Pagina's

maandag 16 januari 2017

Recycleren - Cadeau Kikker in de kou

Dit cadeautje maakte ik voor mijn nichtje die 4 werd in oktober. Het is dus al gegeven, maar omdat het mooi past bij mijn huidige challenge plaats ik er foto's van en vertel ik jullie zo goed mogelijk wat ik deed.

We gaan niet meer naar verjaardagen van neefjes en nichtjes, simpelweg omdat het er teveel worden, de afstand te ver en we een grens moeten trekken. Ook geven we in mijn schoonfamilie geen cadeaus meer. Alleen omdat dit nichtje veel optrekt met Christilène en het echt vriendinnetjes zijn, maakte ik graag een uitzondering.

Ik kocht een boekje van Kikker in de kou voor maar 1 euro via Marktplaats. Het bleek verkocht te worden door iemand die ik kende, dus zij bracht het zelfs nog bij mijn ouders, wat een service :)...

Ik zocht vervolgens wat dingen erbij, zoals woordkaarten en knijpkaarten rondom het thema van Kikker in de kou en het thema winter. Dit vond ik op de website van JufJanneke.nl. Ik heb ooit een dikke map met allemaal gekleurd papier gekregen tijdens mijn opleiding (kan wel meer dan 10 jaar geleden zijn) en hier put ik nog iedere keer uit. Ik zocht wat blauwe kleuren bij elkaar in diverse tinten, lamineerde het hele spulletje en knipte het met ronde hoekjes af (ik vind gelamineerde hoekjes altijd zo scherp, dus vandaar dat ik ze iets rond afknip).

Knijpkaarten kende ik niet, maar het concept is simpel: Je print een knijpkaart dubbelzijdig (ik deed enkelzijdig en deed er een papier tussen, maar je kunt het ook bijvoorbeeld op 120 grams printen. Ik ben bang dat het op 80 grams door gaat schijnen). Er staat bijvoorbeeld bovenin het woord 'kachel' en ervoor een blauw vakje. Je moet dan de blauwe knijper bij de k (dus 4e van boven; zie onderstaande foto) plaatsen. Als je klaar bent, draai je de kaart om. Hier zie je de antwoorden. De gekleurde vakjes staan dan achter de woorden, dus je kind ziet meteen of het goed gedaan is.

De houten knijpers kwamen uit mijn eigen knijperbak en ik kleurde met Christilènes stiften de juiste kleuren erop.

En toen kwam het lastigste idee; ik wilde een knuffel erbij maken. Ik had nog een restje groene stof (alweer 1,5 jaar geleden kocht ik een halve meter van deze groene stof om een boom te maken op de tafeltent die ik toen voor Christilènes 2e verjaardag maakte), en voor het rood/witte streepbroekje kwam ik op het idee om een oude rok van mij te gebruiken. Hier naaide ik toentertijd voor de tafeltent al gordijntjes van, maar ik had nog genoeg. Een Google-kleurplaat werd geprint op A3, ik knipte het uit, speldde het op stof, knipte het royaal uit met naad en speldde er 2 op elkaar. Bij de ogen naaide ik eerst een stukje wit laken ertussen, zodat het vast zat. Onderin de rug liet ik een stukje open, keerde de kikker, vulde het stevig op met kussenvulling (let op: STEVIG!). Ik heb echt veel vulling gebruikt, anders gingen de armen en het kopje hangen. Toen met een blinde steek dichtgenaaid, het broekje uit de losse pols geknipt, stukje elastiek dat ik uit een oud hoeslaken had erin, rood lintje als sjaal en met zwarte textielstift (permanent marker kan ook) tekende ik een mond en ogen. Hoe pakte ik het in? Ineens viel mijn oog op dit romperdoosje dat ik voor Jochanans geboorte kreeg en inmiddels in het oud papier had gedaan. Ik haalde het eruit, beplakte het met groen inpakpapier (dat ik van Christilènes geboorte nog had; het 10-dagenpakket had allemaal dit groene papier, dus ik heb toen alles netjes opgerold en na ruim 3 jaar is het bijna op...) en gebruikte hierbij dubbelzijdig tape. Het doosje bevatte zelfs nog een doorzichtig venstertje dat ik er weer netjes inlegde...

Alles paste echt PERFECT erin, wauwwww het werd nog mooier dan ik had durven hopen...


Een restje rood lint met dubbelzijdig tape maakte het doosje af. Door 2 knijpers boven het boekje te leggen, bleef het boekje perfect onderin waardoor het goed zichtbaar was. Stukje cellofaan eromheen en het werd gegeven. Die reactie van haar was fantastisch :)... Het pakketje werd enthousiast ontvangen, de knuffel werd aan haar hart gedrukt en een dag erna kreeg ik een lieve app van mijn schoonzus: 'Ha Aad, tis al laat, maar moet je nog een keer super bedanken voor jullie cadeau. Wauw wat een groot cadeau gaf je M. Ze is zoo trots! Vanmorgen mocht ze het uitpakken. Alles van a-z door zitten kijken... Ze mocht 1 knijpkaart doen. Ze vond t geweldig. Gaat ze veel plezier mee hebben :) Knap werk van jou zeg!' Ohh, echt superlief, ik werd er verlegen van ;)... Het kostte weinig, was veel werk, maar toch vind ik dit leuker dan voor 10 euro iets in de winkel kopen...

4 opmerkingen:

  1. Ik ben je blogs aan het teruglezen en vond dat ik je een compliment moest geven voor dit supergeweldige cadeau.
    Wat lijkt me dit ontzettend leuk om te krijgen, en wat geweldig om te zien dat het zo enthousiast werd ontvangen. Dank je wel voor deze leuke blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ontzettend leuk blog heb je! Super creatief kado!

    BeantwoordenVerwijderen