Pagina's

vrijdag 2 februari 2018

Kinderkleding

Veel kleding ruil ik gratis. Daar heb ik al heel wat blogs aan gewijd. Af en toe maak ik zelf iets, maar dat is zelden. Kleding ruilen gaat zo makkelijk en ik ben dankbaar met hetgeen ik krijg waardoor ik liever tijd steek in cadeautjes naaien (om geld te besparen doordat ik het niet hoef te kopen) dan in het naaien van kinderkleding (omdat ik dat veelal gratis ruil of heel goedkoop 2ehands op de kop tik).

Kijk even naar deze 2 (eigenlijk 3) juweeltjes die bij de ruilwinkel lagen voor Christilène:

Een gebreide donkerblauwe jurk met korte mouw en zilvergrijze glittersterren. Een bijpassend glitter vestje, ook grijs:

En een donkerblauw ballonrokje in ribstof, notabene van het merk Ralph Lauren! Ik vind bepaalde merkkleding echt ontzettend mooi en veelal ook mooi blijven, maar de nieuwprijs vind ik het niet waard. Tweedehands is het afwachten wat je krijgt en als de kleding mooi en leuk is en wordt gewaardeerd door de kinderen, maakt het merk me niet zoveel uit. 

Christilène vond die 'strik-riem' helemaal geweldig... Achter het strikje zitten drukknopen waarmee je die strik eraf kunt halen. Ik vond juist die strik maar zo-zo. Ach, smaken verschillen en als zij het leuk vindt, vind ik het ook prima...

Nieuwprijs van deze 3 kledingstukken bij elkaar kan wel rond de 80-100 euro totaal zijn geweest. Door het een 2e (of misschien wel 3e/4e?) keer te (laten) dragen, spaar ik niet alleen het milieu, maar ook m'n portemonnee. Voor dat geld kan ik:
- 2 weken eten kopen óf
- de tank van de auto 1 tot 2x volklotsen óf
- 2ehands grafische rekenmachine kopen óf
- enkele studieboeken bestellen óf
- een avond met 2 personen uit eten (mogelijk zelfs inclusief onze beide kids)
- .....
En vul zelf maar in... Keuzes, keuzes, keuzes... Ik besef dat je bij oudere kinderen minder zeggenschap hebt over welke kleding ze dragen en dat ze kritischer zijn in wat ze mooi vinden. Een shirt van de ruilwinkel die ik meeneem voor als ze in de zandbak speelt, omdat ik hem wat verwassen vind, kan hier ineens enthousiast ontvangen worden 'ohhhhh, wat een mooie, kijk die heeft een strikje!' Voor buitenspelen dragen de kinderen liefst niet te mooie kleding. Als ze naar school gaan, op visite, naar een feestje, enz. trek ik de kinderen wel mooie kleding aan. Toch doe ik daarin concessies. Op zaterdag kiest dametjelief haar eigen kleding vaak. Sssttt, niet vertellen aan haar, maar ehm... het zijn vaak combinaties die ik zelf niet bedenk... Als we onverwachts toch de deur uitgaan, kan dat dus zomaar in een paars shirt, rose bodywarmer, blauwe rok en bruine legging zijn :)...

Eerstvolgende keer over minimaliseren tel ik bovenstaande als inkomende artikelen erbij.

Heb jij weleens een gratis 'juweeltje' ontvangen? (Kinder)kleding, een meubel, instrument, o.i.d.?

22 opmerkingen:

  1. Ja hoor! Spellen, een barbiehuis en barbieauto en ander tof speelgoed.

    Ook kleding krijg ik regelmatig doorgeschoven. De halve inrichting van de kinderkamers is ook van de ruilwinkel of gekregen.

    We zijn er blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toen de kinderen nog kleiner waren kreeg ik regelmatig kleding van anderen. Dat was echt heerlijk!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ontvang aan de lopende band juweeltjes! Mijn oom en tante gaan verhuizen naar een veel kleiner huis, en nadat hun (klein)kinderen en mijn ouders de 'weggevers' hebben bekeken, mogen wij. Dekbedhoezen, eetkamerstoelen, tafelkleden, theedoeken, etc.

    Mijn collega's weten dat ik familie in Afrika heb, en de kantoorspullen die ze niet meer gebruiken, of de kleding die hun kinderen thuis niet meer dragen, komt vaak naar mij. Ik ben er blij mee, en kijk er altijd even tussen voordat ik het op zolder leg om door te geven. Mijn dochters spelen in de zandbak in Tommy Hilfiger en Burberry :D (chique hoofdkantoor....).

    Siebrie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik haal wel eens wat gratis van de weggeeftafel in de bieb. Helaas mag er geen kleding meer op omdat mensen allerlei vieze ongewassen kleding daar gingen dumpen, het werd dus een beetje een zootje. Ik heb er in het begin zelf veel kleding en schoenen neer gelegd en spulletjes uit huis die weg konden. Zelf heb ik er een, ogenschijnlijk, gloednieuw trainingspak met bijpassend t-shirt vandaan. Veel boeken ook die ik lees en weer weggeef. Een nieuwe puzzel voor mijn moeder.
    Ik krijg wekelijks een krantenmagazine van mijn zus die na lezing ook weer op die tafel gaat. Ik vind het een heel leuk initiatief van mijn bieb.

    Jouw vonsten zijn ook erg leuk. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke kleding! Voor lagere school kinderen is ruilen erg fijn. Wij hebben 2x per jaar met een groep moeders een ruilbeurs . We brengen de kleding( per maat in een tas), speelgoed, wipstoeltje enzovoort bij iemand. Een aantal dames legt het op tafels en dan mag iedereen uitzoeken maar. Alles met gesloten portemonnee . En er is genoeg voor iedereen. Wat overblijft gaat naar Woord en daad . Dit werkt al jaren prima . Voor de grotere kinderen krijg ik regelmatig zakken met kleding en dan vragen ze er een klein bedrag voor. Ook een goed systeem dan heb je voor een paar euro weer heel leuke kleding .

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Pas nog......3 vuilniszakken vol met meisjeskleding van mt 50 - 86. Superblij mee en ik heb uitgezocht wat ik mooi vond, want het was gewoon teveel. Een deel komt aan de waslijn buiten te hangen als onze baby is geboren, en daarna geef ik het ws aan een vriendin die ook weer in verwachting is. Zo blijven we hergebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk toch dat het zo kan.
    Ik scoorde vorige week een winterjas voor zoonlief voor € 1,50

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Krijg aan de lopende band gratis juweeltjes.
    Ben vrijwilliger bij krijgdkleertjes en beheer een lokaal ruilpunt.
    Hier mag je gratis de te kleine kleertjes ruilen voor een maatje groter.
    Super leuk om te doen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wij hebben zoiets niet. En om heyt zomaar weg te doen vind ik nog lastig. Pas nog de zolder op geweest om de baby kleertjes uit te zoeken. Er kon maar weinig weg. Ik kan er nog geen afstand van doen. Wie weet hebben we het nog eens nodig. En als ik die kleertjes zie komen zoveel warme herinneringen boven.
    Met andere spullen heb ik dit niet maar met baby spullen wel. Blijkbaar ben ik er nog niet aan toe om daar afstand van te doen.
    Gr Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb bijna al mijn kinderkleding gekregen. Soms koop ik wat tweedehands (of nieuw als ik iets echt heel mooi vind), maar dat is eigenlijk bijna nooit nodig.
    Ik wil samen met een vriendin bij ons in het dorp een kinderkledingruilbeurs gaan organiseren ☺.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mijn juweeltjes komen vaak weg bij het grof vuil aan de kant van de weg, een gloednieuwe specie-metselkuip, een keukentrolley, een Ikea krukje, gietijzeren tafelpoot om maar wat op te noemen en laatst nog een mooi karretje om grote spullen mee te verplaatsen. Ja ik word wel eens raar aangekeken als ik ermee onderweg ben , maar dat maakt mij niets uit.Soms heb ik er zelf niets aan, maar dan maak ik er wel weer iemand anders blij mee. Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja heel veel. Via krijgdekleertjes. Super systeem.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. leuke kleertjes, ik kocht ooit voor mijn dochter ook een soort gelijk blauw rokje van ralph lauren bij de kringloop voor 2,00euro.

    Voor mijn 2 tienerjongens kan ik helaas niet altijd meer tweedehands slagen, dus daar koop ik wat vaker nieuwe kleding voor(in de uitverkoop)maar voor mijn dochter gelukkig nog wel, een groot deel van haar garderobe is tweedehands.
    Toen ze een jaar of 4 was wou ze ook wel eens zelf beslissen wat ze aan deed, ze is toen soms ook wel eens heel kleurrijk naar school gegaan, haha..

    sommige moeders geven bakken geld aan kinderkleding omdat dat nieuwste setje van dat leuke kindermerk zo leuk is,dat ze de hele nieuwe collectie kopen. soms vraag ik me af doen ze het voor hun zelf?
    ik kleed mijn kinderen ook graag leuk, maar dat kan ook op een goedkopere manier. bv die zgan (merk)kleding tweedehands kopen ;)
    En zo houd je idd nog geld over voor andere (belangrijkere)dingen :)
    groetjes An

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij zou het niet tweedehands kunnen kopen als een ander het niet koopt (de merkkleding). ;)

      Ik was zo'n moeder. Als de collectie leuk was kocht ik er gerust meer van. Nu niet meer omdat ze nu zelf hun keuzes maken. En je vraag of ze het voor hun zelf doen? Nee hoor vond het gewoon leuk dat ze er netjes aangekleed bij liepen. En dat kan ook prima tweedehands. Naast de merkkleding die ze hebben hebben ze ook merkloze kleding. Ook wel tweedehands gekocht hoor. Nu alleen geen tweedehands meer omdat de maat nu lastig wordt. Ik krijg geen kleding doorgeschoven in ons netwerk was ik de eerste met kinderen.


      Samantha

      Verwijderen
  14. Prachtig bewijs weer dat 2e hands echt prima is! Leuke buit!

    Ben trouwens wel benieuwd hoe je dat praktisch doet: op school/visite/feestjes spelen ze toch ook buiten?
    Het moet al wel een hele officieel gelegenheid zijn wil ik ze echt in nette kleren steken...spelen doen ze overal, en zeker als er ook andere kinderen aanwezig zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O, daar ben ik niet moeilijk in hoor. Alleen hier thuis spelen ze gerust in het zwarte zand en dan vind ik het echt geen ramp als ze dat doet in een rokje met een vlek, een legging met een gaatje, enz. Doordat de kleding gratis of bijna gratis was, ben ik echt niet gehecht eraan. Natuurlijk proberen we er zuinig op te zijn, maar een rokje met winkelhaak die gratis was voelt anders dan een winkelhaak in een peperduur net nieuw rokje...

      Verwijderen
  15. Ken je KrijgdeKleertjes al? Daar kan je online ruilen maar er zijn ook lokale ruilpunten door het hele land. Ik koop nauwelijks nog nieuwe kinderkleding, het meeste ruil ik of koop ik tweedehands. Voor mezelf kom ik ook bij een ruilwinkeltje, kringloop en de deelkring.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jep ken ik! Online loop ik tegen de verzendkosten aan, om die reden ruil ik zoveel mogelijk gratis of koop ik evt. wat tweedehands. Ik heb het dan zelf in handen, kan het beoordelen en voelen, even passen en ben ik net zo duur uit als iets laten verzenden. Ik ga eens kijken voor een lokaal ruilpunt, thnx :)!

      Verwijderen
    2. De website is aangepast, nu kan je ook zoeken op postcode, dus zien welke pakketten bij jou in de buurt worden aangeboden. Dan heb je geen verzendkosten. Het is maar een tip.

      Verwijderen
  16. Ik ben niet bekend met ruilwinkels maar wel benieuwd waarvoor je dit ruilt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan van alles zijn, boeken, speelgoed, (kinder)kleding, woonaccessoires, je kunt het zo gek niet bedenken... Het werkt met stempels, dus iets inleveren levert stempels op en iets meenemen 'kost' stempels. Ik kan dus gerust 2 tassen inleveren zonder iets mee te nemen en een andere keer 5 dingen weer meenemen zonder iets in te leveren :). Kan natuurlijk per ruilwinkel verschillend zijn :)... Ik heb zo weleens gespaard voor 'grotere' dingen als bijv. een poppenbuggy, een stepje, enz.

      Verwijderen
  17. Ik heb vandaag nog een zak kleding voor mijn dochter gratis gekregen. Als tegen van dankbaarheid hebben we eitjes van de eigen kippen ervoor gegeven.

    BeantwoordenVerwijderen