Pagina's

maandag 26 februari 2024

Creatief hergebruik

Een spijkerrokje werd een tas :). Een vriendinnetje maakte een leuk spijkertasje op school tijdens een workshop en 1 kant bleef over. Christilène mocht het hebben en was helemaal blij. Ze had al eerder een rose stof gekregen, het biaisband had ik zelf gekregen en ook de spijkerstof voor de band had ik nog liggen. Ook ooit als restje gekregen. 

Ze heeft het op haar eigen kleine naaimachine helemaal zelf gemaakt, kijk:


De banden verstevigde ik door even zelf een 'kruis' te naaien met mijn machine: 

Bij dit soort dingen vind ik plezier hebben in het naaien veel belangrijker dan of het allemaal perfect eruit ziet. Dus hier en daar was het een beetje scheef of op het randje ofzo, maar ze was zo apetrots. 

Een vriendinnetje had een naaimachine gekregen voor haar verjaardag en kreeg van Christilène een workshop cadeau. Ze mocht een woensdagmiddag een naai-organiser komen naaien. Zo zaten we met z'n drietjes gezellig aan de keukentafel een woensdagmiddag te naaien. Ze hadden een superleuke middag samen. Ik kreeg een lief kaartje die ze zelf met aquarel had gemaakt en Christilène kreeg het gulle aanbod 'kom maar een keer bij mij op woensdagmiddag, dan leer ik je aquarellen'. Leuk hè :)? 

Gewoon een leuk idee dus: Geef je tijd cadeau. Neem je neefje een middag mee naar een klimparcours van Staatsbosbeheer, ga met je nichtje een middag cupcakes bakken en versieren, naai met het vriendinnetje van je dochter een eigen keukenschort als cadeau, etc. En gewoon een envelop met geld of een cadeau van het verjaardagslijstje is ook leuk hoor. Overleg sowieso altijd even met de vader of moeder van het kind in kwestie. Moeder van dit meisje dacht dat ze het echt heel leuk vond, dus met wat leuke stofjes en een uitgeprinte waardebon werd het inderdaad warm in ontvangst genomen. Maar als haar moeder had gezegd 'liever een set machinenaalden/geld/stof/etc.' had ik dat gewoon gegeven.

Geef jij weleens je tijd cadeau?

 

3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig tasje, en knap van je dochter om al zo goed te kunnen naaien.
  Leuk om van niets, iets te maken. Dat doe ik ook zo graag. Daarom geef ik graag een zelf gemaakt cadeautje.
  Vorig jaar, ( toen ik krap bij kas zat) heb ik aan verschillende vriendinnen "cadeaubon" gegeven, voor een lekkere lunch bij mij thuis. Eerst wat tutten in de keuken en daarna gezellig lunchen. Een schot in de roos!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een geweldig leuk idee zeg! Dankjewel voor het delen!

   Verwijderen
 2. Wat een superleuk tasje is het geworden!

  BeantwoordenVerwijderen