Pagina's

woensdag 15 mei 2019

Gratis haren knippen - TIP

Al vaker heb ik de tip gekregen voor het gratis (laten) knippen van de haar, nl. door je aan te melden bij een school voor kapsters of door je in de buurt aan te melden wanneer er gevraagd wordt om gratis modellen. 

Geen idee hoe het bij jullie in de omgeving is, maar hier is dat vaak overdag of heel vroeg in de avond (voor 19.30). Ik red dat nooit. Of ik moet overdag de kinderen ergens brengen en Peter is nooit voor die tijd thuis. 

Ineens zag ik recent een oproepje staan dat N. een herenmodel zocht om te knippen en het was dringend nodig bij Peter (Jochanan had ik al een keer geknipt), maar steeds kwam het er niet van. Ik zei tegen hem 'zou je dat wat vinden?' Hij vond het prima, dus ik meldde hem aan. 


Ohhh, zo zonder gel is het helemaal erggggg...



Hij kreeg koffie aangeboden, dusss ze scoorde punten ;)... Na even wachten was hij aan de beurt en werd hij geknipt. Kijk dan hoe netjes:




Het was een 3e-jaars studente, dus al bijna klaar met haar opleiding en ze moest leren 'opknippen'. Ik was onder de indruk hoe kort ze het had gekregen zonder dat er een tondeuse aan te pas was gekomen. Fijn, hij kan weer een tijdje vooruit...

Nu kreeg ik alweer een berichtje van haar of hij nogmaals model wilde zitten ;). Blijkbaar heeft hij goed stil gezeten :)... Maarrr, nu komt het: Ik zei dat het niet kon... Want.... Ik heb ten bate van het goede doel een knipcursus georganiseerd en zelf deelgenomen natuurlijk. Peter moest mee als mijn model... Ik heb volgende week de 2e avond waar ik weer 2 modellen ga knippen. 
Ik laat jullie weten hoe het gegaan is :)!

Heb jij weleens model gezeten voor iemand die in opleiding was?

2 opmerkingen:

  1. Zo je bent wel heel enthousiast geworden. Ik heb dat nooit aangedurfd, ik ga zo naar mijn eigen kapper. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, permanent laten doen.
    Duurt wel langer dan normaal, maar is gratis en je helpt er de studenten mee.

    BeantwoordenVerwijderen