Pagina's

woensdag 13 maart 2024

Politiefeestje

Jochanan kreeg een uitnodiging voor een politiefeestje. Cadeautip was geld. Ik probeer (zoals ik al eerder over geblogd heb) altijd zo goed mogelijk aan te sluiten op de ontvanger. Het makkelijkste is een envelop voor iets van 50 cent kopen bij de Wibra en daar het geld in stoppen (ze hebben echt leuke enveloppen, geeft meteen leuk weg!), maar even iets printen is ook het werk niet. 

In de auto 's morgens hadden we het over het feestje en ik zei voor de lol tegen de kinderen: 'We kunnen ook alleen wat nepgeld erin doen en dan zeggen dat de boef het heeft gedaan, dan moet hij als agent maar op pad en zien dat hij de boef vindt...' Dat leek ze wel wat ;), maar nee hoor, iemand in de maling nemen is prima, maar natuurlijk geven we wel gewoon iets erbij. Dus het ideetje was geboren om even gekopieerd geld erbij te doen. Plaatjes haalde ik gewoon van internet, ik deed het formaat beetje overeen laten komen met een 5 euro biljet, alles even groot en alleen op de voorkant geprint op gewoon papier. Nou, daar gaat echt geen winkelier in stinken, zo nep heb je het amper gehad, maarrrrr het leuke is wel dat het geschikt is om mee te spelen. 

Op de foto lijkt het nog wat te glimmen, maar in werkelijkheid is dat natuurlijk helemaal niet zo, het is echt 'nep nep' en lijkt in de verste verte niet op een echt biljet. 


Met een plaatje van internet maakte ik een kaart met Happy Birthday en schreef in de P.S. onderaan of hij hielp de boef te vinden die dit geld gestolen had. 

Zowel de ontvanger als de gever waren blij. Op naar het volgende feestje...

Nog meer inspiratie nodig? Lees nog eens terug:


Wij geven qua geld altijd 5 euro en als het iets is dat ik zelf maak zal het qua waarde iets hoger liggen omdat je er meer tijd aan besteed en qua kosten misschien weer iets lager, omdat je het materiaal nog had liggen. Maar dat mag gewoon per persoon verschillen. Ene keer koop je een leuk cadeau voor 3,50, andere keer ben je 6 euro kwijt, daar doe ik niet moeilijk over, maar om te voorkomen dat we verwachtingen opschroeven wil ik geen tien of 15 euro geven bij een kinderfeestje om te voorkomen dat anderen denken dat zij 'hetzelfde moeten geven'. 

Heb jij nog tips over hoe je de kosten voor een kinderfeestje binnen de perken houdt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten