Pagina's

vrijdag 22 maart 2019

Recept - hartige taart met spinazie en zalm

In de kraamtijd heb ik hele leuke verrassende cadeaus gekregen waar je niet 1, 2, 3 aan denkt. Zo kreeg ik onder andere een stuk gerookte Urker zalm. Ohhh, ik deed het in de vriezer, maar vanaf dat moment keek ik uit naar het moment dat ik het kon gebruiken...

Ik heb foto's gemaakt en het recept voor jullie uitgeschreven.

Je hebt nodig:
6 plakjes bladerdeeg
1 pakje diepvriesspinazie (ik denk dat ik een kleine kilo heb gebruikt)
3 eieren
150 ml melk
gerookte zalm


Vet de bakvorm in, beplak het met bladerdeeg. Laat de spinazie ontdooien en meng het met de eieren, melk en een deel van de zalm in kleine stukjes. Ik sneed ongeveer kubieke centimeters van de bevroren zalm. Alles goed door elkaar en in de bladerdeeg-vorm:

Nog wat stukken zalm in plakken bovenop:


Daarna had ik haast (iets met een huilende baby, vermoeide kinderen...) dus het werd een beetje te snel afgemaakt met wat repen bladerdeeg en dichtvouwen: 

In de oven op 200 graden voor ongeveer 30-40 minuten.
  

Nog nét kon ik deze foto maken... We hebben gesmuld en het was in een mum van tijd op... 

Het was heel erg lekker en voor herhaling vatbaar. We zien zalm echter als een luxe dus voor nu genieten we na van de foto's...

Voor eerdere recepten van hartige taart met andere groenten:
Spitskool (vegetarisch)

Maak jij weleens hartige taart?

11 opmerkingen:

  1. Heerlijk! Hier staat een hartige taart met venkel, wortel en zalm op het menu.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijkheid! Leuk en origineel kraamcsdeau :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee eigenlijk zelden, omdat hij bij mij altijd heel vies en soppig wordt. Maar deze lijkt me wel erg lekker. En niet zo moeilijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk! Ik koop zelf eigenlijk ook nooit zalm, dat is me gewoon te duur voor een gezin. Een paar keer per jaar koop ik zoiets voor mijn man en mij, dan bak ik pannenkoeken voor de kinderen en kook ik later uitgebreid voor mijn man en mij met wat luxere ingredienten. Dat eten we dan samen als de kinderen op bed liggen. Ik vind het leuk om te doen, we kunnen even lekker bijpraten zonder de kinderen aan tafel en het is alsnog goedkoper dan uit eten gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk cadeau! Ik kreeg ooit voor een verjaardag een maal paling - toen dat nog kon. Zooo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. In plaats van zalm kun je er ook blauwe kaas doorheen doen. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze taart maak ik ook weleens, alleen met croissantdeeg i.p.v. met bladerdeeg. Een heerlijke combi, spinazie en zalm! Bij ons staat er regelmatig hartige taart op 't menu, lekker makkelijk en goed vooruit te maken. De spinazie-zalmtaart is trouwens zowel warm, lauw als koud te eten, net wat je wilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er erg lekker uit en klinkt als een eenvoudig recept.
    Je kunt met de vulling makkelijk variëren.
    Deze gaat op mijn to bake lijstje

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bedankt voor je recept, Adrianne. Ik heb er gisteren 2 gemaakt. Een met zalm en een met kip, omdat onze oudste geen zalm lust. Het was niet aan te slepen.
    2 grote bakvormen gebruikt en er was maar een heel klein puntje over.
    Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen! Goed idee om het met kip te doen. Dat ga ik ook eens proberen. Kruid je de kip nog speciaal of gewoon marineren? Is een stuk voordeliger dan zalm ;).

      Verwijderen
  10. Voor hoeveel personen is deze taart?

    BeantwoordenVerwijderen