Pagina's

woensdag 6 maart 2019

Recept - dipsaus simpel, goedkoop én lekker!

We eten eigenlijk alleen chips in het weekend. Meestal goedkopere chips en het is gewoon op=op. Nu heeft Peter ooit een dipsaus (voor bij de goedkoopste naturelchips) gefabriceerd die we zo ontzettend lekker vinden dat ik het idee graag met jullie deel.

Het is een supersimpel recept, het stelt niks voor. De zakjes met poeder die je bijv. met mayonaise en water aan moet maken zijn al snel rond de 40 eurocent per stuk en die heb je misschien niet altijd in huis. Deze dipsaus maken wij met wat we altijd in huis hebben...

Je hebt nodig:
- whiskeysaus
- curry
- mayonaise

De werkwijze is simpel. Neem gelijke delen van de 3 soorten saus...

...  (maak eerst een klein beetje om even te proeven of het ook jouw smaakje is) en roer het door elkaar totdat het 1 kleur is (beetje oranje).

Klaar is je dipsaus, eet smakelijk!

Maak jij weleens zelf dipsaus?

Er werd gevraagd hoe het nu met ons ging. Het gaat... School is weer begonnen, we hebben al 1x weer een nacht door kunnen slapen en hoe bijzonder; tot nu toe lukt borstvoeding nog. Ik geef eerlijk toe dat ik op het punt stond te stoppen, want ieder uur 20 minuten voeden was niet vol te houden in combinatie met 2 kleintjes thuis. Tegelijkertijd het spanningsveld dat ik wist dat ik er spijt van zou krijgen als ik zou opgeven en zodoende van mezelf moest doorzetten. Inmiddels gaat het gelukkig beter en slaapt hij soms een half uur overdag. Geregeld ga ik in de avond met de kinderen naar bed, dus vrije tijd zit er even niet in. Het is een fase, dat geeft moed :)...
En we genieten ook hoor! Bijv. zaterdagavond hadden we weer 'een stapeltje jongeren', zoals we altijd gekscherend zeggen. Ze stapelden dit keer zelf en leerden me hoe ik keukenpapier moest afscheuren, ja heus :). Wat hebben we gelachen... Ondanks het gebulder van onze lachsalvo's vertrok Bertian geen spier in de box temidden van het 'feestgedruis' ;)... 
Dank weer jongens en meiden, het was weer reuze met jullie!!

14 opmerkingen:

 1. Wij maken vaak dipsaus met mayonaise, yoghurt, beetje Maggi en eventueel peper en wat gedroogde peterselie.
  Veel sterkte toegewenst met je gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lekker, ik ken het van vroeger. We maakten het met zo'n zakje en ik vond het heerlijk. Al lang niet meer gehad. Ik maak wel regelmatig een sausje voor bij het stokbrood. Met mayo, curry, yoghurt en wat zout/peper en kruiden. Dat is ook heerlijk.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap voor jullie hoor! Dat klinkt heel gezellig, de bijeenkomst met de jongeren. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak sausjes altijd zelf met basis mayo, cocktailsaus voor bij de mosselen bijvoorbeeld met mayo, ketchup, saladekruiden en veel peper, wiskey en drupppels worshestersaus.
  En simpel mayo met sambal vinden we ook lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat het weer wat beter gaat. Het is een pittige fase inderdaad.

  Whiskeysaus heb ik nooit in huis ;)
  Wel allerlei andere dingen waar je sausjes mee kan maken.
  Pakjes en zakjes koop ik al een jaren niet meer :)
  Voor dipsauzen: https://www.lifesabout.nl/gerechten-zonder-pakjes-en-zakjes-164-duyvis-dipsauzen-deel-2/
  (Voor deel 1 staat een linkje in de blog)

  https://www.lekkerensimpel.com/handige-tip-voor-groenten-met-dip/

  Groeten Siger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik maak altijd dipsaus met een basis van volle yoghurt en mayonaise. Daar voeg ik dan paprikapoeder of kerriepoeder of currysaus of wat dan ook aan toe. Een vriendin van mij mag geen ei dus geen mayonaise of fritesaus. Voor haar maak ik het met Griekse volle yoghurt, kerriepoeder en een rode saus zoals curry of ketchup. Ook erg lekker en minder vet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt als een lekker dipsausje!
  Wij maken ook weleens een dipsausje met een restje pindasaus: een restje pindasaus mengen met wat fritessaus en eventueel wat curry. Goed roeren en je hebt nog een lekker dipsausje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij maken dipsaus van mayo en ketchup. Ik vind het dan naar whiskeysaus smaken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo'n zelfde soort dipsausje maar toch net weer anders kun je maken met 2/3 mayonaise/yoghonaise/frietsaus-met-kruiden en 1/3 tomatenketchup. Snufje zout en peper erbij, klein scheutje azijn, doorroeren en dippen maar ! Lekker met (halve) snoeptomaatjes en stukjes komkommer. Of chips....Groetjes, Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij doen fritessaus met kerriepoeder erdoor. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eet je alléén chips in het weekend of eet je alleen in het weekend chips? Ha, ha, flauw, ik snap best wat je bedoelt, hoor.
  Wij kennen elkaar niet maar ik vind je blogs gezellig en heb al wat lekkere recepten van je uitgeprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahaha, jaaa dat is een goeie :)! Wij eten alléén chips in het weekend, whoehoeee ;)... Nee hoor, inderdaad 1 zak en op = op, maar soms als er visite is ofzo of als er doordeweeks iets te vieren is wel meer. Maar voorheen aten we iedere avond chips. Zelf heb ik geen aanleg om daar 'breder' van te worden, maar mijn lief wordt daar 'dieper' van, dussss het is beter voor hem dat we het aan banden hebben gelegd ;)...

   Verwijderen
 12. Wij maken altijd zelf knoflooksaus : half volle yoghurt en half mayo (geen fritessaus!) mengen met veel geperste teentjes knoflook en wat peper en evt. zout naar smaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ook erg lekker is: paar scheppen griekse yoghurt, wat zongedroogde tomaatjes, beetje mosterd, klein kneepje citroensap, peper en zout, even de staafmixer erdoor é voila! Redelijk gezond en super lekker! Doe ik vaak als dressing door de sla, maar kan ook prima als dipsaus.

  BeantwoordenVerwijderen