 van de reacties op m'n blog!)
Zondag: Pistoletjes, gekookte eieren en verse jus d'orange
Maandag: Winterpeen, aardappels en vis in bladerdeeg (n.a.v. tip die ik kreeg via Facebook!)
Dinsdag: Chicken to night

Totale stand dus: 44,04 voor alles voor deze week. Hier zal nog iets vanaf gaan voor nog een keer groente voor vrijdag ofzo.

En dan nog iets superleuks... Ik deed mee aan een puzzelwedstrijd uit een boekje dat bij een krant zat bijgevoegd. Ineens zie ik gisteren in mijn mailbox een bericht dat ik een APPELTAART gewonnen heb :)!! Deze wordt door Gefelicitaart vers en gratis bij me thuisbezorgd! Ik zou niet heel snel een appeltaart daar bestellen, omdat ik ruim 27 euro voor een 12-persoonstaart incl. verzendkosten vrij prijzig vind, maar als je natuurlijk meerdere taarten bestelt, wordt het goedkoper verwacht ik. Nu wilde ik het eerst vrij snel laten bezorgen, maar ineens dacht ik: In mei is Christilène jarig; ik doe het voor haar verjaardag! En zo gezegd, zo gedaan. Scheelt me weer in m'n weekbudget :). I'm so happy ;)... Supersuperbedankt Janet van Adopt a Granny! Echt een enorm mooi initiatief van Dorcas waarbij je niet een kindje maar een oma kunt adopteren. Zij hebben allerlei initiatieven om deze oudere dames te steunen in levensonderhoud, daginvulling, enz. Ook wel leuk natuurlijk dat de taart dan 'Grootjes Appeltaart' heet. Mooie link ;)... Uiteraard nog heeeeel lang geduld voordat ik jullie kan laten weten hoe de appeltaart smaakte ;)...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten