Pagina's

vrijdag 8 juni 2018

Haken, haken en haken...

Met het vele plat liggen verveel ik me al snel stierlijk, ik zeg het maar eerlijk. Niet in staat om lang te zitten, lang te staan/lopen, veel te doen in huis, maarrrrr af en toe bloggen lukt wel en ik kan liggend haken blijkt :)!  

Alleen, ehm, nu ben ik niet meer te stoppen, dus nu m'n cadeaubox met kraamcadeautjes steeds voller raakt, ga ik binnenkort maar wat op Marktplaats slingeren denk ik... 

Een bijtring met strik en bijpassende blotevoetensandaaltjes voor een pasgeboren meisje. Ik heb ook nog haarspeldjes (wit) met rose bloemen (niet op de foto).

Enn, een vliegtuig:

Klaar om weg te vliegen naar een pasgeboren jongetje:




Ik schreef eerder al een keer dat ik een hekel heb aan vasten haken, maar ik vind van mezelf gewoon dat ik m'n angst moet overwinnen ;)... Ik haak zo strak en wil het gewoon perse kunnen en gebruik daarvoor m'n eigenwijzigheid. Heb ik er plezier in? Ja en nee. Ik ben nogal enthousiast voor nieuwe dingen en vooraf denk ik 'ohhhh, gaaf!', begin rap en zie dan halverwege al iets nieuws waarvan ik denk 'ohhh, die wil ik m(h)aken!' Maar dan nog doorzetten hè ;)? Eeerrrrst afmaken waar je aan begonnen bent, dat leer ik de kinderen ook... 

Inmiddels ook blotevoetensandalen voor Christilène gehaakt (zitten al in de was, fotografeer ik later) en blotevoetensandalen voor mezelf. Nu bezig met een andere rammelaar en heel mooi kwaliteitsgaren besteld voor een plaid in de woonkamer (ik voorzag logistieke problemen met de hoeveelheid kraamcadeaus ;)). 

Zonder dollen; ik voel me wisselend. Lig veel op de bank, slaap iedere dag met Jochanan en gebruik nog de maximum dosis van de medicatie. 
Ik klaag niet, kan nog Jochanan vanaf de bank best aardig aansturen, ik kan haken, ik kan bloggen en heb laatst zelfs even in de speeltuin gezeten met de buurvrouwen, hoe gezellig is dat! Dat ik daarna poepetjezat ben, neem ik graag voor lief. Hierin moet ik ook weer mezelf beschermen, want hoe meer ik doe, hoe slechter het met me gaat en hoe meer risico's ik loop (qua afvallen), dus zelfs op 'goede dagen' doe ik weinig meer dan óf een vaatwasser leegmaken óf een mand was opvouwen, enz. Laatst 1 goede dag iets meer gedaan (met tempo slome slak en steeds tussendoor gerust), maar toch forse terugslag van zeker een dag of 4-5 gehad. Dan weet ik weer: Rustig aan doen is het motto... 

Veel wordt voor me gedaan door Peter, Christilène helpt op haar manier ook mee (bijv. iets ophalen van boven, zorgen voor Jochanan en hem helpen met bijv. schoenen/jas aan enz. Grappig is dat, hij laat het nu ook gewoon toe, terwijl ik het voor die tijd moest doen). Verder komt er familie, helpen mensen uit de kerk en uit de buurt. Heel lief dat er af en toe voor ons gekookt wordt, de moestuin verzorgd wordt, op de kinderen gepast, vervoer van Christilène naar school, in huis wat dingen of de was. Ik ben gezegend met al die lieve mensen om me heen! Thanks :)!

Dank voor de vele reacties, mailtjes en kaartjes. Het doet me goed, ik lees alles, maar te weinig puf om overal op te reageren, geen onwil, dank ieder!

Iemand nog een leuke tip voor een patroon voor een plaid om te haken? Het moet te haken zijn met soft garen, beetje fluffy-achtig en liefst vrij fors (ik gok nu op 1.30/1.70)

15 opmerkingen:

  1. Heb je wel eens geprobeerd om haken en naaien te combineren? Ik haakte de pas van een jurkje met korte raglanmouw en naaide het rokgedeelte eraan vast voor mijn dochter. Heel handig als je net wat stof en garen te kort komt voor een heel werkstuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt leuk, ga ik ook eens proberen! Ik heb het weleens voorbij zien komen op FB, maar nog nooit zelf geprobeerd...

      Verwijderen
  2. Als je met fluffy garen haakt zie je niet zo goed de verschillende steken denk ik.
    Op een FB siite zie ik vaak een droomdeken voorbijkomen, die is met verschillende steken banen maar of de fluffy daar geschikt voor is weet ik niet
    Zelf ben ik bezig met een truitje gevormd met african flowers.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je al leuke dingen gemaakt zeg! Supergoed. Houd je niet van lezen? Lezen is ook makkelijk om te doen als je rust moet houden.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn dat je dit kan doen Adrianne!
    Vervelen is echt niet leuk.
    Moeilijk voor zo,n bezige bij.
    Mooi dat je zoveel hulp krijgt.
    Groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier een mee-lezer. :) Ik wens je heel sterkte de komende maanden en een tip voor een makkelijke weg-haak deken. Je kunt het zo lang en breed maken als je zelf wilt. Succes! https://nl.pinterest.com/pin/297941331577221389/

    BeantwoordenVerwijderen
  6. By claire heeft een mooi, eenvoudig patroon.

    Sterkte met alles!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Google eens op cal/crochet along. Het idee is om in een jaar, elke week een stukje aan een deken te haken. In diverse steken die ook uitgelegd worden. Je kunt hem zo groot maken als je zelf wil. Erg leuk om te doen en ook om nieuwe steken/patroontjes te leren. Misschien kun je een cal van eerdere jaren vinden zodat je in één keer door kunt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat maak je leuke dingen! Als je lekker weg wilt haken zonder ingewikkeld patroon dan moet je eens kijken naar de wafelsteek. Als je de slag te pakken hebt haakt dat heerlijk weg! Op youtube genoeg filmpjes met uitleg te vinden ;-) Succes met alles en sterkte met alles!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je zou kunnen gaan haken voor de stichting Hartendekens. We haken losse granny’s squares waar dekens van gemaakt worden voor ernstig zieke kinderen of kinderen waarvan een gezinslid is overleden.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi, Ken jij deze site?
    https://www.garnstudio.com/home.php?cid=7
    staan veel leuke dingen/patronen op.
    Als je strak haakt gewoon een maat grotere haaknaald nemen, niet kijken welke maat er op de wikkel staat maar wat voor jou prettig haakt en niet te strak wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De wafelsteek, ik heb m gemaakt met royal van de zeeman. Dubbele draad en dan haaknaald 10 of 12. Oh dit wordt zo leuk en je kan m net zo breed en lang maken als je wil. Ook makkelijk neer te leggen en weer te pakken door dat het een makkelijke steek is. Ik wil wel een foto mailen als het je wat lijkt en een voorbeeld wil?
    Gr Heleen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk! Ik wil nog wat andere dingen met een wafelsteek maken, leuk als je me wilt mailen, als het niet teveel werk is tenminste... Ik heb wat rondgekeken, denk dat ik voor de droomdeken ga nu en dan met de wafelsteek wat andere dingen maken...

      Verwijderen
  13. Met een corner-to-corner steek kun je ook super leuke dekens/kussens haken. Als je eenmaal weet hoe het moet haak je zo een eind weg! Heerlijk om te doen. Voorbeeld: https://goo.gl/images/aAik6t

    BeantwoordenVerwijderen